Citroen C1 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Citroen C1 je malý městský vůz vyráběný francouzskou automobilkou Citroen od roku 2005. Je k dispozici v tří i pětidveřovém hatchbacku s různými zážehovými a naftovými motory. C1 byl chválen pro své nízké provozní náklady, nízké emise a vynikající spotřebu paliva. Citroen C1 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Citroen C1 je stylové a kompaktní auto. Jeho exteriér je elegantní a moderní, se sportovním vzhledem, který vynikne na silnici. Má unikátní mřížku chladiče a světlomety, které mu dodávají osobitý styl. C1 je k dispozici v řadě barev, včetně černé, stříbrné a bílé. Má 15palcová litá kola, která mu dodávají sportovní nádech. Dveře jsou bezrámové, pro hladký, moderní vzhled. Citroen C1 má elegantní a stylový design. Jeho exteriér je poutavý a moderní, díky čemuž vyčnívá z davu. Citroen C1 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Citroen C1 pohání zážehový tříválec o objemu 1,0 litru. Produkuje 68 koní a 93 Nm točivého momentu, což z něj dělá skvělou volbu pro jízdu ve městě. Má 5stupňovou manuální převodovku. Motor je úsporný, s oficiální spotřebou paliva až 68,9 mpg. Má také nízké emise CO2, což z něj činí ekologickou volbu. Motor je spolehlivý a nenáročný na údržbu. Citroen C1 má zážehový tříválec o objemu 1,0 litru. Je úsporný a spolehlivý, takže je skvělou volbou pro jízdu ve městě. Má nízké emise CO2 a snadno se udržuje. Citroen C1 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Citroen C1 má moderní a stylový interiér. Má 7palcový dotykový informační systém s Apple CarPlay a Android Auto. Sedadla jsou pohodlná a nosná, s nastavitelnou bederní opěrkou. Interiér je dobře vybavený, s klimatizací a tempomatem. Kabina je tichá a pohodlná, s dobrou zvukovou izolací. Zavazadelník je prostorný, s kapacitou až 285 litrů. Citroen C1 má moderní a stylový interiér. Je dobře vybavený, se 7palcovým dotykovým informačním systémem, klimatizací a tempomatem. Sedadla jsou pohodlná a zavazadlový prostor prostorný.

Cena

Citroen C1 stojí od 10 995 liber. Je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami od 11 495 GBP do 14 495 GBP. Na všechny modely se vztahuje záruka 3 roky/60 000 mil. C1 má konkurenceschopnou cenu, což z něj dělá skvělou volbu pro lidi s omezeným rozpočtem. Je to také jeden z nejdostupnějších vozů na trhu s nízkými provozními náklady a nízkým pojistným. Citroen C1 stojí od 10 995 liber. Jedná se o konkurenceschopnou cenu a jeden z nejdostupnějších vozů na trhu. Má nízké provozní náklady a nízké pojistné, což z něj dělá skvělou volbu pro levné kupce.

Bezpečnost

Citroen C1 má řadu bezpečnostních prvků, včetně řidiče, spolujezdce a bočních airbagů. Má také elektronické řízení stability a protiblokovací brzdový systém. Získal čtyřhvězdičkové hodnocení bezpečnosti Euro NCAP. C1 má řadu asistenčních systémů pro řidiče, včetně asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a rozpoznávání omezení rychlosti. Pro větší klid má také zadní parkovací kameru a zadní parkovací senzory. Citroen C1 má řadu bezpečnostních prvků, včetně řidiče, spolujezdce a bočních airbagů. Má elektronické řízení stability, protiblokovací brzdový systém a řadu asistenčních systémů řidiče. Má čtyřhvězdičkové hodnocení bezpečnosti Euro NCAP.

Barvy

Citroen C1 je k dispozici v řadě barev, včetně černé, stříbrné a bílé. Má také řadu metalických a perleťových povrchů pro luxusnější vzhled. C1 je také k dispozici v řadě dvoubarevných kombinací C1 je k dispozici v řadě zářivých barev, včetně červené, modré a zelené. Má také řadu matných povrchů pro jemnější vzhled. C1 je skvělou volbou pro ty, kteří se chtějí vyjádřit. Citroen C1 je k dispozici v řadě barev a povrchových úprav. Má zářivé barvy, metalické a perleťové povrchové úpravy a dvoubarevné kombinace. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí svým vozem zvýraznit.

Výbava

Citroen C1 přichází s širokou škálou možností, včetně výběru zážehových nebo vznětových motorů, manuální nebo automatické převodovky a různých úrovní výbavy. C1 je také k dispozici s řadou bezpečnostních prvků, jako jsou airbagy, protiblokovací brzdy a kontrola stability. Interiér C1 je prostorný a pohodlný, se spoustou úložného prostoru a řadou moderních prvků.

Rozměry

Citroen C1 je malé auto, měří pouhých 3,6 metru na délku, 1,6 metru na šířku a 1,5 metru na výšku. C1 má rozvor 2,3 metru a průměr otáčení 10,2 metru, takže je ideální pro jízdu ve městě. C1 má pohotovostní hmotnost pouhých 860 kg, což z něj dělá jeden z nejlehčích vozů ve své třídě.

Konkurenti

Citroen C1 má na trhu malých vozů řadu konkurentů, včetně Fiat 500, Volkswagen Up! a Ford Ka. C1 je také proti Hyundai i10, Toyota Aygo a Kia Picanto. C1 je jedním z nejdostupnějších vozů ve své třídě, ale také jedním z nejspolehlivějších a nejlépe vybavených.

Závěry

Citroen C1 je skvělou volbou pro každého, kdo hledá dostupné, spolehlivé a dobře vybavené malé auto. Má řadu možností motoru a výbavy a také řadu bezpečnostních prvků, díky čemuž je ideální volbou pro jízdu ve městě. C1 je také jedním z nejúspornějších vozů ve své třídě, takže je skvělou volbou pro každého, kdo chce ušetřit peníze za palivo.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com