Opel Grandland 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Opel Grandland je elegantní a moderní crossover SUV, ideální pro ty, kteří hledají stylovou jízdu se spoustou funkcí. Jeho elegantní design je zvýrazněn charakteristickou černou mřížkou chladiče a chromovanými prvky, které mu dodávají sofistikovaný vzhled. Nabízí pohodlný interiér se spoustou prostoru pro nohy, takže je ideální pro rodiny nebo ty, kteří hledají luxusní jízdu. Opel Grandland 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Opel Grandland je elegantní a moderně vypadající vůz s výraznou přední maskou a dynamickými liniemi. Jeho hranaté světlomety a chromované akcenty přispívají k jeho odvážnému designu. Vůz má nízký profil, široký postoj a velká litá kola. Jeho svalnaté tělo mu dodává mohutný vzhled a sportovní pocit. Grandland má na výběr řadu barev, včetně klasické černé, zářivě červené a úchvatné stříbrné. Opel Grandland 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Opel Grandland je poháněn 1,2litrovým přeplňovaným motorem, který produkuje výkon až 130 koní a točivý moment 170 Nm. Tento motor je schopen zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 9,9 sekund. Motor je spárován se 6stupňovou manuální převodovkou , který zajišťuje plynulé a citlivé řazení.Vůz má také režim ECO, který pomáhá zlepšit spotřebu paliva Grandland je vybaven systémem Start/Stop, který automaticky vypne motor, když vůz stojí, čímž pomáhá šetřit palivo a snížit emise. Opel Grandland 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Opelu Grandland je pohodlný a prostorný, se spoustou místa pro cestující. Vyznačuje se koženým čalouněním, vyhřívanými předními sedadly a kůží obšitým volantem. Vůz je také vybaven informačním a zábavním systémem s dotykovou obrazovkou, který poskytuje přístup k řadě funkcí, jako je navigace, audio a klimatizace. Auto má také Apple CarPlay a Android Auto. Grandland má také řadu bezpečnostních prvků, včetně asistenta pro udržení v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu, které vám pomohou udržet vás na silnici v bezpečí.

Cena

Opel Grandland je dostupné auto, jehož ceny začínají na zhruba 19 000 eurech. Tato cena zahrnuje řadu funkcí, jako je klimatizace, litá kola a informační a zábavní systém s dotykovou obrazovkou. Vůz je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, jako je panoramatické střešní okno, vyhřívaná přední sedadla a zadní kamera. Tyto doplňky mohou k ceně přidat až 2 000 EUR. Grandland je také k dispozici s řadou možností financování, včetně 0% RPSN a nabídek s nízkým vkladem, aby byl ještě dostupnější.

Bezpečnost

Opel Grandland je vybaven řadou bezpečnostních prvků, včetně brzd ABS, elektronického řízení stability a řady airbagů. Má také asistent pro udržení v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Vůz má také řadu asistenčních systémů pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a automatické nouzové brzdění, které vám pomohou udržet vás na silnici v bezpečí. Vůz má také 5hvězdičkové hodnocení Euro NCAP. Grandland má také řadu praktických funkcí, jako je zpětná kamera, které pomáhají usnadnit a bezpečněji jezdit.

Barvy

Opel Grandland je k dispozici v řadě barev, včetně klasické černé, zářivě červené a úchvatné stříbrné. Vůz má také řadu dvoubarevných variant, které kombinují dvě barvy pro jedinečný vzhled. Vůz je k dispozici také s řadou vlastních možností lakování, které vám umožní vybrat si jedinečnou barvu pro váš vůz. Vůz má také řadu obtisků a grafiky, které lze přidat a dodat mu osobní nádech. Grandland má také řadu kol a ráfků, které lze upravit tak, aby vyhovovaly vašemu stylu. Vůz má také řadu doplňků, jako jsou spoilery a prahové lišty, které mu dodávají sportovní vzhled.

Výbava

Opel Grandland přichází s řadou možností motorů, od 1,2-litrového přeplňovaného benzinu až po 2,0-litrový diesel. Dodává se také s řadou bezpečnostních prvků, jako je asistent udržování v jízdním pruhu, autonomní nouzové brzdění a sledování mrtvého úhlu. Grandland také přichází s řadou prvků interiéru, jako je panoramatické střešní okno, vyhřívaná sedadla a 10palcový dotykový informační systém.

Rozměry

Opel Grandland je 4 480 mm dlouhý, 1 845 mm široký a 1 621 mm vysoký, takže je o něco větší než většina jeho konkurentů. Jeho rozvor je 2 674 mm, což mu dává dostatek vnitřního prostoru pro cestující a zavazadla. Má světlou výšku 200 mm, takže je ideální pro jízdu v terénu.

Konkurenti

Hlavními konkurenty Opelu Grandland jsou Volkswagen Tiguan, Ford Kuga a Peugeot 3008. Tiguan nabízí výkonnější motor a luxusnější interiér, Kuga zase sportovnější vzhled. 3008 nabízí dostupnější cenovku a řadu pokročilých asistenčních systémů řidiče.

Závěry

Opel Grandland je působivý crossover SUV, který nabízí elegantní design, spoustu funkcí a pohodlný interiér. Má řadu možností motorů, řadu bezpečnostních a interiérových prvků a spoustu vnitřního prostoru. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají stylový a praktický crossover SUV.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com