Mazda CX-3 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Mazda CX-3 je stylový a cenově dostupný kompaktní crossover. Je sportovní a efektivní, má skvělé funkce a bezpečnostní hodnocení. CX-3 je k dispozici v několika úrovních výbavy, z nichž každá má řadu funkcí a možností. Má také široký výběr barev a designů kol. CX-3 je perfektní volbou pro každého, kdo hledá zábavnou, praktickou a cenově dostupnou jízdu. Mazda CX-3 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mazda CX-3 je elegantní, sportovní vůz s odvážným designem exteriéru. Jeho hranaté linie a ostré křivky vytvářejí silnou přítomnost na silnici. Vzhled dále vylepšuje charakteristická chromovaná mřížka chladiče a elegantní světlomety. Vzhled také nabízí řadu barev, od klasické Jet Black Mica až po zářivou Soul Red Crystal. Vůz je k dispozici také se 17palcovými litými koly, které mu dodávají sportovní vzhled. Vzhled Mazdy CX-3 je navržen tak, aby zněl prohlášení a otočil hlavu. Díky svému odvážnému designu vynikne v každém davu. Mazda CX-3 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mazda CX-3 je dodávána s motorem 2,0 l SKYACTIV-G, který poskytuje výkon 146 koní a točivý moment 146 lb-ft. Motor je spojen se 6stupňovou automatickou převodovkou SKYACTIV-Drive pro plynulé řazení. Motor také přichází s řadou pokročilých technologií, včetně i-stop, který vypne motor při zastavení vozu, a i-ELOOP, který využívá regenerativní brzdění k zachycení energie a jejímu uložení do kondenzátoru. Motor je navržen tak, aby byl účinný a výkonný, díky čemuž má Mazda CX-3 působivou spotřebu paliva 27 mpg ve městě a 32 mpg na dálnici. Mazda CX-3 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Mazdy CX-3 je navržen tak, aby byl pohodlný a stylový. Vyznačuje se řadou prémiových materiálů, včetně kůží čalouněných sedadel, kůží potaženého volantu a audiosystému Bose. Interiér také nabízí řadu pokročilých technologií, včetně 7palcového dotykového displeje, head-up displeje a 360stupňového monitoru. Vůz je také vybaven řadou asistenčních funkcí řidiče, jako je varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. Interiér Mazdy CX-3 je navržen tak, aby byl pohodlný a luxusní, takže je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí stylový a dobře vybavený vůz.

Cena

Mazda CX-3 je k dispozici v řadě úrovní výbavy, od Sport až po Grand Touring. Ceny začínají na 20 640 USD za výbavu Sport a šplhají až k 27 640 USD za výbavu Grand Touring. Vůz je také dodáván s řadou volitelných paketů, včetně paketu i-ACTIVSENSE, který přidává řadu pokročilých bezpečnostních prvků, a paketu i-ACTIV AWD, který přidává pohon všech kol. Mazda CX-3 je cenově dostupné a dobře vybavené auto, takže je skvělou volbou pro ty, kteří hledají stylové a schopné auto za dostupnou cenu.

Bezpečnost

Mazda CX-3 je vybavena řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně zpětné kamery, adaptivního tempomatu a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu. Vůz je také vybaven řadou airbagů, včetně bočních a hlavových airbagů. Vůz je také vybaven řadou asistenčních funkcí pro řidiče, jako je sledování mrtvého úhlu a upozornění na příčný provoz zezadu. Vůz má také řadu aktivních bezpečnostních prvků, jako je automatické nouzové brzdění a aktivní hlídání jízdních pruhů. Mazda CX-3 je navržena tak, aby byla bezpečná a bezpečná, takže je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí auto, které je na silnici udrží v bezpečí.

Barvy

Mazda CX-3 je k dispozici v řadě barev, od klasické Jet Black Mica až po zářivou Soul Red Crystal. Vůz je k dispozici také s výběrem dvoubarevných barev, jako je Snowflake White Pearl Mica s akcenty Jet Black Mica. Vůz je také dodáván s řadou barev interiéru, od klasické černé po zářivě červenou. Vůz má také řadu akcentních barev, jako je obložení z broušeného hliníku, které interiéru dodává nádech sofistikovanosti. Mazda CX-3 je k dispozici v řadě barev, takže je snadné najít tu, která vyhovuje vašemu stylu. Mazda CX-3 se svou škálou barev jistě zaujme na silnici.

Výbava

CX-3 přichází s 2,0litrovým čtyřválcovým motorem a šestistupňovou automatickou převodovkou. Vyrábí 146 koní a 146 lb-ft točivého momentu. CX-3 je k dispozici s pohonem předních nebo všech kol. Obě varianty nabízejí skvělou spotřebu paliva, přičemž model s pohonem předních kol má kombinovanou spotřebu 29 mpg. CX-3 také nabízí řadu technických funkcí, včetně 7palcového dotykového informačního systému, Apple CarPlay a Android Auto a zadní kamery.

Rozměry

CX-3 je 169,6 palce dlouhý, 70,7 palce široký a 60,7 palce vysoký. Má rozvor 101,2 palce a světlou výšku 6,1 palce. CX-3 má nákladovou kapacitu 12,4 kubických stop se zadními sedadly nahoru a 44,5 kubických stop se sklopenými zadními sedadly. Má také tažnou kapacitu 1 500 liber. CX-3 má pohotovostní hmotnost 2 878 liber a užitečné zatížení 1 196 liber.

Konkurenti

CX-3 konkuruje dalším kompaktním crossoverům jako Honda HR-V, Hyundai Kona, Nissan Kicks a Toyota C-HR. CX-3 nabízí skvělou kombinaci stylu, výkonu a hodnoty. Má nižší počáteční cenu než mnoho jeho konkurentů a má delší seznam standardních funkcí. CX-3 má také skvělé hodnocení bezpečnosti a dlouhý seznam dostupných asistenčních funkcí řidiče, takže je skvělou volbou pro každého, kdo hledá bezpečnou a spolehlivou jízdu.

Závěry

Mazda CX-3 je skvělou volbou pro každého, kdo hledá cenově dostupný, stylový a efektivní kompaktní crossover. Má velký výběr funkcí a možností a má skvělé hodnocení bezpečnosti. CX-3 má také nižší počáteční cenu než mnoho jeho konkurentů, což z něj činí skvělou hodnotu. Je to skvělá volba pro každého, kdo hledá zábavnou, praktickou a cenově dostupnou jízdu. Pokud hledáte stylový, efektivní a cenově dostupný kompaktní crossover, Mazda CX-3 je skvělou volbou.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com