KIA Sorento 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Kia Sorento je SUV střední velikosti, které nabízí prostorný interiér, pokročilé bezpečnostní prvky a řadu motorů. Jeho vnější design je moderní a elegantní, s výraznou mřížkou chladiče a ostrými liniemi. Sorento přichází s řadou úrovní výbavy a možností, takže si jej můžete přizpůsobit svým potřebám. Nabízí také působivou řadu standardních a volitelných prvků, jako je panoramatické střešní okno a pokročilé asistenční systémy. Sorento je vynikající volbou pro rodiny i dobrodruhy, nabízí pohodlnou jízdu a spoustu nákladového prostoru. Je to také skvělá hodnota, takže je ideální volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé SUV. KIA Sorento 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

KIA Sorento má odvážný a sportovní exteriér s elegantní mřížkou chladiče a kapotou. Jeho velká kola, chromované akcenty a LED světlomety mu dodávají moderní vzhled. Zadní část Sorenta je vybavena spoilerem, dvojitým výfukem a střešní anténou. Má také elektricky ovládané zadní dveře, které usnadňují nakládání a vykládání nákladu. Sorento se dodává v řadě barev, od klasické černé a bílé až po zářivé odstíny modré a červené. Můžete si jej také přizpůsobit pomocí řady příslušenství. KIA Sorento 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

KIA Sorento přichází s výkonným 2,4litrovým řadovým čtyřválcovým motorem. Produkuje 185 koní a 178 liber-stop točivého momentu, což mu dává dostatek výkonu. Sorento má také 6stupňovou automatickou převodovku, která usnadňuje řízení. Má také spotřebu paliva až 28 mil na galon. Sorento má tažnou kapacitu až 3 500 liber, takže je skvělé pro tažení nákladu. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je asistent rozjezdu do kopce a asistent stability přívěsu. KIA Sorento 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

KIA Sorento má pohodlný a prostorný interiér s dostatkem místa až pro sedm cestujících. Jeho sedadla jsou čalouněna vysoce kvalitní kůží a látkou. Sorento má také řadu funkcí, jako je panoramatické střešní okno, 8palcový dotykový informační systém a bezdrátové nabíjení. Má také elektricky ovládané zadní výklopné dveře a elektricky sklopná třetí řada sedadel. Sorento také přichází s řadou bezpečnostních prvků, jako je detekce mrtvého úhlu, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a upozornění na křížový provoz zezadu. Má také zpětnou kameru a systém sledování tlaku v pneumatikách.

Cena

KIA Sorento má vyvolávací cenu kolem 27 000 $. Díky tomu je to skvělá hodnota, protože nabízí spoustu funkcí za cenu. Sorento má také řadu úrovní výbavy, od základního LX až po nejvyšší SX. Každý stupeň výbavy přidává další prvky, jako jsou elektricky ovládané zadní výklopné dveře, kožená sedadla a panoramatické střešní okno. Sorento má také řadu volitelných balíčků, jako je balíček Technology a balíček Premium. Tyto balíčky přidávají další funkce, jako je 360stupňová kamera a podložka pro bezdrátové nabíjení.

Bezpečnost

KIA Sorento má řadu bezpečnostních prvků, jako je zpětná kamera, systém sledování tlaku v pneumatikách a detekce mrtvého úhlu. Disponuje také asistentem pro udržování v jízdním pruhu a varováním před křížovým provozem. Sorento má také řadu prvků aktivní bezpečnosti, jako je adaptivní tempomat, varování před kolizí a autonomní nouzové brzdění. Tyto funkce pomáhají udržet vás na cestách v bezpečí. Sorento má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je asistent rozjezdu do kopce a asistent stability přívěsu. Tyto funkce přispívají ke snadnější a bezpečnější jízdě.

Barvy

KIA Sorento se dodává v řadě barev, od klasické černé a bílé až po zářivé odstíny modré a červené. Můžete si jej také přizpůsobit pomocí řady příslušenství. Sorento má také řadu barev interiéru, od černé a šedé po žlutohnědou a béžovou. Můžete si také vybrat z řady úrovní výbavy, jako je LX a SX. Sorento má také řadu exteriérových doplňků, jako je spoiler, chromované akcenty a LED světlomety. Tyto doplňky pomáhají dodat Sorentu sportovní a moderní vzhled.

Výbava

Kia Sorento je k dispozici v řadě konfigurací. Dodává se ve čtyřech úrovních výbavy: LX, S, EX a SX. Každá úroveň výbavy nabízí jinou sadu funkcí a možností. Sorento je nabízeno s výběrem ze dvou motorů: 2,4litrový čtyřválec a 3,3litrový V6. Oba jsou spárovány se šestistupňovou automatickou převodovkou. Standardem je pohon předních kol, k dispozici je pohon všech kol. Sorento také nabízí řadu bezpečnostních a komfortních funkcí, jako je hlídání mrtvého úhlu, varování před opuštěním jízdního pruhu, adaptivní tempomat a upozornění na křížový provoz vzadu.

Rozměry

Kia Sorento je SUV střední velikosti s délkou 188,8 palce, šířkou 74,4 palce a výškou 66,3 palce. Má rozvor 109,4 palce a světlou výšku 7,3 palce. Sorento má po sklopení zadních sedadel maximální objem nákladu 73,5 kubických stop. Při správné výbavě má ​​také tažnou kapacitu 3 500 liber. Sorento má místo až pro sedm cestujících. Nabízí dostatek místa pro nohy a hlavu, díky čemuž je jízda pohodlná pro každého.

Konkurenti

Kia Sorento je SUV střední velikosti, které konkuruje ostatním vozům ve své třídě, jako jsou Honda Pilot, Toyota Highlander a Ford Edge. Konkuruje také luxusním SUV, jako je Audi Q7 a BMW X5. Sorento nabízí řadu funkcí, jako je panoramatické střešní okno, pokročilé asistenční systémy a řadu možností motoru. Nabízí také pohodlnou jízdu a dostatek nákladového prostoru. Sorento má vynikající hodnotu, nabízí konkurenceschopnou cenu a dlouhý seznam funkcí. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají spolehlivé, pohodlné a dobře vybavené SUV.

Závěry

Kia Sorento je vynikající SUV střední velikosti. Nabízí řadu funkcí, pohodlnou jízdu a spoustu nákladového prostoru. Nabízí také působivou řadu bezpečnostních a komfortních funkcí. Sorento je skvělá hodnota, nabízí konkurenceschopnou cenu a působivý seznam funkcí. Je to ideální volba pro ty, kteří hledají spolehlivé, pohodlné a dobře vybavené SUV. Sorento je vynikající volbou pro rodiny i dobrodruhy. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí spolehlivé, pohodlné a dobře vybavené SUV za dostupnou cenu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com