Jaguar I-Pace 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Jaguar I-Pace je nejmodernější elektrické vozidlo navržené tak, aby poskytovalo luxusní zážitek z jízdy. Může se pochlubit dojezdem přes 300 mil na jedno nabití a zrychlením z 0-60 mph za 4,5 sekundy. I-Pace je dokonalým spojením stylu, výkonu a efektivity. Jaguar I-Pace 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Jaguar I-Pace je elegantní, stylové SUV se svalnatou aerodynamickou karoserií. Díky výrazným křivkám a ostrým liniím vyčnívá z davu. Jeho výrazná maska ​​chladiče a elegantní světlomety mu dodávají silný vzhled. Vzhled I-Pace je vyroben z lehkého hliníku, díky čemuž je lehký a odolný. Je k dispozici v řadě barev, od klasické černé po zářivě modrou. Vzhled modelu I-Pace také obsahuje řadu asistenčních technologií pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro udržování v jízdním pruhu a kamerového systému s prostorovým výhledem. Jaguar I-Pace 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Jaguar I-Pace je poháněn dvoumotorovým elektrickým hnacím ústrojím, které poskytuje výkon 394 koní a točivý moment 512 lb-ft. Má čistě elektrický dojezd až 234 mil. I-Pace je vybaven pokročilým systémem rekuperačního brzdění, který zachycuje energii z brzdění a zpomalování a ukládá ji do baterie pro pozdější použití. I-Pace také nabízí řadu pokročilých jízdních režimů, včetně Eco, Comfort a Dynamic, které umožňují řidičům přizpůsobit si zážitek z jízdy svým potřebám. Jaguar I-Pace 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Jaguaru I-Pace je luxusní a moderní, s prémiovými materiály a vyspělou technologií. Jeho sedadla jsou pohodlná a podpůrná a kabina je prostorná a vzdušná. I-Pace nabízí řadu pokročilých technických funkcí, včetně 12,3palcového dotykového informačního a zábavního systému, 825wattového zvukového systému Meridian a head-up displeje. I-Pace také nabízí řadu asistenčních funkcí pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a systému prostorové kamery.

Cena

Jaguar I-Pace začíná na 69 850 dolarech, u nejvyššího modelu se může vyšplhat až na 81 900 dolarů. Má nárok na federální daňové úlevy až 7 500 USD a některé státy nabízejí další pobídky. I-Pace se také kvalifikuje pro řadu možností financování, včetně půjček s nízkým úrokem, leasingových obchodů a hotovostních slev. Jaguar navíc nabízí na I-Pace řadu prodloužených záruk. I-Pace také nabízí řadu volitelných balíčků, včetně balíčku Comfort and Convenience, balíčku technologií a balíčku asistence řidiče.

Bezpečnost

Jaguar I-Pace je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro udržování v jízdním pruhu a kamerového systému s prostorovým výhledem. I-Pace je také vybaven řadou asistenčních technologií pro řidiče, včetně nouzového brzdění, dodává. sledování mrtvého úhlu a rozpoznávání dopravních značek. I-Pace má také 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration, což z něj dělá jedno z nejbezpečnějších vozidel na silnici.

Barvy

Jaguar I-Pace je k dispozici v řadě barev, od klasické černé po zářivě modrou. Nabízí také řadu dvoubarevných kombinací barev, které řidičům umožňují upravit si vozidlo podle svého vkusu. I-Pace také nabízí řadu možností vnějšího obložení, včetně lesklé černé, saténově stříbrné a chromované. Navíc je k dispozici v řadě velikostí a provedení kol. I-Pace také nabízí řadu barevných variant interiéru, včetně černé, hnědé a červené. Navíc je k dispozici s řadou možností obložení interiéru, včetně kůže a dřeva.

Výbava

I-Pace přichází s výběrem ze dvou elektromotorů, z nichž každý produkuje 394 koní. Systém pohonu všech kol poskytuje vynikající trakci a ovladatelnost a nastavení dvou motorů umožňuje hladkou a efektivní jízdu. I-Pace také přichází s řadou asistenčních funkcí pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu.

Rozměry

I-Pace je SUV střední velikosti, měří 4,68 metru na délku a 1,67 metru na šířku. Má světlou výšku 21,3 centimetru a rozvor 2,99 metru. I-Pace má celkovou hmotnost 2200 kilogramů a zavazadlový prostor o objemu 525 litrů.

Konkurenti

I-Pace čelí tvrdé konkurenci jiných elektrických vozidel, jako jsou Tesla Model X a Audi e-tron. Model X má dojezd přes 400 mil, zatímco e-tron má dojezd přes 250 mil. Obě vozidla nabízejí podobný výkon a vlastnosti, ale I-Pace nabízí luxusnější zážitek z jízdy.

Závěry

Jaguar I-Pace je revoluční elektromobil, který nabízí luxusní zážitek z jízdy a působivý výkon. Má dojezd přes 300 mil a zrychlení z 0-60 mph za 4,5 sekundy. I-Pace nabízí dokonalou kombinaci stylu, výkonu a účinnosti, což z něj dělá skvělou volbu pro kupující elektromobilů.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com