Volvo V60 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Volvo V60 je vysoce výkonné luxusní kombi, ideální pro ty, kteří chtějí spojit styl, výkon a praktičnost. Tento model nabízí působivou řadu funkcí, od bezpečnosti po komfort a pohodlí, což z něj činí nejlepší volbu pro náročného řidiče. Jeho elegantní a moderní design v kombinaci s pokročilou technologií dělá z V60 dokonalou rovnováhu luxusu a výkonu. Volvo V60 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Volvo V60 je elegantní a stylový vůz se sportovním exteriérem. Jeho zakřivené linie a nízko posazený design z něj dělají poutavou jízdu. Jeho nízkoprofilové světlomety a mřížka chladiče mu dodávají luxusní vzhled. V60 se dodává v různých barvách, od výrazných až po jemné. Jeho chromované prvky a litá kola dodávají nádech sofistikovanosti. Jeho velká okna poskytují skvělý výhled na okolní svět. V60 je perfektní kombinací formy a funkce. Jeho aerodynamický design pomáhá snižovat odpor vzduchu a zlepšuje spotřebu paliva. Jeho nízko položené těžiště zajišťuje hladkou jízdu a vynikající ovladatelnost. Volvo V60 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Volvo V60 je poháněno přeplňovaným 2,0litrovým motorem. Poskytuje výkon 250 koní a točivý moment 258 lb-ft. Je spárován s 8stupňovou automatickou převodovkou pro hladké řazení a vynikající spotřebu paliva. V60 nabízí také možnost hybridního pohonu. Kombinuje přeplňovaný motor o objemu 1,5 l a elektromotor, který produkuje kombinovaný výkon 250 koní a točivý moment 258 lb-ft. Hybridní pohonné ústrojí je také spárováno s 8stupňovou automatickou převodovkou. V60 nabízí vynikající výkon. Zrychlí z 0-60 mph za pouhých 6,2 sekundy a může dosáhnout maximální rychlosti 130 mph. Jeho citlivé ovládání a přesné řízení dělají radost z jízdy. Volvo V60 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Volva V60 je pohodlný a luxusní. Jeho sedadla jsou čalouněná kůží a vyhřívaná pro větší pohodlí. Kabina je tichá a prostorná, se spoustou prostoru pro nohy pro všechny cestující. V60 je vybaven řadou technických funkcí, včetně 9palcového dotykového informačního a zábavního systému, Apple CarPlay, Android Auto a Wi-Fi hotspotu. Má také 12,3palcový digitální přístrojový štít pro snadný přístup k informacím o vozidle. V60 také nabízí řadu bezpečnostních prvků, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Jeho asistenční technologie vám pomohou udržet si bezpečnost na silnici.

Cena

Volvo V60 má počáteční cenu 36 450 USD. Je k dispozici v různých úrovních výbavy, od základního modelu až po nejvyšší výbavu Inscription. Ceny se pohybují od 36 450 do 48 950 USD. V60 také nabízí různé možností a balíčků, jako je balíček Advanced Package a balíček Luxury Package. Tyto balíčky přidávají funkce, jako je panoramatické střešní okno, zvukový systém Harman Kardon a 360stupňový kamerový systém. V60 je vynikající poměr cena/výkon. Kombinace stylu, výkonu a technických funkcí z něj dělá skvělou volbu pro každého, kdo hledá luxusní vůz.

Bezpečnost

Volvo V60 je jedním z nejbezpečnějších vozů na silnici. Má 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Standardně se dodává s řadou bezpečnostních prvků, jako je zadní kamera a asistent pro jízdu v jízdním pruhu. V60 také nabízí řadu volitelných bezpečnostních prvků, jako je systém sledování mrtvého úhlu a adaptivní tempomat. Tyto funkce pomáhají zajistit bezpečnost vás a vašich cestujících na silnici. V60 také přichází se službou Volvo On Call, která poskytuje nepřetržitý přístup k nouzové pomoci. Tato služba je zdarma po dobu prvních čtyř let vlastnictví a pomáhá zajistit klid.

Barvy

Volvo V60 je k dispozici v různých barvách, od výrazné až po decentní. Barvy exteriéru zahrnují Bright Silver Metallic, Osmium Grey Metallic a Onyx Black Metallic. Jeho interiérové ​​barvy zahrnují Charcoal a Blond. V60 také nabízí různé dvoubarevné kombinace barev, jako je křišťálově bílá s uhelnou a osmašedá s blond. Tyto kombinace pomáhají dodat modelu V60 jedinečný a stylový vzhled. Barvy exteriéru a interiéru modelu V60 lze přizpůsobit tak, aby odpovídaly vašemu osobnímu stylu. Jeho výrazné barvy a dvoubarevné kombinace z něj dělají skvělou volbu pro každého, kdo hledá stylovou a jedinečnou jízdu.

Výbava

Volvo V60 nabízí širokou škálu možností pro přizpůsobení vašeho vozidla, od úrovně motoru a výbavy až po prvky interiéru a exteriéru. V60 je k dispozici s řadou motorů, od zážehového T5 po hybrid T8, což vám umožní vybrat si výkon a účinnost, které nejlépe vyhovují vašim potřebám. Můžete si také vybrat z řady barev exteriéru a interiéru a řady volitelných doplňků, takže si můžete vytvořit vůz, který je pro vás perfektní.

Rozměry

Volvo V60 je prostorné a pohodlné kombi s délkou 4,77 m, šířkou 1,8 m a výškou 1,5 m. Má velkorysý zavazadlový prostor o objemu 560 litrů, takže je ideální pro přepravu zavazadel, sportovního vybavení a dalších velkých předmětů. V60 má také nízko položené těžiště, díky čemuž je neuvěřitelně agilní a citlivý, a přitom stále nabízí pohodlnou a plynulou jízdu.

Konkurenti

Volvo V60 je prémiové kombi a jeho hlavními konkurenty jsou Audi A4 Avant, BMW řady 3 Touring a Mercedes-Benz třídy C kombi. Všechna tato vozidla nabízejí podobné vlastnosti a výkon, ale V60 vyniká svým moderním designem, vyspělou technologií a luxusním interiérem. V60 je také cenově dostupnější než jeho konkurenti, takže je skvělou volbou pro ty, kteří hledají špičkové kombi za příznivou cenu.

Závěry

Volvo V60 je stylové, výkonné a praktické kombi, ideální pro ty, kteří chtějí spojit luxus a pohodlí. Nabízí řadu funkcí a možností, které vám umožní upravit si vozidlo tak, aby vyhovovalo vašim potřebám a rozpočtu. V60 je vynikající volbou pro ty, kteří hledají vysoce výkonné kombi, které nabízí styl i obsah.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com