BÍLÝ HLUK | ’67 C10






Konečně hotovo 

ŘEKNĚME SE NA TO: NÁKLADNÍ NÁKLADNÍ NÁKLADNÍ NÁKLADNÍ NÁKLADNÍ NÁKLADNÍ NÁKLADNÍ AUTOMOBILY NEJSOU PRO KAŽDÉHO. Bylo by hezké, kdyby byly, ale někteří lidé dávají přednost řízení věcí s kufry nebo dokonce – lapání po dechu – chůzi! Říkejte tomu generační záležitost nebo jak chcete, ale je to tak. Brady Cassel z Portlandu v Oregonu to zjistil, když svému synovi daroval C10 z roku 1967.

„Tento nákladní vůz jsem původně koupil pro svého syna, ale neprojevil velký zájem, tak jsem si ho nechal a čekal na lepší čas v životě, abych se mohl do projektu pustit,“ říká Brady.

Tento „lepší čas“ trval asi 10 let, než přišel, ale lepší pozdě než nikdy. Abychom byli zcela transparentní, Bradyho žena potřebovala určitou motivaci, aby se konečně rozjela.

„Před pěti lety moje žena řekla: ‚Buď s tím náklaďákem něco udělejte, nebo ho vytáhněte z garáže‘,“ vzpomíná. „Vzal jsem to jako příležitost začít za to utrácet peníze a pracovat na tom po večerech a víkendech!“

MONTÁŽ CTP CONCEPTS ACCUAIR OPRAVDU USNADŇUJE NASTAVENÍ VZDUCHOVÉHO odpružení ZA LETU, AŤ UŽ NA DÁLNICI NEBO NA PARKOVIŠTI.

Když si náklaďák původně koupil, nebyl v tak dobrém stavu, jak doufal, ale bylo to z roku 67 a viděl horší, takže se příliš nebál, že se postaví.

„Nákladní vůz měl typický roh kabiny a problémy s vahadlami, ale na 45 let starý nákladní vůz byl obecně ve slušném stavu,“ říká Brady. A i když ho to nezrychlilo, stále věděl, že na cestě bude potřebovat spoustu pomoci, aby dostal náklaďák na ráži, kterou si pro náklaďák představoval.

„Osmdesát procent náklaďáku bylo vyrobeno v mé garáži, [but] Jsem dost chytrý na to, abych věděl, co nevím,“ vysvětluje Brady. „Provedl jsem průzkum a mluvil s mnoha lidmi, které jsem potkal, a opřel jsem se o některé z nejlepších z nejlepších v mé oblasti. Tento projekt přišel s řadou překážek a spoustou učení!“

Brady věděl, že chce do C10 přinést moderní technologii, a tak s kamarády Joshem Jumpem a Adamem Banym nainstalovali nejnovější odpružení a podvozek Porterbuilt a Classic Performance Products, které umožnily rámu a karoserii políbit zem, když byl vzduch vypuštěn. ven systémem řízení vzduchu AccuAir. Kvůli bezpečnosti chtěl také dostat z kabiny palivovou nádrž, takže mezi kolejnicemi rámu byla umístěna nádrž Boyd’s Welding. Jakmile byla testovací montáž každé části dokončena, vše bylo roztrháno a natřeno červenou práškovou barvou pro maximální dopad. A hodně toho je vidět mezi patkami válcovaným motorem a panely postele, stejně jako přes trikově naklápěcí podlahu postele.

BRADY MĚL DŘÍVE NA SVÉM NÁKLADNÍM NÁKLADNÍM NÁKLADNÍM NÁKLADU NĚJAKÉ STEELIE KOLA, ALE NEDÁVNO JE VYMĚNIL ZA 20 A 22PALCOVÁ RACELINE EXECUTIVE KOLA PRO Agresivnější vzhled.

Brzdy byly další oblastí, která vyžadovala pozornost, a tak byl v každém rohu na CPP padací vřetena a na zadní nápravu vyrobenou Holanďanem nainstalován hardware Core3 Industries vpředu a vzadu C6 Corvette Z06. Poté byla přišroubována kola Raceline Executive v rozměrech 20×8,5 a 22×12 s pryží Pirelli P-Zero, která rozhodně pomohla modernizovat vzhled kamionu a zároveň přikývla na dědictví inspirované svalovcem.

A když už mluvíme o svalech, Bradyho náklaďák využívá každý kousek gumy, který dokáže udržet na silnici, díky své pohonné jednotce LS3, kterou postavila společnost Nutter Racing Engines, a modernizovanému 4L65E od Brandona Rigginse s použitím komponentů Monster Transmission a Hughes. Zkrácený dvoudílný hnací hřídel přenáší výkon LS3 na poziční středovou část Eaton 3,73 ve výše zmíněné zadní části vybavené Holanďanem.

VÍTE, ŽE NÁKLADNÍ VOZIDLO JE MAXIMÁLNĚ DETAILNÍ, KDYŽ JE CELÝ PODVOZEK LAKOVÁN PRÁŠKOVOU SVĚTLA ČERVENÁ. VŠECHNA DRUHÁ PRÁCE, KTERÁ BRADY A JEHO KAMARÁDI VLOŽILI, SE SKUTEČNĚ VYPLATILA U JEDNÉHO Z NEJŠPATNĚJŠÍCH NÁKLADNÍKŮ NA SEVEROZÁPADĚ.

Interiér je také úžasným spojením starého a nového, s původní lavicí, dveřními panely a obložením stropu potaženými moderní plyšovou kůží Katzkin – a to je jen začátek. Digitální měřidla Dakota, volant inspirovaný retro CON2R a dokonce replika hlavní jednotky od Classic Car Stereo s moderními vnitřními prvky, to vše kombinuje klasický styl s moderní technologií a spolehlivostí.

Nakonec byla kabina a korba náklaďáku kompletně zrenovovány profesionály v Brosseau’s Coachworks. Dokonale bylo naneseno a rozetřeno velké množství zakázkové White Noise White a Mitch Kim přidal červené odlesky. Ručně malované ozdobné prvky a emblémy byly korunou úžasného laku a karoserie Bradyho C10.

Co by Brady na náklaďáku změnil, kdyby dostal šanci?

„Nakonec bych rád přidal k LS3 sací a ventilové kryty Delmo,“ říká. „Opravdu chci vzhled akcií.“ Sání LS3 a cívky jsou na můj vkus příliš moderní.“

To se dokonale shoduje s něčím, co s ním sdílel Bradyho přítel Ronnie Wetch (z C10 Talk): „Co dostanete, když nedostanete to, co jste chtěli, je zkušenost.“

Pevná slova, kterými se v naší knize dá žít, a je to zkušenost, o kterou se podělilo mnoho přátel a rodinných příslušníků, kteří pomohli přivést vůz zpět k životu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: cktruckmag.com