Podívejte se na ruiny závodní dráhy NASCAR Auto Club z vesmíru






Ahoj, je to oficiálně pryč. Dlouhotrvající Auto Club Speedway NASCAR ve Fontaně v Kalifornii není nic jiného než hromada trosek, nebo alespoň ve vývoji. Plány na její zničení a přestavbu zcela nového, mnohem menšího zařízení probíhají od té doby, co trať v únoru běžela svůj poslední závod. Nyní můžete vidět rozpadlé zbytky starého oválu NASCAR z vesmíru díky satelitnímu snímku pustého místa.

Většina zpevněných tratí a přístupových cest tam stále je, ale mnoho zařízení a tribun je pryč. Na místě je stále jedna malá tribuna a pokud jde o současné plány, pravděpodobně zůstane. Je to proto, že místo staré dvoumílové oválné dráhy staví NASCAR ovál s vysokým převýšením a půl míle, který bude stále využívat stávající místa k sezení.

„Bude to krátká trať. S největší pravděpodobností to bude půlmílová závodní dráha. Jak to přesně vypadá… Máme rendery, máme, jak to vypadá. Jsme připraveni vyrazit, až přijde správný čas.“ “ řekl prezident NASCAR Steve Phelps během výroční konference State of the Sport minulý týden.

Díky fotografovi můžete vidět na místě fotky demolice Speedway Mark J. Rebilas, ilustrující samotnou velikost bývalé stopy dvoumílového oválu a okolních zařízení. Průmyslový park složený z nejméně sedmi plánovaných budov bude obklopovat novou menší dráhu, jejíž výstavba bude podle odhadů NASCAR trvat asi 18 měsíců, jakmile začne výstavba. Podle a Los Angeles Times článek z února po finálovém závodě Speedway, nadcházející zařízení bude mít více prémiových možností stravování a pohodlnější sezení.

Většina komentářů v příspěvku Rebilase na Twitteru pochází od fanoušků NASCAR, kteří jsou smutní, když vidí, jak stará trať odchází, a zároveň si stěžují na myšlenku menší. Ať se vám to líbí nebo ne, je již pryč pouhých 26 let po otevření a vývoj náhrady probíhá. Mezitím NASCAR plánuje pokračovat v pořádání závodů v Los Angeles Coliseum.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com