Turbínou poháněná Amish Buggy umožňuje 60 mph pocit cestování časem






Není nic jako jet rychle pomalé auto. Máte pocit, že z něj těžíte každou píď výkonu, což u dnešních nehorázně silných strojů většinou není možné. A i když je to možná nejjednodušší udělat to s půjčeným autem nebo s Miatou vašeho strýce, nemyslím si, že se nic vyrovná vzrušení dřevěné buginy s proudovým motorem. Musím dostat jeden z nich.

Něco takového existuje v podobě Thunder Buggy. Postavila ho posádka z Millersburgu ve státě Ohio, která stroj spustí téměř pokaždé, když dostane příležitost. Majitel, Chad Clark, byl mnohokrát dotazován a videa z něj se objevují všude na YouTube a sociálních sítích. Tato věc je jistě již nějakou dobu předmětem mnoha memů sdílených mezi Boomery.

Dokončení stavby zřejmě trvalo Clarkovi a spolustaviteli Miku Monterovi asi 800 hodin. Většina z toho se točila kolem montáže plynové turbíny Boeing 502-12 do vozidla, které nikdy nemělo vůbec držet motor. Oheň plivající monstrum bylo původně používáno v pozemní pohonné jednotce, jinak označované jako startovací vozík pro letadla, i když nyní pohání Thunder Buggy na čtvrt míle a přistávací dráhy. Ocelový pomocný rám byl vyroben tak, aby unesl extra váhu, ale nebojte se – kola jsou stále vyrobena ze dřeva.

To je jeden z důvodů, proč vozík jede pouze 60 mil za hodinu. Jistě, bylo by skvělé vidět, jak jeden z nich letí dolů po vodícím pruhu na trojciferném místě, ale pravděpodobně by to bylo mnohem méně bezpečné. Navíc rychlost není hlavním bodem Thunder Buggy; zábava je. Hluboko uvnitř usměrňuji svůj dojem Russella Crowea z Gladiátora.

Clark říká, že s nainstalovaným přídavným spalováním jsou hladiny hluku šílené. Zatímco Arrowhead Stadium v ​​Kansas City drží rekord pro nejhlučnější stadion NFL se 142,2 decibely, Thunder Buggy je někde blízko 180 decibelům. Je to prokazatelně zlé, a co víc, je zjevně rád, že dělá tolik hluku, kdekoli mu to dovolí.

Facebooková stránka buginy je plná fotek a klipů z výstav po celé zemi, zejména na Středozápadě poblíž Clarkovy domovské základny v Ohiu. Možná nejslavnější video z toho je toto z Dragway 42 v severovýchodním Ohiu. Bylo zhlédnuto milionykrát poté, co si jej vyzvedly velké sociální stránky jako Supercar Blondie.

Celkově vzato jsem rád, že tato věc existuje. Skutečnost, že někdo jednal na základě svého popudu udělat něco jiného, ​​je dostatečným důvodem k tomu, abychom to milovali. Řekli online, že komunita Amishů na to reagovala pozitivně, dokonce.

U této věci je to rozhodně méně o mílích na galon a více o úsměvech na galon.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com