Majitel notorious dealer CNC Motors obviněný ze zpronevěry, daňového podvodu






V roce 2021 se v CNC Motors, exotickém autosalonu s dobrou pověstí mimo Los Angeles, začalo dít něco neobvyklého. Desítky jednotlivců, kteří zaslali svá vozidla prodejci, uvedli, že jejich auta byla prodána bez jejich vědomí a nedostali žádnou náhradu. Udělali jsme úplnou zprávu o tom, co se dělo, když se celá situace před několika lety ještě vyvíjela, a nyní vše dostihlo majitele prodejce, Claytona Thoma.

1. listopadu kalifornský generální prokurátor Rob Bonta obvinil Thoma z 37 velkých krádeží a jednoho krádeže starších osob, jakož i 13 případů daňových podvodů sdílených s jeho obchodní manažerkou Valerie Tanakaovou. Kancelář generálního prokurátora říká, že Thom „byl údajně zapojen do krádeže více než 4 milionů dolarů od 35 obětí“ a také „[defrauded] státu Kalifornie s více než 4 miliony dolarů na daních.“

Společnost CNC Motors vstoupila do povědomí veřejnosti velkým způsobem poté, co několik vozidel, která měla na prodej, bylo uvedeno ve videích youtubera Douga DeMura, který řekl, že začal slýchat o fámách o něčem podezřelém, co se děje brzy poté, co fakticky ukončil své spojení s obchodník. „V určitém okamžiku během COVIDu tam přestali fungovat moji nejbližší kontakty, takže jsem vlastně neměl nikoho, koho bych mohl oslovit, abych přišel (při zpětném pohledu to byla pravděpodobně červená vlajka číslo jedna),“ napsal DeMuro v březnu na Redditu. 2021. „Také mi začala docházet auta k natáčení, protože měli hlavně nové ojeté exotiky a většinu toho jsem udělal já. Pak jsem začal slýchat nějaké ty fámy…“

Podle kanceláře AG byl Thomův údajný plán relativně přímočarý. Údajně nabádal lidi, aby dávali drahá vozidla na zásilku u CNC a někdy nechali názvy svých vozidel u prodejce. Pokud by se auto prodalo, řekl majitelům, že budou zaplaceni do 20 dnů. Až na to, že „Thom nezaplatil obětem,“ na základě prohlášení z Bontovy kanceláře. „V mnoha případech také používal tato zaslaná vozidla k vyrovnání svých dluhů a získání úvěrů.“ Rovněž údajně „nepotvrdil, nedatoval a nedoručil osvědčení o vlastnictví a registraci, nebo v některých případech nedodal padělané tituly“ zákazníkům, kteří si zakoupili zaslaná auta.

Několik rozhovorů s údajnými oběťmi prostřednictvím kanálu YouTube Normální Guy Supercar přineslo situaci běžnějšímu publiku a krátce poté, co DMV zahájilo vyšetřování této záležitosti za pomoci místní policie. Zdá se, že vyšetřování definitivně skončilo.

Thom a jeho společník Tanaka byli zatčeni 30. října. Podle oddělení šerifa okresu San Bernardino byl Tanaka propuštěn hned následující den. Thom byl dnes, 8. listopadu, propuštěn z detenčního centra West Valley v Rancho Cucamonga poté, co složil kauci ve výši 8,7 milionu dolarů. Podle Denní bulletinoba odmítli svou vinu ve svých příslušných obviněních.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com