Jaké silniční auto by udělalo světově nejrychlejší Time Attack Machine?






Závody na lavičce jsou zábavou starou jako výkonná auta, ale často jde pouze o porovnávání sériových vozidel. Pokud jde o jejich úpravu, představivost je limitem. Nebo je to? Ne všechny platformy jsou postaveny stejně a každé auto má výkonnostní strop; nejrychlejší čas na kolo, kterého lze dosáhnout.

Kdybyste si tedy měli vybrat jedno auto, které se změní v nejrychlejší možnou stavbu s časovým útokem – s původním rámem a pneumatikami povolenými pro silniční provoz – jaké by to bylo?

Na tuto otázku je těžší odpovědět, než se na první pohled zdá, jak dokazuje rozmanitost vozů, kterým se to za ta léta podařilo. Jediné konstanty mezi nimi jsou minimální hmotnost, maximální pneumatika a tolik koňských sil a přítlaku, kolik dokážete vygenerovat. Je na vás, abyste zjistili, jak je nejlépe zkombinovat – pokud se vůbec dokážete spokojit s jedním nápadem.

Vybrat si něco jiného, ​​než je zřejmé (jako výše uvedený Chevy Corvette s výkonem 1 300 k), něco s potenciálem překonat to, vidím několik způsobů, jak toho dosáhnout. Jedním z nich je ND Mazda MX-5 – malý, lehký, svižný podvozek s vektorováním točivého momentu – sekvenční šestirychlostní a Honda K24 s obřím turbem. Dodávka výkonu a krátký rozvor by byla hrstka, ale správný řidič by zvládl obojí. Zvláště s antilag a 345-dílnými pneumatikami za nimi.

Druhým, brutálnějším řešením je Audi R8 nebo Lamborghini Huracan s dvojitým turbem a tak širokou karoserií, jak potřebujete, abyste dali dolů ty tisíce koní na každý rychlostní stupeň. A samozřejmě dostatek aerodynamiky, aby Boeing 747 nemohl vzlétnout. Jsou to oba druhy sestavení, které byste očekávali od těch nejnepříjemnějších influencerů, jaké si dokážete představit, ale stručné nejrychlejší, není nejlepší. Nejste připraveni slyšet o mém nápadu na auto fanouška Chevy Cavalier.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com