Ford Mustang z roku 1965 společnosti Ringbrothers je subtilní, dokonalý křižník poháněný kojotem






Karoserie může vypadat nedotčená, ale byla jemně rozšířena o jeden palec na každé straně, aby vůz získal lepší proporce. Bylo by těžké to říct, aniž by vedle něj stál normální Mustang, protože práce s proporcemi je mistrovská. Dokonce i když zajdeme tak daleko, že uděláme o něco větší zadní světla, aby skryla extra šířku, a také reprofilaci mřížky, aby byla agresivněji zapuštěná, veškerá genialita konstrukce není zřejmá ani okázalá.

Ale typické prvky Ringbrothers jsou tam, s povrchovou úpravou Cerakote na všech vnějších kovových dílech a složitými frézovacími pracemi pro kliky dveří a ozdobné díly, to vše dohromady tvoří neuvěřitelný designový slam dunk na úrovni Singer. Interiér byl přepracován tak, aby odpovídal exteriéru s jemnými doteky, které jsou věrné původní kráse interiéru Mustangu, doplněné digitálními přístroji Dakota.

Pod tím vším se skrývá unibody podvozek Roadster Shop s tlumiči Penske a nezávislým zavěšením zadních kol. I když hardware zní vážně, byl vyladěn tak, aby byl pohodlný a měkký. Totéž platí pro hnací ústrojí, přepravku Ford Performance Coyote V8 s 10stupňovou automatickou převodovkou Ford 10R80. Neobvykle pro Ringbrothers je motor nedotčený a má svých 460 koňských sil a točivý moment 420 lb-ft, doplněný vlastními kryty ventilů a sacího potrubí pro zkrášlení motorového prostoru.

Možná to nevypadá úplně předělané, ale o to jde. Převzít nejkrásnější návrhy aut všech dob a tak úplně je vylepšit není maličkost, ale Ringbrothers kód rozlouskli.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com