Nejlepší základní nátěr | The Drive 2023






Nemůžeme položit vlastní ruce na každou dostupnou položku. V těchto případech využíváme naše společné zkušenosti v oblasti žurnalistiky, výzkumu a předchozího testování produktů, abychom je mohli vybrat. Položky, které používají naši vlastní zaměstnanci, mohou také získat seriózní podporu, ale nikdy nepřijmeme poplatky ani bonusy, abychom vám prodali věci, z nichž ve skutečnosti nejsme nadšeni. Příjmy affiliate partnerů jsou vždy zveřejněny.

Jízda shromažďuje recenze a průzkumy z celého internetu, aby zjistil, které produkty se vyplatí koupit. Vydali jsme také nákupní průvodce, které vám pomohou pochopit, jak sami hodnotit hodnotu těchto věcí. Pamatujte, přátelé: Vědění je koňská síla!

Nejlepší podkladové recenze a doporučení

Klady

  • Velmi robustní
  • Vynikající závěr
  • Snadné použití

Nevýhody

  • Vyžaduje mnoho předchozí přípravy povrchu
  • Krátká trvanlivost
  • V některých státech nelze prodávat

Dynatron 544 Dyna-Pro je jedním z nejlepších podkladových nátěrů pro ochranu spodku vozu proti korozi. Nabízí ochranu za každého počasí a vydrží po celou zimní sezónu. Srst zanechává hladký pocit, dokonce i na zrezivělém povrchu, a má lesklý vzhled. Sprej je poháněn 3M, což znamená, že jeho molekuly jsou pevně spojeny s elektromechanismem, aby vytvořily silnou bariéru proti rzi a odštípnutí.

Produkt je dodáván se snadným štětcem a nástřikem a vytváří rychleschnoucí povlak. Budete mít snadný čas na lakování na povlak se standardním systémem opravných nátěrů a bude odpovídat jakékoli požadované barvě OEM. Navíc má skvělé těsnicí, protioděrové a antikorozní vlastnosti. Také tlumí hluk z podvozku.

Jeho hlavní nevýhodou je, že podsada nemá velkou přilnavost na mastném povrchu nebo starší podsadě. Před aplikací spreje byste je museli otřít, což může být časově náročné. Po otevření má také krátkou trvanlivost a je dražší než jiné pogumované podsady.

Klady

  • Snadná aplikace pomocí aerosolu
  • Skvělá cena
  • Slouží jako izolace proti hluku ze silnice

Nevýhody

  • Pro dobrou práci je potřeba několik vrstev
  • Sušení trvá velmi dlouho

Penray 4424 je cenově výhodný základní nátěr, který lze přelakovat bez prosakování. Je to také vodotěsné složení, které tvoří ochrannou vrstvu proti prachu, silniční soli, korozi a extrémním povětrnostním podmínkám. Penray je dodáván ve snadno použitelné aerosolové nádobce pro snadnou aplikaci, bez kapek nebo shluků. Jeho pogumované složení působí jako izolant pro minimalizaci hluku z vozovky.

Sprej je určen k utěsnění, ochraně a korozi kovových povrchů. Podklad se dobře mísí s barevnými laky a dokonce i s matným černým povrchem. Sprej lze použít na všechny automobilové aplikace, jako je rám, podběhy kol a podvozek. Funguje také na zakládání domů a na drobné opravy střech a okapů.

Jeho nevýhodou je, že zasychání trvá příliš dlouho, zejména při aplikaci na podvozek vozidla. Možná budete muset počkat alespoň dva dny, než podvozek uschne. Navíc, přestože se jedná o levný produkt, budete muset nanést několik vrstev a může se stát, že vám dojde 16-uncová láhev, než práci dokončíte. Tento sprej je však vhodný pro osobní automobily, přívěsy, nákladní automobily a obytné vozy.

Klady

  • Docela dobře zabíjí a kryje korozi
  • Beztékavé, snadno aplikovatelné složení
  • Tvoří odolnou bariéru

Nevýhody

  • Drahý
  • Chce to hodně vrstev, aby dobře pokryly oblast

3M 03584 je náš seznam jako pogumovaný sprej, který dokáže účinně odstranit jakékoli stopy koroze, oděru a prachu z podvozku vozidla. Je to také sprej na asfaltové bázi s nestékavým složením pro snadnou aplikaci, což znamená, že při nanášení základního nátěru nebudete muset čistit kapky z podlahy garáže. Kromě toho, jako pogumovaný sprej, vytvoří odolnou bariéru proti vlhkosti, špíně a písku.

Sprej poskytuje izolaci kabiny vozidla, aby se snížil hluk vycházející z podvozku, jak stárne. Nátěr také utěsní malé praskliny a díry ve starém podvozku, aby vyrovnal povrch. Nátěr můžete použít i na podběhy kol, víka kufru, čtvrt panely, pod kapotu a vnitřní stranu blatníků.

Jeho nevýhodou je, že tento sprej na podvozky za mokra nepříjemně zapáchá. Budete také muset nanést několik vrstev, abyste získali správné utěsnění na podvozku a dalších kovových povrchech. Je to také novější podsad v oboru a pro mnoho lidí neznámý. Přesto je sprej vhodný pro nákladní automobily, obytné vozy a dodávky.

Klady

  • Extrémně odolný
  • Netoxický
  • Snadno se nanáší

Nevýhody

  • Při první aplikaci výrazný zápach

Toto netoxické mazivo zabraňující korozi je odolná a tixotropní kapalina, která se používá v segmentech letectví, letadel a automobilů. Je bez rozpouštědel, nevysychá a proniká do všech kovových podkladů. Poskytuje ochranu proti korozi a zachraňuje výrazně zkorodované a zmrzlé díly, včetně matic a šroubů.

Celkově se jedná o vynikající antikorozní nátěr pro osobní a nákladní automobily. Proniká do všech rohů a štěrbin na spodku vašeho vozidla pro optimální pokrytí. Snadno se také aplikuje, je zcela přírodní a odpuzuje vodu, sníh a led a zároveň zpomaluje rez.

Výrobek je však mazlavý a má silný zápach. Během několika prvních jízd může produkovat bílý kouř.

Klady

  • Velmi snadná aplikace
  • Extrémně odolný
  • Přiměřeně rychlé schnutí
  • Dobrá cena

Nevýhody

  • Není určeno k pobytu na přímém slunci

POR-15 ochranný nátěr proti korozi trvale zastavuje rez a lze jej aplikovat na pískované, předem připravené zrezivělé a osolené kovové povrchy. Složení vytváří tvrdou, neporézní povrchovou úpravu, která nepraská, nepraská ani se neodlupuje. Chrání kov před korozními nečistotami, solí a vlhkostí. POR-15 je také odolný vůči kyselinám a zásadám a odpuzuje paliva a oleje.

Tento základní nátěr pokrývá vozidlo opravdu dobře a zdobí kov. Jeho odolnost proti korozi je špičková a jakmile ztuhne, nic přes něj nepronikne. Stojí to za čas a peníze a poskytuje jistý klid, protože povrch stačí natřít pouze jednou a už se nikdy nebudete starat o rez.

Výrobek je však citlivý na UV záření a musí mít vrchní nátěr, pokud je povrch vystaven slunečnímu záření. Je také velmi špinavý a špiní vše, s čím přijde do styku, takže při jeho používání musíte být opatrní.

Klady

  • Nejlépe při aplikaci na holý kov
  • Trochu jde hodně daleko
  • Odolný

Nevýhody

  • Nástřik může být náročný

Tento pogumovaný základní nátěr je určen pro holé nebo základní kovové spodky automobilů, nákladních automobilů, přívěsů a obytných vozů. Chrání před korozí, vodou, solí a chemickým poškozením. Každá plechovka o objemu 15 uncí pokrývá 10 až 15 čtverečních stop a schne na dotek za 60 minut. Výrobek má širokou stříkací špičku s technologií libovolného úhlu, takže můžete snadno nalakovat své vozidlo, když je plechovka vzhůru nohama.

Tento podkladový nátěr se pěkně roztírá a vytváří hladký povrch s nízkým leskem, pokud nanesete několik lehkých nátěrů. Bez problémů pokryje většinu povrchové rzi a schne docela rovnoměrně, i když na některých místech přestříkáte. Použití je také opravdu snadné a některým se opravdu líbí povrch s plazí texturou, který vytváří.

Jednou nevýhodou je, že se tento produkt nezdá být příliš odlišný od neprofesionální verze. Krytí také není nijak zvlášť silné a při nastříkání může trochu prskat.

Náš verdikt o nejlepším podkladovém nátěru

Podsada Dynatron 544 Dyna-Pro je naší nejlepší volbou, protože poskytuje ochranu za každého počasí, snadno se roztírá a rychle schne.

Tipy pro základní nátěr

  • Před nanesením základního nátěru použijte tlakovou myčku k odstranění prachu, nečistot, bláta a silničních nečistot ze spodku karoserie. Nanášení základního nátěru bude snazší, když bude povrch čistý.
  • Před základním nátěrem proveďte zkušební nástřik, abyste viděli vějířovitý vzor láhve. Pokud nátěr vytéká v úzkém proudu, nastříkejte nátěr nahoru a dolů, abyste získali správný nátěr. Pokud se jedná o vysoký vějířový sprej, doporučujeme jej nastříkat ze strany na stranu.
  • K odstranění mastnoty z kovových povrchů před aplikací základního nátěru použijte odmašťovač. Většina nátěrů nelepí na namazané povrchy, bez ohledu na to, jak dlouho je necháte zaschnout.
  • Při mytí a natírání základního nátěru vozidla používejte masku a ochranné brýle. Tímto způsobem se chráníte před vdechnutím nebo kontaktem s čisticími chemikáliemi a základním nátěrem, což by mohlo mít vážné zdravotní účinky.

Nejčastější dotazy

Máte otázky. Jízda má odpovědi.

Otázka: Musím sundat kola při natírání spodní části karoserie?

Ano, děláš. Pro začátek dostanete šanci vyčistit kola při čištění spodku. Kromě toho budete mít dostatek prostoru pro nastříkání podsady pod podběhy kol a budete mít lepší přístup ke spodní části karoserie.

Otázka: Co bych měl použít k čištění vozidla před aplikací základního nátěru?

Potřebujete tlakovou myčku nebo vzduchovou hadici, abyste se zbavili nečistot z podběhů. Kromě toho potřebujete čistič ráfků, čistič motoru, odmašťovač a čisticí chemikálie, abyste se zbavili rzi a jiných odolných skvrn na kovových površích.

Otázka: Jak často bych měl dát svému vozidlu nový základní nátěr?

Čerstvý základní nátěr by měl být aplikován jednou ročně a častěji před začátkem zimní sezóny, protože vaše pneumatiky mají tendenci nanášet vlhkost, led, kameny a nečistoty na karoserii vašeho vozidla. Pokud žijete v blízkosti moře, částice soli mají tendenci sundávat podsadu. V takovém případě aplikujte nový nátěr alespoň dvakrát ročně.

Naše recenze jsou založeny na kombinaci praktického testování, odborného vstupu, hodnocení „moudrosti davu“ od skutečných kupujících a našich vlastních odborných znalostí. Vždy se snažíme nabízet originální a přesné průvodce, kteří vám pomohou najít ty nejlepší tipy.

 






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com