Muž objeví GMC Syclone, který koupil a byl ukraden, vrací kamion majiteli






Když byl majiteli, který prožil těžké časy, ukraden vzácný GMC Syclone, zdálo se pravděpodobné, že výkonný pick-up nebude nalezen. Ale čestný člen komunity nákladních vozů GMC zadržel ukradený Syclone a propadl své vlastní peníze, aby se ujistil, že se vůz dostal domů v pořádku – a aby zloděje postavili před soud.

GMC Syclone vycházel z první generace Chevroletu S-10, jehož ultimátní podobu by bylo možné považovat. Měl 4,3litrový turbo V6, čtyřstupňovou automatickou převodovku a pohon všech kol, který poskytoval výkon 280 koní a točivý moment 350 lb-ft. Byl schopen zrychlit z nuly na 60 mil/h za 4,3 sekundy a byl rychlejší než mnoho účelových sportovních vozů té doby, což z něj činilo jedno z přelomových výkonných vozidel 90. let. Bylo vyrobeno něco málo pod 3 000, což znamená, že (a jeho sourozenec typu SUV, Typhoon) stojí v dnešní době pěkný cent. A proto byl ten v našem příběhu ukraden.

Jake Rowe, který našel ukradený náklaďák, nám řekl, že nakupoval Syclone, když na jeden narazil v Oděse v Texasu. Bylo to levné – až podezřele za 4 200 USD, vzhledem k tomu, že požadované ceny někdy přesahují 30 000 USD. Ale udělal svou píli a zprvu se náklaďák zdál legitimní.

Prodejce řekl, že dostali GMC jako platbu za úklid nemovitosti pro starou ženu, jejíž manžel ztratil titul před svou smrtí. Z transakce byla účtenka, telefonní číslo, které bylo uvedeno jako žena (které bylo zodpovězeno), a VIN se nevrátil jako ukradený. Rowe tedy koupil náklaďák, ale netrvalo dlouho a jeho podezření znovu vzrostlo.

„Dostal jsem náklaďák domů, vrátil jsem se na Facebook a všiml jsem si, že náklaďák má v nabídce jiný muž s jinou cenou,“ řekl nám Rowe. „Natáhl jsem ruku a zeptal se, jak to dostal, a dostal jsem stejný příběh, ale jméno té dámy bylo změněno. Takže jsem věděl, že se něco děje.“

Druhý den ráno mu členové komunity Syclone na Facebooku pomohli zjistit více o historii kamionu prostřednictvím jeho sériového čísla 0027. Ukázalo se, že jeho zákonným vlastníkem nebyla osoba, která mu jej prodala, a že vlastník neprodal. vědět, že byla ukradena – nebo ji mít pojištěnou. Roweovi se podařilo ověřit totožnost skutečného majitele, kterému vůz vrátil, než pomohl vznést obvinění proti potrhlému prodejci.

„Kdybych to nekoupil, majitel by ten náklaďák už nikdy neviděl,“ řekl nám Rowe. „Někdo by odtáhl kabinu a prodal hnací ústrojí za dvojnásobek toho, za co bylo uvedeno. Věděl jsem, že když ho koupím, můžu přijít o peníze, aby někdo mohl mít svůj náklaďák zpátky.“

Ve skutečnosti to není šťastný konec pro všechny, jak to stojí. Majitel si zatím nemůže dovolit nechat svůj vůz zrestaurovat a Roweovi policie řekla, že nemůže očekávat, že dostane své peníze zpět.

„Nejsem v žádném případě tak bohatý, abych si mohl dovolit ztrátu, ale vím, jaké to je, když mi někdo ukradne auta, a nechci, aby se tak někdo cítil,“ řekl Rowe.

Konec by se ale mohl stát šťastným, protože vděční členové komunity Syclone (nikoli samotný Rowe) přispěli více než 1 100 $ na GoFundMe, aby Roweovi zaplatili jeho dobrý skutek. A dokud ho budeme obhajovat, prodejte tomu muži někdo prosím Syclone. Už prošel bouří pro někoho jiného, ​​teď je na čase, aby někdo dal tomuto mraku stříbro.

 






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com