Vaše pomalé auto by mohlo být na této nové legální dráze opravdu rychlé






Po několika chybných začátcích s místními vládami a dokonce i s Federálním úřadem pro letectví (FAA) si Maroko konečně splnilo desetiletí trvající sen vybudovat brzdný pruh vhodný pro pouliční automobily. Při rozhovoru s denní bulletin, Marocco řekl, že „neexistovala žádná řešení“ pro pouliční závody navzdory značné pozornosti médií od nástupu převzetí. Chce, aby jeho ultrakrátká 330 stop dlouhá dráha byla součástí řešení problému. Stanoveným cílem je „zastavit lidi v nelegálním závodění na veřejných silnicích a ulicích, kde riskují, že se zabijí a vezmou si životy nevinných lidí“.

Nová dráha se nachází na výstavišti Perris Fairgrounds, v blízkosti půlkilometrového špinavého oválu Perris Auto Speedway. V blízkosti se nachází několik tratí, včetně motokárové dráhy, prašné dráhy BMX a motokrosové dráhy. Z větší části Los Angeles je to k dragway přes hodinu, což v těsné blízkosti nenabízí mnoho tratí. I když existují alternativy, Street Legal Dragway je navržen tak, aby byl levný a bezpečný, přičemž vstup řidiče stojí pouze 40 USD.

I když to není normální trať na čtvrt míle, je to zajímavý nový koncept, díky kterému je závodění opravdu levné. Podle Maroka byly předchozí pokusy o pořádání schválených dostihů velmi úspěšné a měkké otevření nové dráhy ukazuje, že má „čísla k úspěchu“.

Pokud chcete vyzkoušet nejkratší zátah v zemi, bude se otevírat každý druhý pátek až do konce tohoto roku, přičemž další data se očekávají na rok 2024.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com