Někdo proměnil Assetto Corsa v Cel-Shaded Anime Wonderland






Assetto Corsa je definitivní řidičský simulátor posledního desetiletí. Možná trochu zestárnul, ale vydržel jako žádný jiný titul, a dokonce předčil i hry, které po něm vyšly jako král komunity simulátorů jízdy na PC. Cokoli, o čem můžete snít, je pravděpodobně mod Assetto Corsa, včetně Angeles Crest Highway Grand Theft Auto: San Andreas mapu, nebo dokonce tento mod, který reskinuje AC do cel-stínovaného Auto Modellista– inspirovaná anime říše divů.

Mod je zveřejněn kanálem YouTube s názvem Play it Cool jako náhled modu, bez nastaveného data vydání. Podle popisu videa, mod vyžadoval nějaký lehký vývoj, aby hladce fungoval s hrou, a je třeba ho předělat, aby byl kompatibilní s nejnovějším vydáním grafického shader modu s názvem Pure. Tvůrce říká, že jakmile bude problém vyřešen, bude vydán jako shader pro AC, ale zdůrazňuje, že mod je pouze reprezentací nové závodní hry, kterou vyvíjejí samostatně a která není založena na AC.

Tajemstvím jeho dlouhé životnosti je jeho vstřícnost k modům a obrovská podpora komunity. Od jejího debutu v roce 2014 byly pro hru vyrobeny tisíce modů a komunita moddingů je stále neuvěřitelně aktivní. AC byla komunitou prakticky přepracována, přičemž většina lidí spouští hru prostřednictvím placeného modu třetí strany zvaného Content Manager, který nahrazuje AC nativní uživatelské rozhraní s modifikovatelnějším, rychlejším a snadnějším.

A Auto Modellista byla poněkud obskurní závodní hra z herní éry PlayStation 2, která byla kdysi zapomenuta. Nyní stojí jako maják cel-stínovaných uměleckých stylů ve stejném duchu jako Rádio Jet Set. Ať tak či onak, tento shader je skvělý a doufám, že jej tvůrce uvolní, abychom my pitomci mohli prožívat své cel-stínované sny.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com