Nissan Hyper Force Concept je budoucí GT-R ve tvaru Gran Turismo






Japonský veletrh mobility 2023 odstartoval a dal nám nečekanou naději na budoucnost autosalonů. Na stejném veletrhu, kde Mazda sama o sobě obnovila naše nadšení pro elektrické sportovní vozy a Honda překvapila svět znovuzrozením Prelude, Nissan předvedl nadpozemský koncept, který v podstatě vypadá jako to, co by se stalo, kdyby se GT-R objevilo. Cyberpunk 2077. Říká se tomu Hyper Force.

kde začít? No, máme tu přední část, se spodním nárazníkem a rozdělovačem vyčnívajícím celou nohu před místo, kde končí světlomety; nálepka „1000kW Advanced ASSB-4ORCE“ přímo před zadními koly, která připomíná text „4-Valve DOHC RS-Turbo“ na boku starého Skyline „Paul Newman“; a monolitická forma celé věci, která připomíná tesaný obsidián. Hyper Force pokračuje tam, kde končí koncept Nissanu 2020 Vision Gran Turismo. Jak se ukazuje, není to malá náhoda.

Je to proto, že podobně jako v devět let staré designové studii byl Hyper Force vytvořen s pomocí společnosti Polyphony Digital, tvůrců Gran Turismo. Nissan konkrétně požádal Polyphony o pomoc s grafickým uživatelským rozhraním Hyper Force, stejně jako tomu bylo u původního multifunkčního displeje R35. Jakýkoli horlivý GT Sport nebo Gran Turismo 7 hráč by to okamžitě pochopil, protože samotné písmo použité ve všech digitálních výstupech konceptu je stejné jako v Gran Turismo head-up displej.

Polyphony má samozřejmě za sebou dlouhou historii spolupráce s výrobci automobilů na utváření designu aut v reálném světě, což zase informuje o zážitcích ze závodů simů, které vytváří. Příklad: Trailer Nissan vydaný ve shodě s Hyper Force ukazuje vůz na Nürburgring Nordschleife a také na RZ Route X. Gran Turismo herní engine. Dovolte mi, abych pokračoval a dal peníze, ve kterých budeme moci řídit toto auto GT7 velmi brzy.

Jak to bude jezdit? Můžeme udělat nějaké předpovědi na základě detailů, které Nissan zdůraznil a které se zdají vhodnější k popisu mecha než automobilu. Celkový výkon 1 341 koní je samozřejmě vyveden na chodník přes všechna čtyři kola; dvouúrovňový zadní difuzor a aktivní kachny a křídlo; a „nově vyvinutý plazmový pohon“, který „potlačuje uvolňování vzduchu, aby maximalizoval přilnavost a minimalizoval zdvih vnitřního kola během zatáčení,“ slovy automobilky. Očekávejte dostatek síly a rychlosti v zatáčkách při ohýbání páteře.

Je něco z toho skutečné? Ne. Má Nissan peníze na to, aby to bylo reálné? Soudě podle poměrně zestárlé povahy jeho sestavy v dnešní době asi ne. Ale autosalony a videohry byly vždy o snech stejně jako o realitě a vize budoucnosti Hyper Force jistě upoutá vaši pozornost. Jestli bude případný R36 GT-R vypadat nějak takto, bude to docela výmluvné.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com