2024 Acura TLX Refresh přináší vylepšené digitální měřidla, chytřejší technologii






Faceliftovaný 2024 Acura TLX je tady, přesně podle plánu. Pouhé tři roky od debutu této generace TLX s dlouhou přírubou na nápravu přidala Acura lehký dotek. Díky výrazně zjednodušené struktuře obložení, nově přidaným a velmi potřebným standardním funkcím v novém sdruženém přístroji a obrazovce infotainmentu a bezdrátovému Apple CarPlay je 2024 TLX jednoduchý.

Acura převzala již tak přímočarou strukturu výbavy TLX a odbourala z ní spodní část s odkazem na zvyky zákazníků. Nyní je model 2024 standardně dodáván s technologickým paketem, který rovněž zahrnuje 19palcová kola, stereo ELS Studio 3D a ambientní osvětlení. Odtud mohou lidé přejít na A-Spec a získat lepší tlumení zvuku s tlustšími koberci a lepší izolací pneumatik, stejně jako standardním pohonem všech kol. Type S zůstává špičkovým psem, ale nedostává žádné změny související s výkonem kromě přeladěného režimu Sport+ pro citlivější plyn.

Zatímco infotainment stále běží na trochu nesmyslném trackpadu Acura, odezva a rychlost byly výrazně zvýšeny díky „rychlejšímu procesoru“ a 12,3palcové HD obrazovce. Vzorkování systému na ukázkové akci skutečně ukázalo určité zisky, ale krokový rozdíl je v kvalitě obrazovek. Sdružený přístroj nyní používá mnohem čitelnější a konfigurovatelnější 12,3palcový displej s lepším rozlišením a vyšší obnovovací frekvencí, což výrazně modernizuje vnitřek TLX. Informační a zábavní systém Acura zůstává do značné míry stejný, postrádá některá vylepšení pro snadné použití, jako je nová zkratka pro změnu barvy okolního osvětlení.

Toto osvěžení doprovázejí další technické a designové vylepšení. Menší, ale účinnější přední radarová jednotka a výkonnější radarové jednotky pro sledování slepého úhlu pomáhají posílit sadu pokročilých asistenčních technologií Acura. Většina lidí nebude moci vidět vnější změny, ale Acura představila nový design grilu a mírně přepracovala přední nárazník, aby vyčistila přední masku. Jinak byl hezký vzhled TLX z velké části nedotčen.

Je to evoluční aktualizace, která razí nad svou hmotností a řídí se starým příslovím: Neopravujte, co není rozbité. Ačkoli by bylo vítáno odklon od trackpadu, 2024 TLX se zdá být připraven udržet si své místo jako smolař sportovního luxusního sedanu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com