Nissan Leaf 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Nissan Leaf je plně elektrické auto, které způsobilo revoluci v automobilovém průmyslu. Je vybaven 40 kWh lithium-iontovou baterií a má dojezd až 226 mil. Leaf je perfektní vůz pro ty, kteří chtějí snížit svou uhlíkovou stopu a ušetřit peníze za palivo. Nissan Leaf 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Nissan Leaf je moderní, elegantní vůz se stylovým exteriérem. Jeho aerodynamický tvar, nízká linie střechy a výrazné modré akcenty z něj vyčnívají z davu. Leaf se vyznačuje řadou prvků, jako jsou LED světlomety, zadní spoiler a 17palcová litá kola. Má také působivou světlou výšku, která mu dodává sportovní vzhled. Vzhled Leaf je navržen tak, aby byl stylový i praktický, s řadou barev exteriéru, ze kterých si můžete vybrat, včetně černé, bílé, stříbrné a modré. Nissan Leaf 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Nissan Leaf je poháněn elektromotorem, který produkuje 147 koní a 236 lb-ft točivého momentu. Má také působivý dojezd až 226 mil na jedno nabití. Leaf má maximální rychlost 93 mph a dokáže zrychlit z 0-60 mph za pouhých 7,9 sekundy. Disponuje také rekuperačním brzděním, které pomáhá prodloužit dojezd. Leaf má působivou spotřebu paliva 112 mpg, což z něj dělá jedno z nejúčinnějších vozů na trhu. Má také hladkou a tichou jízdu, takže je radost řídit. Nissan Leaf 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Nissanu Leaf je navržen tak, aby byl pohodlný a funkční. Je vybaven 8palcovým dotykovým informačním a zábavním systémem s Apple CarPlay a Android Auto. Leaf má také řadu pokročilých bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu a automatické nouzové brzdění. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. Interiér Leaf je prostorný a pohodlný, s dostatkem místa pro pět dospělých. Kabina je také vybavena řadou prémiových materiálů, jako je kůže a dřevěné obložení.

Cena

Nissan Leaf má cenu od 31 600 dolarů, což z něj dělá jeden z nejdostupnějších elektromobilů na trhu. Na výběr má také řadu možností a balíčků, jako je technologický balíček a prémiový balíček. Leaf má také k dispozici řadu pobídek a daňových úlev, takže je ještě dostupnější. Tyto pobídky lze uplatnit na kupní cenu nebo na měsíční leasingové splátky. Leaf má také nárok na federální daňový kredit ve výši až 7 500 $, díky čemuž je ještě dostupnější. Tuto slevu na dani lze uplatnit na kupní cenu nebo na měsíční splátky leasingu.

Bezpečnost

Nissan Leaf je jedním z nejbezpečnějších vozů na silnici s řadou pokročilých bezpečnostních prvků. Má působivé 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration. Leaf má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je sledování mrtvého úhlu, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. Tyto funkce pomáhají udržet vás na cestách v bezpečí. Leaf má také řadu aktivních bezpečnostních prvků, jako je automatické nouzové brzdění a upozornění na příčný provoz vzadu. Tyto funkce pomáhají udržet vás na silnici v bezpečí a mohou dokonce pomoci předcházet kolizím.

Barvy

Nissan Leaf je k dispozici v řadě barev, včetně černé, bílé, stříbrné, modré a červené. Má také řadu dvoubarevných možností, což vám umožní přizpůsobit si vůz tak, aby vyhovoval vašemu stylu. Leaf má také řadu exteriérových akcentů, jako jsou chromované akcenty, černé akcenty a charakteristický modrý akcent. Tyto akcenty pomáhají dát vozu jedinečný vzhled. Leaf má také řadu barev interiéru, jako je černá, šedá a tan. Tyto barvy pomáhají dodat interiéru luxusní pocit a zpříjemňují jízdu.

Výbava

Nissan Leaf přichází s řadou možností, včetně standardní nebo prémiové výbavy. Standardní výbava obsahuje elektromotor o výkonu 110 kW, zatímco prémiová výbava obsahuje elektromotor o výkonu 160 kW. Leaf má také řadu pokročilých bezpečnostních funkcí, včetně automatického nouzového brzdění a sledování mrtvého úhlu.

Rozměry

Nissan Leaf měří 175,0 palce na délku, 70,5 palce na šířku a 61,4 palce na výšku. Má rozvor 106,3 palce a světlou výšku 6,5 palce. Leaf má pohotovostní hmotnost 3 535 lb a nosnost 1 077 lb.

Konkurenti

Nissan Leaf čelí tvrdé konkurenci jiných elektrických vozidel, jako jsou Chevrolet Bolt a Tesla Model 3. Bolt nabízí dojezd až 238 mil, zatímco Model 3 nabízí dojezd až 310 mil. Obě vozidla také nabízejí pokročilejší funkce, jako je autopilot a bezdrátové aktualizace softwaru.

Závěry

Nissan Leaf je vynikající elektromobil, který nabízí řadu funkcí a výhod. Je to cenově dostupná volba pro ty, kteří chtějí snížit svou uhlíkovou stopu a ušetřit peníze za palivo. Leaf je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí elektrický vůz, který je spolehlivý a účinný.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com