Ford Focus 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Ford Focus je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a cenově dostupné vozidlo. Díky různým úrovním výbavy a konfiguracím nabízí Focus pro každého něco. Focus má elegantní design exteriéru s řadou barev, ze kterých si můžete vybrat. Uvnitř je Focus nabitý funkcemi, od pohodlného sezení až po intuitivní informační a zábavní systém. Ať už hledáte auto pro dojíždění, rodinné vozidlo nebo auto s trochou nadsázky, Focus je skvělou volbou. Ford Focus 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Ford Focus je elegantní a stylový vůz s moderním a atraktivním designem. Jeho tvarované linie karoserie a aerodynamický tvar mu dodávají uhlazený, sportovní vzhled. Výrazná maska ​​chladiče a výrazné světlomety mu dodávají na přitažlivosti. Focus je k dispozici v různé barvy, od klasických neutrálních po jasné a výrazné odstíny. Mezi jeho vnější prvky patří chromované akcenty, litá kola a zadní spoiler pro extra sportovní nádech. Ford Focus je navržen pro maximální efektivitu, s nízkým koeficientem aerodynamického odporu a aerodynamickým tvar, který mu pomáhá snadno proklouznout vzduchem. Jeho vnější povrch je navržen tak, aby otáčel a dělal prohlášení. Ford Focus 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Ford Focus je poháněn řadou účinných motorů, od 1,0litrového zážehového motoru EcoBoost až po 2,0litrový vznětový motor EcoBlue. Všechny motory jsou navrženy tak, aby byly hospodárné a měly nízké emise. Motory jsou spárovány s řadou možností převodovky, od šestistupňové manuální až po osmistupňovou automatickou. Všechny motory jsou navrženy tak, aby poskytovaly plynulý a citlivý výkon a dostatek výkonu, když ho potřebujete. Focus je k dispozici také s řadou asistenčních technologií pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a automatického nouzového brzdění. Díky tomu je řízení Focusu pohodlnější a příjemnější. Ford Focus 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Ford Focus má prostorný a pohodlný interiér s dostatkem místa pro pět dospělých. Jeho sedadla jsou nosná a pohodlná a kabina je dobře izolována od vnějšího hluku. Focus je vybaven řadou praktických funkcí, jako je zadní kamera a informační a zábavní systém SYNC 3 s Apple CarPlay a Android Auto. Interiér je navržen tak, aby byl praktický a stylový, s řadou vysoce kvalitních materiálů a povrchových úprav. Ford Focus je také nabitý bezpečnostními prvky, jako jsou airbagy, sledování mrtvého úhlu a systém sledování tlaku v pneumatikách. Pomohou vám i vašim cestujícím zajistit bezpečnost na silnici.

Cena

Ford Focus je k dispozici v řadě úrovní výbavy, od základního S až po vrcholný Titanium. Ceny začínají na přibližně 18 000 GBP za základní model S a dosahují přibližně 28 000 GBP za špičkový Titanium. Focus je k dispozici také s řadou doplňků, jako je panoramatické střešní okno a zadní kamera. Ty mohou zvýšit náklady, ale mohou také učinit vůz příjemnějším a praktičtějším na řízení. Ford Focus je vůz za skvělou cenu, který za danou cenu nabízí spoustu funkcí a technologií. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají stylové a praktické auto, které nezruinuje.

Bezpečnost

Ford Focus je nabitý bezpečnostními prvky, jako jsou airbagy, sledování mrtvého úhlu a systém sledování tlaku v pneumatikách. Pomohou vám i vašim cestujícím zajistit bezpečnost na silnici. Focus také nabízí řadu asistenčních technologií pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a automatické nouzové brzdění. Díky tomu je řízení Focusu pohodlnější a příjemnější. Ford Focus také získal pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od Euro NCAP, nezávislé organizace pro testování bezpečnosti. To je důkazem závazku Focusu k bezpečnosti a jeho schopnosti chránit své cestující v případě nehody.

Barvy

Ford Focus je k dispozici v různých barvách, od klasických neutrálních až po jasné a výrazné odstíny. Mezi jeho vnější prvky patří chromované prvky, litá kola a zadní spoiler pro extra sportovní nádech. Focus je také k dispozici s řadou barev a materiálů interiéru, od klasické černé kůže po světlé a výrazné látky. Interiér je navržen tak, aby byl praktický a stylový, s řadou vysoce kvalitních materiálů a povrchových úprav. Ford Focus je skvělou volbou pro ty, kteří se chtějí vyjádřit. Díky široké škále barev, materiálů a exteriérových prvků jistě zaujme, ať se vydáte kamkoli.

Výbava

Ford Focus se dodává v různých úrovních výbavy, včetně S, SE, SEL a Titanium. Každý stupeň výbavy nabízí různé funkce a možnosti, takže si můžete najít perfektní vůz pro své potřeby. Focus je k dispozici s řadou motorizací, od účinného motoru EcoBoost až po výkonný motor ST. Vybírat můžete také z různých možností převodovky, od šestistupňové manuální až po osmistupňovou automatickou. Focus také nabízí řadu bezpečnostních prvků, od asistenta pro jízdu v jízdním pruhu až po adaptivní tempomat. Můžete se také rozhodnout pro dostupný paket Driver Assist pro ještě větší klid na silnici.

Rozměry

Ford Focus je kompaktní vůz s délkou 178,5 palce a šířkou 72,9 palce. Focus nabízí dostatek prostoru pro cestující a náklad, s místy až pro pět míst a maximální kapacitou nákladu 43,9 kubických stop. Focus má pohotovostní hmotnost 2 789 až 3 267 liber, v závislosti na úrovni výbavy a možnosti motoru. S palivovou nádrží o objemu 13,5 galonu může Focus ujet až 380 mil na jednu nádrž. Ford Focus je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto, které nezabere příliš místa.

Konkurenti

Ford Focus má řadu konkurentů, včetně Hondy Civic, Toyota Corolla a Chevrolet Cruze. Každý z těchto vozů nabízí podobnou sadu funkcí a možností, takže můžete najít perfektní vůz pro své potřeby. Focus je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a dostupné auto, ale Civic a Corolla nabízejí výkonnější motory a trochu více stylu. Cruze je skvělá volba pro ty, kteří hledají trochu extra povzbuzení. Bez ohledu na to, jaké auto si vyberete, můžete si být jisti, že získáváte spolehlivé a cenově dostupné vozidlo, které vás na silnici udrží v bezpečí.

Závěry

Ford Focus je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, stylové a cenově dostupné auto. Díky různým úrovním výbavy a konfiguracím nabízí Focus pro každého něco. Focus je skvělou volbou pro osoby dojíždějící za prací, rodiny a ty, kteří hledají trochu posily navíc. Se svým elegantním designem exteriéru a pohodlným interiérem Focus určitě potěší. Bez ohledu na to, co v autě hledáte, Ford Focus má určitě co nabídnout. Se svými různými úrovněmi výbavy, možnostmi motoru a bezpečnostními prvky je Focus skvělou volbou pro každého řidiče.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com