Hyundai Kona Electric 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Hyundai Kona Electric je plně elektrický crossover SUV, který nabízí stylovou, efektivní a pohodlnou jízdu. Má dojezd až 300 mil, prostorný interiér a řadu pokročilých funkcí. Kona Electric je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné elektrické vozidlo. Hyundai Kona Electric 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Hyundai Kona Electric se vyznačuje elegantním a moderním designem exteriéru. Jeho hladké linie, výrazná maska ​​chladiče a LED světlomety jsou výrazem. Jeho aerodynamický tvar a nízké těžiště zajišťují stabilní jízdu. Kona Electric má řadu vnějších prvků, jako je elektricky ovládané střešní okno, chromované prvky a vyhřívaná boční zrcátka. Má také hands-free elektricky ovládané zadní dveře pro snadný přístup do nákladového prostoru. Kona Electric je k dispozici v řadě barev, včetně Pulse Red, Lime Twist a Surf Blue. Má také dvoubarevné možnosti pro jedinečný vzhled. Hyundai Kona Electric 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Hyundai Kona Electric pohání elektromotor o výkonu 150 kW. Má dojezd až 300 mil na jedno nabití a lze jej dobít za pouhých 54 minut. Kona Electric má maximální rychlost 104 mph a dokáže zrychlit z 0-60 mph za 7,6 sekundy. Má také rekuperační brzdový systém, který pomáhá šetřit energii. Kona Electric je vybavena řadou asistenčních prvků, jako je asistent udržování v jízdním pruhu, sledování mrtvého úhlu a adaptivní tempomat. Má také 7stupňovou dvouspojkovou převodovku pro hladké řazení. Hyundai Kona Electric 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Hyundai Kona Electric je navržen pro pohodlí a komfort. Má kůží potažený volant, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a elektricky nastavitelné sedadlo řidiče. Kona Electric má řadu funkcí, jako je 8palcový dotykový displej, kompatibilita s Apple CarPlay a Android Auto, podložka pro bezdrátové nabíjení a head-up displej. Má také audio systém Bose pro pohlcující zvukový zážitek. Kona Electric je k dispozici s řadou barev interiéru, včetně černé, šedé a béžové. Má také řadu možností obložení interiéru, jako je dřevo a uhlíková vlákna.

Cena

Hyundai Kona Electric má počáteční doporučenou cenu 37 190 $. Je k dispozici v řadě úrovní výbavy, přičemž ceny se pohybují až do 44 190 $ za limitovanou výbavu. Kona Electric má nárok na federální a státní daňové úlevy, což může výrazně snížit náklady. Je také způsobilý pro různé možnosti financování, včetně financování s 0% RPSN. Na Kona Electric se vztahuje záruka Hyundai 10 let/100 000 mil, která se vztahuje na hnací ústrojí, baterii a další komponenty. Má také 5letý/60 000 mil silniční asistenční program.

Bezpečnost

Hyundai Kona Electric je vybaven řadou bezpečnostních prvků, jako je hlídání mrtvého úhlu, asistent udržování v jízdním pruhu a adaptivní tempomat. Pro větší klid má také zadní kameru a parkovací senzory. Kona Electric je vybavena řadou airbagů, včetně předních, bočních a hlavových. Má také snímač převrácení, který detekuje potenciální nehody při převrácení. Kona Electric má 5hvězdičkové celkové hodnocení bezpečnosti od Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu, což z něj činí jedno z nejbezpečnějších vozidel na silnicích současnosti.

Barvy

Hyundai Kona Electric je k dispozici v řadě barev, včetně Pulse Red, Lime Twist a Surf Blue. Má také dvoubarevné možnosti pro jedinečný vzhled. Kona Electric je také k dispozici v řadě exteriérových akcentů, jako je černá, stříbrná a chromovaná. Má také řadu barev interiéru, včetně černé, šedé a béžové. Kona Electric je k dispozici s řadou možností obložení interiéru, jako je dřevo a uhlíková vlákna. Má také řadu možností kol, včetně 17palcových litých kol a 19palcových litých kol.

Výbava

Kona Electric je k dispozici ve dvou konfiguracích: SE a Limited. SE přichází s elektromotorem o výkonu 150 kW, lithium-iontovou baterií o kapacitě 64 kWh a jednostupňovou převodovkou. Limited přidává elektromotor o výkonu 201 kW, lithium-iontovou baterii o kapacitě 64 kWh a dvourychlostní převodovku pro lepší výkon.

Rozměry

Kona Electric je jen něco málo přes 16 stop dlouhá a má rozvor 101,2 palce. Má světlou výšku 6,5 palce a pohotovostní hmotnost 3 874 liber. Kona Electric má maximální nákladovou kapacitu 45,8 kubických stop.

Konkurenti

Hlavními konkurenty Kona Electric jsou Nissan Leaf, Chevrolet Bolt EV a Tesla Model 3. Leaf je o něco levnější, ale má kratší dojezd a menší výkon. Bolt EV má delší dojezd a větší výkon, ale je dražší. Tesla Model 3 má nejdelší dojezd a největší výkon, ale je ze všech tří nejdražší.

Závěry

Hyundai Kona Electric je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné elektrické vozidlo. Má dlouhý dosah, prostorný interiér a řadu pokročilých funkcí. Kona Electric je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné elektrické vozidlo s velkým výkonem a dojezdem.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com