Audi Q6 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Audi Q6 je luxusní SUV, které kombinuje výkon, styl a pohodlí. Nabízí řadu funkcí a konfigurací, aby vyhovovaly každému řidiči. Audi Q6 je perfektní volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivou a luxusní jízdu. Nabízí různé možnosti motorů, pokročilé bezpečnostní prvky a elegantní design. Audi Q6 je ideálním vozidlem pro ty, kteří se chtějí vyjádřit. Určitě vás otočí, ať jste kdekoli. Audi Q6 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Audi Q6 je elegantní, stylové SUV s ikonickým designem. Jeho hranaté linie a ostré hrany mu dodávají výrazný, moderní vzhled. Jeho LED světlomety a LED zadní světla dodávají jeho poutavou přitažlivost. Q6 se vyznačuje výraznou mřížkou chladiče, velkými otvory pro přívod vzduchu a širokou linií střechy. Jeho svalnaté podběhy kol a 20palcová litá kola působí sportovně a mohutně. Vzhled také zahrnuje obložení v hliníkovém vzhledu a chromované akcenty. Audi Q6 je k dispozici v různých barvách, včetně Glacier White, Daytona Gray a Ibis White. Nabízí také řadu exteriérových paketů pro přizpůsobení vašeho vozu. Audi Q6 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Audi Q6 je poháněno 3,0litrovým přeplňovaným motorem V6, který produkuje výkon 335 koní a točivý moment 369 lb-ft. Je spojen s 8stupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Motor je spárován se systémem pohonu všech kol Audi Quattro, který poskytuje vynikající ovladatelnost a trakci. Systém je také vybaven adaptivním systémem odpružení, který se přizpůsobí podmínkám vozovky. Motor je také vybaven systémem start-stop pro snížení spotřeby paliva a emisí. Q6 má také spotřebu paliva 21 mpg ve městě a 28 mpg na dálnici. Audi Q6 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Audi Q6 se vyznačuje luxusním interiérem s koženým čalouněním, vyhřívanými předními sedadly a elektricky nastavitelným volantem. V kabině je také 10,1palcový dotykový informační a zábavní systém s Apple CarPlay a Android Auto. Součástí interiéru je také panoramatické střešní okno, head-up displej, podložka pro bezdrátové nabíjení a volitelný zvukový systém Bang & Olufsen. Q6 má také prostorný nákladový prostor s úložným prostorem až 60,4 kubických stop. Interiér je také vybaven řadou asistenčních prvků, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu.

Cena

Audi Q6 má vyvolávací cenu 55 000 $. Cena se zvyšuje s přidáním volitelných prvků, jako je zvukový systém Bang & Olufsen, adaptivní tempomat a panoramatické střešní okno. Q6 je také k dispozici v řadě úrovní výbavy, včetně Premium, Prestige a S Line. Nejvyšší výbava S Line začíná na 64 000 dolarech. Audi Q6 má také nárok na řadu možností financování a leasingu, včetně financování s 0% RPSN po dobu až 72 měsíců a leasingu s nízkým úrokem.

Bezpečnost

Audi Q6 je vybaveno řadou bezpečnostních prvků, včetně zpětné kamery, varování před čelní srážkou a automatického nouzového brzdění. Nechybí ani asistent pro jízdu v jízdním pruhu, hlídání mrtvého úhlu a adaptivní tempomat. Q6 je také vybavena systémem Audi Pre Sense, který sleduje okolí vozidla a dokáže detekovat potenciální nebezpečí. Systém také dokáže upozornit řidiče a varovat před možnými kolizemi. Q6 také získalo 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti od Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu, což z něj činí jedno z nejbezpečnějších vozidel na silnici.

Barvy

Audi Q6 je k dispozici v řadě barev, včetně Glacier White, Daytona Gray, Ibis White a Mythos Black. Má také řadu exteriérových paketů pro přizpůsobení vašeho vozu. Vzhledové ​​pakety zahrnují exteriérový paket S Line, který dodává agresivnější vzhled s většími koly a agresivnější mřížkou chladiče. Vzhled také zahrnuje obložení v hliníkovém vzhledu a chromované akcenty. Audi Q6 je také k dispozici v řadě speciálních barev, včetně Daytona Grey Pearl Effect, Mythos Black Metallic a Ibis White Pearl Effect.

Výbava

Audi Q6 je k dispozici v různých úrovních výbavy, z nichž každá nabízí jedinečnou sadu funkcí. Vyberte si z řady motorů, od základního 2,0 l až po výkonově orientovaný 3,0 l. Audi Q6 lze přizpůsobit různými možnostmi interiéru a exteriéru. Vyberte si z řady barev, materiálů a designů kol a vytvořte si perfektní jízdu. Audi Q6 také nabízí řadu technologických prvků, od informačního a zábavního systému MMI po pokročilé asistenční systémy řidiče.

Rozměry

Audi Q6 je středně velké SUV s rozvorem 114,5 palce. Má délku 193,3 palce, šířku 77,6 palce a výšku 65,2 palce. Interiér Audi Q6 nabízí dostatek prostoru pro cestující i náklad. Nákladový prostor nabízí až 60,7 kubických stop úložného prostoru, zatímco prostor k sezení nabízí až pět cestujících. Audi Q6 je poháněno řadou motorů, od 2,0 l čtyřválce po 3,0 l V6. Motor je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Konkurenti

Audi Q6 má řadu konkurentů v segmentu středně velkých luxusních SUV. Patří mezi ně BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Lexus RX a Infiniti QX60. Audi Q6 nabízí řadu funkcí, které jej odlišují od konkurence. Patří mezi ně řada motorů, pokročilé bezpečnostní prvky a elegantní design. Audi Q6 nabízí řadu cenových možností, od základního 2,0 l až po výkonově orientovaný 3,0 l. Ceny se pohybují od 42 000 do 64 000 USD v závislosti na úrovni výbavy.

Závěry

Audi Q6 je luxusní SUV střední velikosti, které nabízí řadu funkcí, od výkonu po styl. Je ideální pro ty, kteří chtějí spolehlivou a luxusní jízdu. Audi Q6 nabízí řadu konfigurací, od základního 2.0L až po výkonově orientovaný 3.0L. Nabízí také řadu možností interiéru a exteriéru a také pokročilé bezpečnostní prvky. Audi Q6 je ideálním vozidlem pro ty, kteří se chtějí vyjádřit. Určitě vás otočí, ať jste kdekoli.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com