Mazda 2 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Mazda 2 je subkompaktní vůz, který je stylový a zároveň zábavný. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto, aniž by museli vydělat peníze. Mazda 2 je k dispozici v různých konfiguracích, od základního sedanu až po sportovní hatchback. Dodává se také s řadou funkcí, včetně široké škály barev a úrovní výbavy. Mazda 2 je cenově dostupné a praktické auto pro ty, kteří chtějí spolehlivou a efektivní jízdu bez obětování stylu. Mazda 2 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mazda 2 je kompaktní vůz s elegantním, moderním exteriérem. Jeho aerodynamický tvar a chromované prvky mu dodávají stylový vzhled. Mezi vnější prvky patří zadní spoiler, černá mřížka chladiče a mlhová světla. Odvážný design je stvořen pro výkon, s 15palcovými litými koly a sportovní přední maskou. Vzhled také nabízí řadu barev, od sytě červené až po zářivě bílou. Mazda 2 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají stylový a spolehlivý vůz. Jeho zevnějšek vás jistě otočí, ať se vydáte kamkoli. Mazda 2 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mazda 2 je poháněna 1,5litrovým 4válcovým motorem. Poskytuje výkon 106 koní a točivý moment 103 lb-ft, čímž poskytuje skvělý výkon. Motor je spojen s 6stupňovou automatickou převodovkou. Motor je úsporný, odhadem EPA 32 mpg ve městě a 41 mpg na dálnici. Motor je spolehlivý a poskytuje plynulou akceleraci pro zábavný zážitek z jízdy. Motor Mazdy 2 je ideální pro ty, kteří chtějí spolehlivý a úsporný vůz. Jeho motor je zajistí hladkou jízdu, kamkoli půjdete. Mazda 2 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Mazdy 2 je pohodlný a prostorný. Sedadla jsou čalouněná kůží a mají nastavitelnou bederní opěrku. V interiéru je také 7palcový dotykový displej s Apple CarPlay a Android Auto. Interiér také nabízí řadu možností ukládání, včetně středové konzoly a kapes ve dveřích. Interiér také obsahuje řadu bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu a upozornění na příčný provoz vzadu. Interiér Mazdy 2 je ideální pro ty, kteří chtějí pohodlný a technicky zdatný vůz. Jeho interiér jistě udělá radost z každé jízdy.

Cena

Mazda 2 má počáteční cenu 18 640 $. Je k dispozici v řadě úrovní výbavy, od základní výbavy Sport až po nejvyšší výbavu Grand Touring. Ceny se pohybují od 18 640 do 24 040 USD. Vyšší úrovně výbavy přicházejí s více prvky, jako je střešní okno, vyhřívaná sedadla a audiosystém Bose. Výbava Grand Touring také přichází s elektricky ovládaným střešním oknem a navigačním systémem. Mazda 2 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé auto za dostupnou cenu. Jeho řada úrovní výbavy se jistě vejde do každého rozpočtu.

Bezpečnost

Mazda 2 přichází s řadou bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu, upozornění na příčný provoz zezadu a zpětná kamera. Vůz má také pokročilý systém airbagů a systém sledování tlaku v pneumatikách. Vůz je také dodáván s bezpečnostní sadou Mazda i-ACTIVSENSE, která zahrnuje funkce jako varování před opuštěním jízdního pruhu a adaptivní tempomat. Vůz má také sadu asistenčních prvků pro řidiče, jako jsou adaptivní světlomety a automatická dálková světla. Mazda 2 je skvělá volba pro ty, kteří hledají bezpečný vůz. Jeho řada bezpečnostních funkcí vám zajistí klid, ať jste kdekoli.

Barvy

Mazda 2 je k dispozici v řadě barev, od klasické černé po zářivě modrou. Vůz má také řadu metalických a perleťových povrchových úprav, jako je Soul Red Crystal a Machine Grey Metallic. Vůz také nabízí řadu dvoubarevných možností, jako je černá Jet/bílá perleťová Snowflake a červená Soul/šedá metalíza. Vůz má také řadu barev speciální edice, jako je Soul Red Crystal/Machine Grey Metallic. Mazda 2 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají vůz s jedinečnou barvou. Jeho barevná škála jistě vynikne, ať jste kdekoli.

Výbava

Mazda 2 je k dispozici v modelech sedan i hatchback a každý model přichází s řadou funkcí. Model sedan má 1,5litrový motor a je k dispozici v různých barvách a úrovních výbavy. Model hatchback má motor o objemu 1,5 l a na výběr manuální nebo automatickou převodovku. Dodává se také s řadou funkcí, včetně sportovního designu a řady barev a úrovní výbavy. Mazda 2 je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto, aniž by museli vydělat peníze.

Rozměry

Mazda 2 je subkompaktní vůz, který je stylový i praktický. Má délku 4 065 mm a šířku 1 695 mm. Model sedan má výšku 1 525 mm, zatímco model hatchback je o něco nižší, a to 1 470 mm. Mazda 2 má rozvor 2 570 mm a poloměr otáčení 5,3 m. Má také světlou výšku 145 mm a objem palivové nádrže 42 litrů. Mazda 2 je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto bez obětování stylu.

Konkurenti

Mazda 2 soutěží s řadou dalších subkompaktních vozů, včetně Ford Fiesta, Honda Fit a Toyota Yaris. Konkuruje také ostatním vozům ve své třídě, jako je Hyundai Accent a Kia Rio. Mazda 2 je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto, aniž by museli vydělat peníze. Má řadu funkcí, včetně široké škály barev a úrovní výbavy, stejně jako sportovní design. Mazda 2 má oproti svým konkurentům také řadu výhod, včetně nižší cenovky a delší záruky.

Závěry

Mazda 2 je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto, aniž by museli vydělat peníze. Má řadu funkcí, včetně široké škály barev a úrovní výbavy, stejně jako sportovní design. Mazda 2 má oproti svým konkurentům také řadu výhod, včetně nižší cenovky a delší záruky. Je to také skvělá volba pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní auto bez obětování stylu. Mazda 2 je skvělé auto pro ty, kteří hledají cenově dostupné a praktické auto, které je stylové a zároveň zábavné.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com