Toyota Corolla Cross 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Toyota Corolla Cross je nejnovějším přírůstkem do řady Corolla. Jde o SUV ve stylu crossoveru s elegantním designem a působivými prvky. Corolla Cross nabízí řadu konfigurací, od základního modelu LE až po plně naložené XSE. Je k dispozici v plynových i hybridních modelech. Corolla Cross je navržena jako spolehlivé, efektivní a pohodlné vozidlo pro každodenní použití. Toyota Corolla Cross 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Toyota Corolla Cross je stylové SUV s elegantním, aerodynamickým exteriérem. Jeho svalnaté linie a výrazné kontury mu dodávají sportovní vzhled, který vyčnívá z davu. Jeho exteriér je zakončen černou mřížkou chladiče a jeho 17palcová litá kola dokreslují celkový vzhled. Corolla Cross také přichází s řadou exteriérových prvků. Má elektrické střešní okno, LED světlomety a elektricky ovládané zadní dveře pro snadné nakládání a vykládání. Má také hands-free elektricky ovládané zadní výklopné dveře a zadní kameru pro větší bezpečnost. Corolla Cross také přichází s řadou barev exteriéru, včetně Super White, Silver Metallic a Blue Crush. Bez ohledu na to, jakou barvu si vyberete, Corolla Cross vás zaručeně otočí. Toyota Corolla Cross 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Toyota Corolla Cross je poháněna 1,8litrovým čtyřválcovým motorem. Produkuje 139 koní a 126 lb-ft točivého momentu a je spojen s plynule měnitelnou převodovkou. Má dostatek výkonu pro jízdu ve městě a je dostatečně účinný i na dlouhé dálniční cesty. Corolla Cross také přichází s řadou funkcí motoru. Má režim Eco pro lepší spotřebu paliva a režim Sport pro citlivější zážitek z jízdy. Má také systém Start/Stop pro lepší spotřebu paliva. Corolla Cross je k dispozici také s hybridním pohonem. Má 1,8litrový čtyřválec a elektromotor a dohromady produkuje 121 koní. Je spojen s plynule měnitelnou převodovkou a má působivou spotřebu paliva dohromady 52 mpg. Toyota Corolla Cross 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Toyota Corolla Cross má prostorný a pohodlný interiér. Má místo pro pět cestujících a spoustu nákladového prostoru. Sedadla jsou čalouněna měkkými prémiovými materiály a palubní deska je zpracována vysoce kvalitními materiály. Corolla Cross také přichází s řadou prvků interiéru. Má 8palcový dotykový displej s Apple CarPlay a Android Auto, audiosystém s 10 reproduktory a podložku pro bezdrátové nabíjení. Má také vyhřívaný volant a dvouzónovou klimatizaci. Corolla Cross také přichází s řadou barev interiéru, včetně černé, šedé a béžové. Bez ohledu na to, jakou barvu si vyberete, Corolla Cross jistě udělá každou cestu pohodlnou a příjemnou.

Cena

Toyota Corolla Cross má vyvolávací cenu 22 150 $. Dodává se s řadou standardních funkcí, včetně 7palcového dotykového displeje, LED světlometů a elektricky ovládaných zadních výklopných dveří. Dodává se také se základní zárukou na tři roky/36 000 mil. Corolla Cross je k dispozici také s řadou volitelných prvků. Má 8palcový dotykový displej s Apple CarPlay a Android Auto, audiosystém s 10 reproduktory a podložku pro bezdrátové nabíjení. Disponuje také řadou pokročilých bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu a adaptivní tempomat. Corolla Cross je k dispozici také s řadou úrovní výbavy. Nejvyšší výbava XLE má počáteční cenu 26 750 USD a přichází s řadou prémiových funkcí, jako je elektricky ovládané střešní okno a sedadla s koženým čalouněním.

Bezpečnost

Toyota Corolla Cross přichází s řadou pokročilých bezpečnostních prvků. Má zadní kameru, systém monitorování tlaku v pneumatikách a předkolizní systém s detekcí chodců. Má také varování před opuštěním jízdního pruhu a asistenta pro udržení v jízdním pruhu pro větší klid. Corolla Cross je k dispozici také s řadou volitelných bezpečnostních prvků. Disponuje hlídáním mrtvého úhlu, varováním o příčném provozu vzadu a adaptivním tempomatem. Má také řadu asistenčních funkcí řidiče, jako jsou automatická dálková světla a automatické nouzové brzdění. Corolla Cross také přichází s řadou prvků aktivní bezpečnosti. Má kameru zpětného zrcátka, která zobrazuje živý pohled na silnici za vámi. Má také systém potlačení brzd, který automaticky aktivuje brzdy, pokud současně sešlápnete pedál plynu a brzdy.

Barvy

Toyota Corolla Cross je k dispozici v řadě barev exteriéru, včetně Super White, Silver Metallic a Blue Crush. Má také řadu barev interiéru, včetně černé, šedé a béžové. Bez ohledu na to, jakou barvu si vyberete, Corolla Cross vás zaručeně otočí. Corolla Cross je k dispozici také s řadou barev speciální edice. Má řadu dvoubarevných kombinací barev, jako je černá a červená a modrá a stříbrná. Má také řadu barev limitované edice, jako je White Pearl a Red Mica. Corolla Cross je také k dispozici s řadou vlastních barev. Můžete si vybrat z řady barev, jako je jasně červená, jasně žlutá a jasně zelená. Nezáleží na tom, jakou barvu si vyberete, Corolla Cross vás určitě zaujme.

Výbava

Corolla Cross přichází s řadou konfigurací, od základního modelu LE až po plně naložené XSE. Je k dispozici v plynových i hybridních modelech. Corolla Cross je vybavena řadou funkcí, včetně 7palcového dotykového displeje, Apple CarPlay, Android Auto a řadou asistenčních technologií. Corolla Cross je také k dispozici s řadou barev interiéru a exteriéru, ze kterých si může řidič vybrat, aby si přizpůsobil své vozidlo svému vkusu.

Rozměry

Corolla Cross je středně velké SUV s délkou 180,5 palce a šířkou 70,7 palce. Má rozvor 106,3 palce a světlou výšku 6,7 palce. Corolla Cross má maximální nákladovou kapacitu 54,7 kubických stop a maximální tažnou kapacitu 1 500 liber. Má kapacitu palivové nádrže 13,2 galonů. Corolla Cross má pohotovostní hmotnost 3 285 liber a maximální nosnost 1 015 liber.

Konkurenti

Corolla Cross má na trhu středně velkých SUV řadu konkurentů, včetně Hondy CR-V, Nissanu Rogue a Fordu Escape. Corolla Cross je vozidlo za konkurenceschopnou cenu s počáteční cenou 22 975 USD a plně naloženým modelem XSE za cenu 30 040 USD. Corolla Cross má oproti svým konkurentům řadu výhod, včetně prostorného interiéru, plynulé jízdy a dlouhého seznamu funkcí.

Závěry

Toyota Corolla Cross je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, efektivní a pohodlné SUV střední třídy. Má na výběr řadu konfigurací a funkcí a je cenově dostupný. Corolla Cross je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé vozidlo s řadou funkcí a pohodlnou jízdou. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí spolehlivé a efektivní SUV střední třídy. Corolla Cross je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, efektivní a pohodlné SUV střední třídy. Má na výběr řadu konfigurací a funkcí a je cenově dostupný.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com