Honda Insight 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Honda Insight je hybridní elektrické vozidlo, které kombinuje benzínový motor s elektromotorem pro lepší spotřebu paliva. Byl představen v roce 1999 jako první sériově vyráběný hybridní vůz a od té doby se stal jedním z nejoblíbenějších hybridních vozidel na trhu. Insight nabízí jedinečnou kombinaci palivové účinnosti, výkonu a cenové dostupnosti, díky čemuž je skvělou volbou pro ty, kteří hledají ekologický vůz. Honda Insight 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Honda Insight je elegantní a stylový hybridní vůz. Jeho aerodynamický design poskytuje vynikající spotřebu paliva a snižuje odpor vzduchu. Mezi jeho vnější prvky patří nízkoprofilová kapota, LED světlomety a zadní spoiler. Honda Insight také nabízí různé designy kol, od 15palcových do 17palcových. Zahrnuje také chromovanou mřížku chladiče a chromované kliky dveří pro větší styl. Honda Insight je nabízena v různých barvách, včetně bílé Orchid Pearl, Lunar Silver Metallic a Modern Steel Metallic. Honda Insight 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Honda Insight je poháněna 1,5litrovým 4válcovým motorem s Atkinsonovým cyklem spárovaným s elektromotorem. Tato kombinace poskytuje celkový výkon systému 151 koní a 197 liber-stop točivého momentu. Honda Insight je vybavena nepřetržitým Variabilní převodovka (CVT) pro plynulé a efektivní zrychlení. Obsahuje také systém Eco Assist, který pomáhá maximalizovat spotřebu paliva. Honda Insight je schopna dosáhnout 55 mpg ve městě a 49 mpg na dálnici podle EPA. Honda Insight 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Honda Insight nabízí moderní a pohodlný interiér. Zahrnuje 7palcový dotykový displej, kompatibilitu s Apple CarPlay a Android Auto a řadu asistenčních technologií pro řidiče. Honda Insight nabízí také sedadla potažená kůží, vyhřívaná přední sedadla a elektricky ovládané střešní okno. Zahrnuje také sklopné zadní sedadlo dělené 60/40 pro větší nákladový prostor. Honda Insight také nabízí řadu praktických funkcí, jako je startování tlačítkem, dálkový start motoru a víceúhlová zpětná kamera.

Cena

Honda Insight je nabízena ve třech úrovních výbavy: LX, EX a Touring. Ceny začínají na 22 930 USD za výbavu LX a pohybují se až na 29 340 USD za výbavu Touring. Honda Insight také nabízí řadu balíčků a možností, jako je sada technologií pro podporu řidiče Honda Sensing a navigační systém. Ceny těchto balíčků a možností se liší. Honda Insight také nabízí různé možnosti leasingu a financování, což z něj činí dostupnou a atraktivní variantu pro ty, kteří hledají hybridní vůz.

Bezpečnost

Honda Insight nabízí řadu asistenčních technologií pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, asistent udržování v jízdním pruhu a brzdový systém pro zmírnění kolizí. Tyto technologie pomáhají udržet vás a vaše cestující na silnici v bezpečí. Honda Insight také nabízí řadu airbagů, včetně předních, bočních a hlavových. Obsahuje také systém monitorování tlaku v pneumatikách, který pomáhá zajistit správné nahuštění pneumatik. Honda Insight také obsahuje řadu dalších bezpečnostních prvků, jako je zpětná kamera, zpětné zrcátko s automatickým stmíváním a systém ochrany proti krádeži.

Barvy

Honda Insight je nabízena v různých barvách, včetně bílé Orchid Pearl, Lunar Silver Metallic a Modern Steel Metallic. Nabízí také různé dvoubarevné barevné kombinace. Honda Insight také nabízí řadu exteriérových akcentů, jako jsou chromované akcenty, černé akcenty a leskle černá mřížka chladiče. Tyto akcenty pomáhají dodat exteriéru vozu osobní nádech. Honda Insight také nabízí různé barvy interiéru, jako je černá, slonová kost a šedá. Tyto barvy pomáhají vytvořit pohodlný a stylový interiér.

Výbava

Honda Insight je k dispozici ve dvou úrovních výbavy – základní LX a EX – a je poháněna 1,5litrovým čtyřválcovým motorem s elektromotorem. Insight je k dispozici s automatickou převodovkou nebo s plynule měnitelným převodem (CVT). Obě výbavy jsou standardně dodávány s řadou funkcí, včetně tempomatu, připojení Bluetooth a zpětné kamery. Výbava EX přidává další funkce, jako je elektricky ovládané střešní okno, vyhřívaná přední sedadla a audiosystém s 7palcovým displejem.

Rozměry

Honda Insight má rozvor 106,3 palce a celkovou délku 176,5 palce. Má šířku 69,0 palce a výšku 55,6 palce. Insight má pohotovostní hmotnost 2 890 liber a maximální kapacitu nákladu 14,7 kubických stop. Má kapacitu palivové nádrže 11,9 galonu a kombinovanou spotřebu paliva 55 mpg. Insight má poloměr otáčení 17,7 stop, což usnadňuje manévrování ve stísněných prostorách.

Konkurenti

Honda Insight má na trhu hybridních elektrických vozidel několik konkurentů, včetně Toyota Prius, Hyundai Ioniq a Kia Niro. Prius je nejoblíbenější hybrid na trhu a nabízí skvělou kombinaci palivové účinnosti, výkonu a cenové dostupnosti. Ioniq a Niro jsou cenově dostupnější varianty a nabízejí podobné hodnocení spotřeby paliva. Všechna tři vozidla nabízejí jedinečnou kombinaci funkcí a výkonu, díky čemuž jsou skvělou alternativou k Hondě Insight.

Závěry

Honda Insight je vynikající volbou pro ty, kteří hledají ekologický vůz s vysokou spotřebou paliva, výkonem a cenovou dostupností. Nabízí jedinečnou kombinaci funkcí, včetně elektromotoru, 1,5l 4válcového motoru a řady standardních prvků. Insight má také několik konkurentů, včetně Toyota Prius, Hyundai Ioniq a Kia Niro, což z něj dělá skvělou volbu pro ty, kteří hledají hybridní elektrické vozidlo.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com