Mercedes GLE 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Mercedes GLE je luxusní SUV, které nabízí pohodlnou jízdu, dostatek nákladového prostoru a výkonný motor. Je to perfektní vozidlo pro ty, kteří potřebují spolehlivou a stylovou jízdu po městě. GLE má elegantní design, díky kterému se odlišuje od zbytku konkurence. Mercedes GLE 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mercedes GLE má elegantní, moderní design, který vyčnívá z davu. Vyznačuje se výraznou přední maskou, výraznými LED světlomety a svalnatým zadním profilem. Jeho aerodynamické linie a tvarované křivky mu dodávají dynamický, sportovní vzhled. Vzhled GLE také obsahuje 19palcová litá kola, chromované prvky a elektricky ovládané zadní výklopné dveře. Na výběr má také řadu barev exteriéru, včetně černé metalízy Obsidian, stříbrné metalízy Iridium a šedé metalízy Selenite. Mercedes GLE je stylové, poutavé SUV, které jistě zaujme. Mercedes GLE 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mercedes GLE je poháněn 3,0litrovým přeplňovaným motorem V6, který produkuje 362 koní a 369 lb-ft točivého momentu. Je spárován s 9stupňovou automatickou převodovkou a je k dispozici s pohonem zadních nebo všech kol. GLE je také vybaveno řadou pokročilých jízdních technologií, včetně adaptivního odpružení, aktivního brzdového asistenta a systému pohonu všech kol 4MATIC. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, které usnadňují a zlepšují řízení. Mercedes GLE je výkonné a efektivní SUV, které jistě poskytne vzrušující zážitek z jízdy. Mercedes GLE 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Mercedes GLE je navržen tak, aby poskytoval luxusní a pohodlný zážitek. Vyznačuje se měkkým koženým čalouněním, vyhřívanými a chlazenými sedadly a panoramatickým střešním oknem. Má také řadu pokročilých technologií, včetně 12,3palcového displeje infotainmentu, Apple CarPlay a Android Auto. GLE má také řadu praktických funkcí, včetně elektricky ovládaných zadních výklopných dveří, hands-free otevírání kufru a elektricky ovládaného zadního okna. Má také řadu úložných možností, včetně středové konzoly a přihrádek ve dveřích. Mercedes GLE je luxusní, dobře vybavené SUV, které se jistě postará o pohodlnou jízdu.

Cena

Mercedes GLE má vyvolávací cenu 54 000 $. Je k dispozici v řadě modelů, včetně GLE 350, GLE 450 a GLE 63 S. Ceny se mohou pohybovat od 54 000 USD do více než 100 000 USD v závislosti na modelu a zvolených možnostech. GLE je také k dispozici s řadou paketů, včetně paketu Premium, paketu Sport a paketu asistence řidiče. Tyto balíčky mohou přidat funkce, jako je prostorová kamera, aktivní parkovací asistent a vyhřívaný volant. Mercedes GLE je cenově dostupné, dobře vybavené SUV, které jistě poskytne luxusní jízdu.

Bezpečnost

Mercedes GLE je vybaven řadou pokročilých bezpečnostních technologií, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro udržení v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Má také řadu asistenčních funkcí řidiče, jako je automatické nouzové brzdění a aktivní parkovací asistent. GLE má také řadu prvků pasivní bezpečnosti, včetně osmi airbagů, zesílené ocelové konstrukce karoserie a řady pokročilých zádržných systémů. Disponuje také řadou aktivních bezpečnostních prvků, jako je zpětná kamera a systém sledování tlaku v pneumatikách. Mercedes GLE je bezpečné a spolehlivé SUV, které vám jistě poskytne klid.

Barvy

Mercedes GLE je k dispozici v řadě barev exteriéru, včetně černé metalízy Obsidian, stříbrné metalízy Iridium, šedé metalízy Selenite a modré metalízy Brilliant. Má také řadu barev interiéru, včetně černé, porcelánové a sedlově hnědé. GLE má také řadu dvoubarevných barevných variant, jako je černá metalíza Obsidian s porcelánovým interiérem a stříbrná metalíza Iridium s interiérem sedlově hnědá. Má také řadu možností kol, včetně 19palcových litých kol a 20palcových litých kol. Mercedes GLE je stylové, přizpůsobitelné SUV, které jistě padne každému vkusu.

Výbava

Mercedes GLE je k dispozici s řadou motorizací, od efektivního 2,0 l přeplňovaného 4válce až po výkonný 4,7 l V8. Nabízí také řadu bezpečnostních a komfortních funkcí, včetně sledování mrtvého úhlu, asistenta pro udržení v jízdním pruhu a adaptivního tempomatu. GLE má také působivý interiér s koženým čalouněním, vyhřívaná a chlazená sedadla a velký informační a zábavní systém.

Rozměry

Mercedes GLE je velké SUV, měří 197,4 palce na délku, 77,5 palce na šířku a 68,7 palce na výšku. Má rozvor 115,7 palců, což zajišťuje plynulou a pohodlnou jízdu. GLE má také velkorysou nákladovou kapacitu až 79,4 kubických stop po sklopení zadních sedadel.

Konkurenti

Mercedes GLE má řadu konkurentů, včetně BMW X5, Audi Q7 a Lexus RX. Každé z těchto vozidel nabízí podobnou úroveň luxusu, výkonu a funkcí, ale GLE vyniká svým elegantním designem a výkonným motorem. GLE má také konkurenceschopnou cenu, díky které je atraktivní volbou pro ty, kteří hledají luxusní SUV.

Závěry

Mercedes GLE je luxusní a výkonné SUV, které nabízí pohodlnou jízdu, spoustu nákladového prostoru a řadu bezpečnostních a komfortních prvků. Má elegantní design, díky kterému se odlišuje od konkurence, a konkurenceschopnou cenu, díky které je atraktivní volbou pro ty, kteří hledají luxusní SUV. GLE je perfektní vozidlo pro ty, kteří potřebují spolehlivou a stylovou jízdu po městě.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com