Peugeot 408 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Peugeot 408 je rodinný vůz střední velikosti s moderním designem, vyspělou technikou a luxusním interiérem. Je k dispozici v různých konfiguracích, včetně sedanu a kombi, což umožňuje individuální zážitek z jízdy. Vůz je také známý svým komfortem a bezpečností, takže je skvělou volbou pro rodiny a řidiče, kteří hledají spolehlivou jízdu. Peugeot 408 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Peugeot 408 má elegantní, sportovní exteriér, který zaujme. Jeho hladké linie a křivky zdůrazňují odvážná černá litá kola. Jeho světlomety jsou nápadným mixem moderního a klasického designu. 408 se vyznačuje výraznou chromovanou mřížkou chladiče a svalnatou kapotou, které mu dodávají mohutný vzhled. Vzhled také zahrnuje zadní spoiler, prahové lišty a zadní difuzor, které mu dodávají sportovní nádech. 408 je k dispozici v různých barvách, včetně klasické černé, stříbrné a bílé, stejně jako v zářivějších variantách, jako je červená, modrá a žlutá. Peugeot 408 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Peugeot 408 je poháněn 1,6litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem, který produkuje výkon až 120 koní a točivý moment 230 Nm. Je spárován s 6stupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. 408 je také vybavena systémem Stop & Start pro snížení spotřeby paliva a emisí. Motor je schopen dosáhnout až 5,4 l/100 km v kombinovaném cyklu. 408 je k dispozici také s hybridním pohonným ústrojím, které kombinuje zážehový motor 1,6 l a elektromotor pro celkový výkon až 200 koní a točivý moment 300 Nm. Peugeot 408 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Peugeotu 408 je pohodlný a prostorný. Sedadla jsou čalouněna prémiovou kůží a palubní deska je zpracována z vysoce kvalitních materiálů. 408 je vybavena 7palcovým dotykovým informačním systémem s konektivitou Apple CarPlay a Android Auto. Má také digitální přístrojový štít a head-up displej. 408 také přichází s řadou asistenčních systémů pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro udržení v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu.

Cena

Peugeot 408 má v Evropě vyvolávací cenu 18 900 eur. Cena se může vyšplhat až na 30 000 € za nejvyšší model. 408 je k dispozici také s řadou volitelných doplňků, včetně panoramatického střešního okna, zvukového systému Bose a 360stupňové parkovací kamery. 408 je k dispozici s řadou možností financování, včetně leasingu a nákupu na splátky, aby byl pro zákazníky dostupnější.

Bezpečnost

Peugeot 408 je vybaven řadou bezpečnostních prvků, které udrží jeho cestující v bezpečí. Disponuje šesti airbagy, ABS s EBD a systémem kontroly stability. 408 má také řadu asistenčních systémů pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, asistent udržování v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu, které pomáhají předcházet nehodám. 408 je také vybavena zadní kamerou, automatickým nouzovým brzděním a systémem monitorování tlaku v pneumatikách, které vám pomohou udržet vás na silnici v bezpečí.

Barvy

Peugeot 408 je k dispozici v řadě barev, včetně klasické černé, stříbrné a bílé, a také v zářivějších variantách, jako je červená, modrá a žlutá. 408 má také řadu dvoubarevných možností, které zákazníkům umožňují kombinovat dvě barvy pro jedinečný vzhled. Dvoubarevné možnosti zahrnují černou a bílou, červenou a černou a modrou a stříbrnou. 408 je také k dispozici s řadou možností vnějšího obložení, včetně chromových akcentů, černých akcentů a akcentů z uhlíkových vláken, které mu dodávají výraznější vzhled.

Výbava

Peugeot 408 je k dispozici s řadou motorizací, včetně zážehového 1,6 litru a naftového 1,6 litru. Dodává se také s výběrem dvou převodovek, pětistupňové manuální a šestistupňové automatické, které obě poskytují plynulou a efektivní jízdu. Vůz je k dispozici také v různých úrovních výbavy, což vám umožní vybrat si funkce a vybavení, které nejlépe vyhovují vašim potřebám.

Rozměry

Peugeot 408 je 4,5 metru dlouhý, 1,8 metru široký a 1,5 metru vysoký. Má rozvor 2,7 metru a světlou výšku 15 centimetrů. Vůz má objem zavazadlového prostoru 470 litrů, takže je ideální na dlouhé cesty nebo převážení velkých předmětů.

Konkurenti

Peugeot 408 má několik konkurentů, včetně Volkswagen Passat, Ford Mondeo a Renault Megane. Všechny tyto vozy nabízejí podobné vlastnosti a výkon, ale Peugeot 408 vyniká stylovým designem a vyspělou technikou. Vůz také nabízí skvělou hodnotu za peníze, takže je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivý a cenově dostupný rodinný vůz.

Závěry

Peugeot 408 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivý, stylový a cenově dostupný rodinný vůz. Má moderní design, pokročilé technologie a luxusní interiér, díky čemuž je skvělou volbou pro rodiny i řidiče. Vůz také nabízí skvělou hodnotu za peníze, takže je vynikající volbou pro ty, kteří hledají spolehlivou a dostupnou jízdu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com