Ford Puma 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Ford Puma je sportovní, stylový crossover od ikonické automobilky. Má jedinečný design, který kombinuje to nejlepší z obou světů – funkčnost SUV a agilitu kupé. Puma má řadu pohonných jednotek a konfigurací, díky kterým je vhodná pro různé životní styly. Disponuje řadou bezpečnostních prvků a vyspělých technologií, díky čemuž je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivý vůz. Puma má také působivou řadu exteriérových a interiérových prvků, díky nimž se odlišuje od konkurence. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí auto, které skvěle vypadá a dobře funguje. Ford Puma 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Ford Puma má elegantní, moderní vzhled se sportovním profilem a agresivní přední maskou. Jeho pokročilý osvětlovací systém mu dodává jedinečný náskok, s LED světlomety a zadními světly. Jeho aerodynamický design zajišťuje, že dobře vypadá a dobře funguje. Puma má na výběr řadu barev exteriéru, včetně Magnetic, Frozen White a Agate Black. Jeho odvážná litá kola se dodávají ve dvou velikostech, 17” a 18”, a dodávají vozu sportovní styl. Puma má také řadu exteriérových prvků, včetně panoramatického střešního okna, stěračů s dešťovým senzorem a zadního spoileru. Má také volitelné hands-free zadní výklopné dveře, které se otevírají mávnutím nohy. Ford Puma 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Ford Puma je poháněn 1,0litrovým motorem EcoBoost s možností výběru ze tří výkonů: 125 k, 155 k a 200 k. Má 6stupňovou manuální převodovku, volitelně 8stupňovou automatickou převodovku. Puma má řadu technologií pro úsporu paliva, včetně funkce Auto Start-Stop, která automaticky vypne motor, když zastavíte. Má také režim Eco, který optimalizuje výstupní výkon pro maximální účinnost. Puma má také řadu asistenčních technologií pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a předkolizního asistenta. Tyto funkce vám pomohou zůstat na silnici v bezpečí a mohou vám dokonce pomoci vyhnout se nehodám. Ford Puma 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Ford Puma má stylový, moderní interiér s materiály příjemnými na dotek a řadou technických prvků. Disponuje 8” dotykovým informačním a zábavním systémem s Apple CarPlay a Android Auto. Disponuje také hlasovým ovládáním, takže funkce vozu můžete ovládat jednoduchými hlasovými příkazy. Puma má pohodlná opěrná sedadla s řadou možností nastavení. Má také volitelný vyhřívaný volant a řadu možností odkládání, včetně velké odkládací schránky a středové konzoly. Puma má volitelný zvukový systém B&O s 10 reproduktory a subwooferem. Má také volitelné panoramatické střešní okno, které propouští dostatek přirozeného světla a dodává interiéru jasný a vzdušný pocit.

Cena

Ford Puma má vyvolávací cenu 20 795 liber. Dodává se s řadou standardních prvků, včetně litých kol, LED světlometů a informačního a zábavního systému s dotykovou obrazovkou. Puma je k dispozici ve třech úrovních výbavy: ST-Line, ST-Line X a Vignale. Modely ST-Line přicházejí s řadou sportovních prvků, včetně zadního spoileru a sportovních kol z lehké slitiny. Modely Vignale přicházejí s řadou luxusních prvků, včetně vyhřívaného volantu a koženého čalounění. Puma má také řadu volitelných doplňků, včetně panoramatického střešního okna, zvukového systému B&O a hands-free zadních výklopných dveří. Tyto doplňky mohou vozu přidat na stylu, pohodlí a pohodlí.

Bezpečnost

Ford Puma má řadu pokročilých bezpečnostních prvků, včetně Pre-Collision Assist a Lane Keeping Aid. Tyto funkce vám pomohou zůstat na silnici v bezpečí a mohou vám dokonce pomoci vyhnout se nehodám. Puma má také řadu asistenčních technologií pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu a rozpoznávání dopravních značek. Tyto funkce vám pomohou zůstat ve střehu a vědomi si svého okolí a mohou vám pomoci udržet si kontrolu nad vozem. Puma má pokročilý systém airbagů s řadou airbagů, které vás ochrání v případě nehody. Má také volitelnou zadní kameru, která vám pomůže vidět, co je za vámi, když couváte.

Barvy

Ford Puma má na výběr řadu barev exteriéru, včetně magnetické, bílé Frozen a černé agátové. Má také řadu barev interiéru, včetně Charcoal Black a Light Stone. Puma má také řadu barev litých kol, včetně stříbrné, černé a šedé. Tato kola přidávají vozu na sportovním stylu a lze je sladit s barvou exteriéru nebo interiéru vozu. Puma má také řadu volitelných obtisků a pruhů, které lze přidat na exteriér vozu. Tyto obtisky a pruhy dodávají vozu styl a lze je sladit s barvou exteriéru nebo interiéru vozu.

Výbava

Ford Puma je k dispozici v řadě konfigurací, od základní výbavy až po vyšší třídu Titanium. Disponuje řadou motorů, od 1,0litrového EcoBoost až po 1,5litrový vznětový EcoBlue. Puma má také řadu funkcí, jako je panoramatické střešní okno, vyhřívaná sedadla a zvukový systém B&O. Disponuje řadou pokročilých asistenčních systémů řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent udržování v jízdním pruhu. Puma má také řadu možností exteriéru a interiéru, například řadu litých kol, řadu barev exteriéru a řadu možností obložení interiéru. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí auto, které skvěle vypadá a dobře funguje.

Rozměry

Ford Puma má délku 4,2 metru, šířku 1,8 metru a výšku 1,5 metru. Má rozvor 2,6 metru, což z něj dělá skvělou volbu pro ty, kteří potřebují auto s velkým množstvím vnitřního prostoru. Puma má pohotovostní hmotnost 1 275 kg, což z ní dělá skvělou volbu pro ty, kteří potřebují auto, které zvládne různé terény. Má světlou výšku 175 mm, takže je vhodný pro různé terénní podmínky. Puma má také poloměr otáčení 10,9 metru, což usnadňuje manévrování ve stísněných prostorách. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí auto, které zvládne různé terény a podmínky.

Konkurenti

Ford Puma má řadu konkurentů, jako je Volkswagen T-Roc, Nissan Juke a Renault Captur. Všechny tyto vozy mají řadu funkcí, jako je řada motorů a řada možností exteriéru a interiéru. Puma má také řadu soupeřů z hlediska výkonu, jako je Peugeot 2008, SEAT Arona a Hyundai Kona. Všechny tyto vozy mají řadu motorů, od 1,0litrového EcoBoost až po 1,5litrový naftový EcoBlue. Puma má také řadu soupeřů z hlediska ceny, jako je Kia Stonic, Mazda CX-3 a Toyota CH-R. Všechny tyto vozy mají různé ceny, od základní až po nejvyšší.

Závěry

Ford Puma je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí auto, které skvěle vypadá a dobře funguje. Má řadu pohonných jednotek, konfigurací a funkcí, díky kterým je vhodný pro různé životní styly. Puma má také řadu konkurentů, pokud jde o výkon, cenu a funkce. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí auto, které zvládne různé terény a podmínky. Puma je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí spolehlivé auto, které skvěle vypadá a dobře funguje. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí auto, které má řadu funkcí a technologií a zvládne různé terény a podmínky.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com