Mercedes EQC 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Mercedes EQC je plně elektrický luxusní crossover SUV. Je první svého druhu, nabízí hladkou, tichou a výkonnou jízdu. EQC je nabitý funkcemi, včetně pokročilých asistenčních systémů řidiče, špičkových materiálů v interiéru a elegantního exteriéru. Toto auto se určitě otočí a udělá prohlášení, ať jedete kamkoli. Mercedes EQC 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mercedes EQC je elegantní a moderní, s nízko posazenou karoserií a výraznými LED světlomety. Jeho aerodynamický design je poutavý a účinný, pomáhá snižovat odpor a zvyšuje dojezd. EQC je k dispozici v řadě barev, od klasické stříbrné po výraznou modrou. EQC má řadu exteriérových prvků, včetně 19palcových litých kol, panoramatického střešního okna a elektricky ovládaných dveří zavazadlového prostoru. Vzhled také obsahuje řadu senzorů umožňujících pokročilé asistenční systémy řidiče. EQC je stylové a moderní elektrické SUV s řadou exteriérových prvků, které mu pomáhají vyniknout z davu. Mercedes EQC 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

EQC je poháněno dvěma elektromotory, jedním vpředu a jedním vzadu. Společně produkují 408 koní a 564 lb-ft točivého momentu, což umožňuje EQC dosáhnout 60 mph za 4,9 sekundy. EQC má dojezd až 259 mil na jedno nabití v závislosti na jízdních podmínkách. Má také rekuperační brzdění, které pomáhá šetřit energii a prodlužuje dojezd. EQC je pokročilé elektrické SUV se dvěma elektromotory poskytujícími dostatek výkonu a dojezdu. Mercedes EQC 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér EQC je luxusní a moderní, s řadou prvků navržených tak, aby byl zážitek z jízdy co nejpohodlnější. Interiér je k dispozici v řadě barev, včetně černé, šedé a bílé. EQC se vyznačuje řadou pokročilých technologií, včetně 12,3palcového dotykového displeje, 360stupňového kamerového systému a řady asistenčních systémů pro řidiče. Interiér také nabízí řadu komfortních prvků, jako jsou vyhřívaná a ventilovaná sedadla. Interiér EQC je luxusní a moderní, s řadou funkcí navržených tak, aby byl zážitek z jízdy co nejpohodlnější a nejpříjemnější.

Cena

EQC je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami od 67 945 USD. Vyšší úrovně výbavy přidávají řadu funkcí, jako jsou větší kola, pokročilejší asistenční systémy řidiče a řada vylepšení interiéru. EQC má také nárok na řadu pobídek a daňových úlev, které mohou pomoci snížit náklady. Patří mezi ně federální daňové úlevy až do výše 7 500 USD, stejně jako státní a místní pobídky. EQC je drahé elektrické SUV, ale má nárok na řadu pobídek a daňových úlev, které mohou pomoci snížit náklady.

Bezpečnost

EQC je vybaveno řadou pokročilých bezpečnostních prvků, které jsou navrženy tak, aby vám i vašim cestujícím pomohly udržet bezpečnost. Patří mezi ně řada asistenčních systémů pro řidiče, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. EQC také obsahuje řadu prvků aktivní bezpečnosti, jako je automatické nouzové brzdění a adaptivní tempomat. EQC je také vybaveno řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy a bezpečnostní pásy. EQC je pokročilé elektrické SUV s řadou aktivních a pasivních bezpečnostních prvků navržených tak, aby vám i vašim cestujícím pomohly udržet bezpečí.

Barvy

EQC je k dispozici v řadě barev, od klasické stříbrné po výraznou modrou. Vzhled je k dispozici v řadě barev, včetně černé, bílé a šedé. Interiér je také dostupný v řadě barev, včetně černé, šedé a bílé. EQC je také k dispozici v řadě barev speciální edice, jako je modrá metalíza Lunar a černá metalíza Obsidian. Tyto speciální barvy edice jsou k dispozici pouze u určitých úrovní výbavy. EQC je k dispozici v řadě barev, od klasické stříbrné po výraznou modrou, a také v řadě barev speciální edice pro ty, kteří hledají něco extra speciálního.

Výbava

EQC je k dispozici ve dvou výbavách: EQC 400 a EQC 400 4MATIC. Oba mají nastavení duálního elektromotoru, který produkuje 402 koní. EQC 400 má jednostupňovou převodovku, zatímco 4MATIC má sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku pro větší kontrolu a agilitu. EQC dokáže zrychlit z 0-60 mph za pouhých 4,9 sekundy a má maximální rychlost 112 mph.

Rozměry

EQC má délku 184,5 palce a šířku 76,3 palce. Má výšku 63,3 palce a rozvor 113,1 palce. EQC má pohotovostní hmotnost 4 936 liber a světlou výšku 5,3 palce. Má maximální kapacitu nákladu 54,7 kubických stop. EQC má dojezd až 259 mil na plné nabití a dobu nabíjení 8 hodin na 7,4 kW nabíječce.

Konkurenti

Mercedes EQC je první svého druhu, ale konkurentů má dost. Audi e-tron, Jaguar I-PACE a Tesla Model X jsou všechna elektrická luxusní SUV. Audi e-tron má dojezd 204 mil a zrychlení z 0-60 mph za 5,5 sekundy. I-PACE má dojezd 234 mil a zrychlení z 0-60 mph za 4,5 sekundy. Tesla Model X má dojezd 295 mil a zrychlení z 0-60 mph za 4,4 sekundy. Všechna tři tato vozidla nabízejí luxusní a výkonnou jízdu.

Závěry

Mercedes EQC je revoluční elektrické SUV, které nabízí luxusní a výkonné svezení. Má dojezd až 259 mil a zrychlení z 0-60 mph za 4,9 sekundy. EQC má spoustu konkurentů, ale vyniká pokročilými asistenčními systémy řidiče, špičkovými materiály interiéru a elegantním exteriérem. Mercedes EQC se jistě otočí a vydá prohlášení, ať už se vydáte kamkoli.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com