Hyundai IONIQ 5 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu






Hyundai IONIQ 5 je plně elektrické SUV se stylovým a moderním designem. Má výkonnou baterii a působivé výkonové schopnosti. IONIQ 5 nabízí řadu možností výbava, aby vyhovovaly potřebám všech řidičů. Má také řadu pokročilých bezpečnostních funkcí, které pomáhají udržet vás a vaše cestující v bezpečí. IONIQ 5 je skvělou volbou pro každého, kdo hledá elektrické vozidlo, které je stylové i efektivní. Hyundai IONIQ 5 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Hyundai IONIQ 5 se vyznačuje elegantním, moderním designem exteriéru s hladkým, aerodynamickým tvarem. Má široký postoj a výrazné linie charakteru, které zdůrazňují jeho sportovní vzhled. Přední maska ​​má jedinečný šestiúhelníkový tvar a světlomety jsou štíhlé a hranaté. IONIQ 5 má dlouhý rozvor a krátké převisy pro vyvážený a proporční vzhled. Má 19palcová litá kola a řadu barev exteriéru, od černé Phantom až po šedou Cyber ​​Grey. IONIQ 5 má jedinečnou véčkovou kapotu, která pokrývá celou přední část pro čistý a nepřerušovaný vzhled. Má také integrovaný střešní spoiler a nízký, široký postoj pro sportovní a moderní vzhled. Hyundai IONIQ 5 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Hyundai IONIQ 5 je poháněn 1,6litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem, který produkuje výkon až 225 koní a točivý moment 260 lb-ft. Má 8stupňovou dvouspojkovou převodovku a na výběr je buď pohon předních nebo všech kol. IONIQ 5 je k dispozici také s hybridním pohonným ústrojím, které kombinuje 1,6litrový čtyřválcový motor s elektromotorem o celkovém výkonu až 176 koní. Má jednostupňovou převodovku a pohon předních kol. IONIQ 5 má také pouze elektrické pohonné ústrojí, které produkuje až 218 koní a točivý moment 258 lb-ft. Má jednostupňovou převodovku a pohon předních kol. Hyundai IONIQ 5 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Hyundai IONIQ 5 je moderní a prostorný. Disponuje velkým 12,3palcovým dotykovým informačním systémem s kompatibilitou Apple CarPlay a Android Auto. IONIQ 5 má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu. IONIQ 5 má řadu materiálů interiéru, včetně kůže, látky a syntetické kůže. Má také řadu barev interiéru, od černé přes šedou až po béžovou. IONIQ 5 má panoramatické střešní okno a ventilovaná přední sedadla pro větší pohodlí. IONIQ 5 má řadu úložných řešení, včetně středové konzoly s bezdrátovým nabíjením a zadního nákladového prostoru s elektricky ovládanými zadními dveřmi. Má také řadu praktických funkcí, včetně hands-free elektricky ovládaných zadních výklopných dveří a bezdrátové nabíječky telefonu.

Cena

Hyundai IONIQ 5 má vyvolávací cenu 41 250 USD. Je k dispozici v řadě úrovní výbavy, od základní SE až po nejvyšší řadu Limited. Ceny se mohou lišit v závislosti na úrovni výbavy, pohonné jednotce a možnostech IONIQ 5 je způsobilý pro federální daňový kredit až do výše 7 500 USD. Je také způsobilý pro státní a místní pobídky, jako jsou daňové kredity a slevy. Tyto pobídky mohou výrazně snížit cenu IONIQ 5. IONIQ 5 také má řadu možností financování, včetně financování s 0% RPSN po dobu až 72 měsíců. Hyundai také nabízí řadu možností leasingu s měsíčními splátkami od 299 USD.

Bezpečnost

Hyundai IONIQ 5 má řadu bezpečnostních prvků, včetně standardní zpětné kamery a dostupného sledování mrtvého úhlu. Má také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v jízdním pruhu. IONIQ 5 má řadu prvků aktivní bezpečnosti, jako je automatické nouzové brzdění a varování před kolizí. Disponuje také řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy a zesílená konstrukce karoserie. IONIQ 5 má 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration. Má také řadu pokročilých asistenčních funkcí řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v jízdním pruhu.

Barvy

Hyundai IONIQ 5 je k dispozici v řadě barev exteriéru, od Phantom Black po Cyber ​​Grey. Má také řadu barev interiéru, od černé přes šedou až po béžovou. IONIQ 5 má řadu designů kol, od 19palcových litých kol až po 21palcová litá kola. IONIQ 5 je k dispozici také s řadou exteriérových a interiérových akcentů, jako jsou chromované lemování a akcenty v klavírní černi. Má také řadu dvoubarevných kombinací barev, jako je Phantom Black a Cyber ​​Grey. IONIQ 5 je k dispozici také s řadou speciálních barev, jako je Solar Orange a Electric Shadow. Tyto speciální barvy jsou k dispozici po omezenou dobu a mohou IONIQ 5 dodat jedinečný, personalizovaný nádech.

Výbava

Hyundai IONIQ 5 má na výběr řadu možností výbava. Můžete si vybrat z různých velikostí baterií, typů motorů a hnacích ústrojí. IONIQ 5 má řadu pokročilých bezpečnostních prvků, včetně asistenta pro jízdu v pruzích, sledování mrtvého úhlu a adaptivního tempomatu. IONIQ 5 si můžete také přizpůsobit řadou příslušenství, včetně panoramatického střešního okna, vyhřívaných sedadel a bezdrátové nabíjecí podložky.

Rozměry

Hyundai IONIQ 5 má délku 4 630 mm, šířku 1 890 mm a výšku 1 600 mm. IONIQ 5 má rozvor 2 900 mm a světlou výšku 150 mm. Má také celkovou nákladovou kapacitu 531 l. IONIQ 5 má dojezd až 470 km na jedno nabití v závislosti na velikosti baterie a jízdních podmínkách.

Konkurenti

Hyundai IONIQ 5 je skvělou volbou pro každého, kdo hledá stylové a efektivní elektrické vozidlo. Má řadu konkurentů, včetně Tesla Model Y a Kia e-Niro. IONIQ 5 má oproti svým konkurentům několik výhod, včetně delšího dojezdu, stylovějšího designu a řady možností výbava. IONIQ 5 má také řadu pokročilých bezpečnostních prvků, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu, které konkurence nenabízí.

Závěry

Hyundai IONIQ 5 je plně elektrické SUV se stylovým a moderním designem. Má řadu možností výbava, řadu pokročilých bezpečnostních prvků a dojezd až 470 km na jedno nabití. IONIQ 5 má oproti svým konkurentům několik výhod, včetně delšího dojezdu, stylovějšího designu a řady možností výbava. IONIQ 5 je skvělou volbou pro každého, kdo hledá elektrické vozidlo, které je stylové i efektivní.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com