Mercedes G-Class 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Katalog známých aut






Mercedes třídy G je ikonické vozidlo známé svou robustností a luxusní přitažlivostí. Po celá desetiletí je oblíbený mezi celebritami, dobrodruhy a off-roadovými nadšenci. Toto ikonické SUV existuje od roku 1979 a v průběhu let bylo zdokonalováno a vylepšováno. Je to kombinace luxusu, výkonu a terénních schopností, které lze jen těžko rovnat. Ať už hledáte vozidlo, na které se vydáte na další dobrodružství, nebo se chcete jen vyjádřit, Mercedes třídy G je skvělou volbou. Mercedes G-Class 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mercedes třídy G je ikonické SUV s jedinečným hranatým designem. Jeho vnější strana je vyrobena z hliníku, oceli a plastu, což mu dodává robustní vzhled. Jeho přední maska ​​je okamžitě rozpoznatelná, se dvěma velkými světlomety a velkým logem Mercedes. Třída G má různé vnější prvky, včetně elektricky ovládaných zadních výklopných dveří, elektricky sklopných bočních zrcátek a 19palcových litých kol. Má také volitelný off-roadový paket, který obsahuje uzávěrku diferenciálu a kluzné desky. Třída G je k dispozici v několika barvách, včetně černé, bílé, stříbrné a šedé. Má také různé dvoubarevné možnosti, které mu dodávají jedinečný a stylový vzhled. Mercedes G-Class 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mercedes třídy G pohání 4,0litrový motor V8 s dvojitým přeplňováním. Produkuje 416 koní a 450 liber-stop točivého momentu, což mu umožňuje zrychlit z 0-60 mph za pouhých 5,2 sekundy. Třída G má také volitelný 4,0litrový motor V12 s dvojitým přeplňováním, který produkuje 603 koní a točivý moment 627 liber-stop. Tento motor umožňuje třídě G zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhé 4,2 sekundy. Třída G je vybavena 9stupňovou automatickou převodovkou a má tažnou kapacitu až 7 700 liber. Má také spotřebu paliva až 16 mpg ve městě a 19 mpg na dálnici. Mercedes G-Class 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Mercedesu třídy G je luxusní a pohodlný. Má kožená sedadla, elektricky nastavitelná přední sedadla a vyhřívaný volant. Má také volitelné panoramatické střešní okno a elektricky nastavitelná zadní sedadla. Třída G je vybavena moderním informačním a zábavním systémem s 12,3palcovým dotykovým displejem. Má také Apple CarPlay a Android Auto, což vám umožní připojit váš smartphone k automobilu. Třída G má řadu bezpečnostních prvků, včetně automatického nouzového brzdění, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Má také volitelný asistenční balíček, který přidává adaptivní tempomat a aktivní parkovací asistent.

Cena

Mercedes třídy G má vyvolávací cenu 130 900 $. Tato cena se může rychle zvýšit s volitelnými balíčky a funkcemi, jako je off-roadový balíček, asistenční balíček pro řidiče a motor V12. Třída G je také k dispozici v různých úrovních výbavy, včetně G 550, G 63 AMG a G 65 AMG. Tyto čalounění mají různé výkonnostní schopnosti a přicházejí s luxusnějšími funkcemi. Třída G má také různé doplňky pro trh s náhradními díly, jako jsou střešní nosiče, stupačky a lapače nečistot. Toto příslušenství vám může pomoci přizpůsobit vaši třídu G vašemu individuálnímu stylu.

Bezpečnost

Mercedes třídy G je velmi bezpečné vozidlo. Disponuje řadou standardních bezpečnostních prvků, jako je automatické nouzové brzdění, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Má také volitelný asistenční balíček, který přidává adaptivní tempomat a aktivní parkovací asistent. Třída G má také řadu volitelných bezpečnostních prvků, jako je systém prostorových kamer a systém nočního vidění. Tyto funkce vám pomohou lépe vidět za špatných světelných podmínek a pomohou vám vyhnout se potenciálním nebezpečím. Třída G má pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration, což z ní dělá jedno z nejbezpečnějších SUV na trhu. Má také řadu pokročilých asistenčních systémů řidiče, jako je adaptivní tempomat a aktivní parkovací asistent.

Barvy

Mercedes třídy G je k dispozici v několika barvách, včetně černé, bílé, stříbrné a šedé. Má také různé dvoubarevné možnosti, které mu dodávají jedinečný a stylový vzhled. Třída G je k dispozici také v několika speciálních barvách, jako je Designo Diamond White Metallic a Designo Graphite Metallic. Tyto barvy dodávají třídě G luxusní a exkluzivní vzhled. Třída G má také různé příslušenství pro trh s náhradními díly, jako jsou vinylové obaly a zakázkové lakování. Toto příslušenství vám může pomoci přizpůsobit vaši třídu G vašemu individuálnímu stylu.

Výbava

Mercedes třídy G se dodává v různých konfiguracích. Vybírat můžete z dvoudveřových nebo čtyřdveřových modelů a také z různých motorů a převodovek. Třída G také přichází s řadou luxusních prvků, jako jsou vyhřívaná sedadla, panoramatické střešní okno a prémiový zvukový systém. Můžete si také vybrat z řady barev exteriéru a designů kol. Bez ohledu na to, jaké jsou vaše potřeby, třída G má konfiguraci, která jim bude vyhovovat.

Rozměry

Mercedes třídy G je velké vozidlo, měří 190 palců na délku, 79 palců na šířku a 74 palců na výšku. Rozvor náprav je 115 palců a třída G má světlou výšku 8,3 palce. Má také pohotovostní hmotnost 5 711 liber. Třída G je velké vozidlo, ale je překvapivě ovladatelné, takže je skvělou volbou pro jízdu v terénu.

Konkurenti

Závěry

Mercedes třídy G je ikonické vozidlo, které existuje již desítky let. Je to kombinace luxusu, výkonu a terénních schopností, které lze jen těžko rovnat. Třída G je velké vozidlo, ale je překvapivě ovladatelné, takže je skvělou volbou pro jízdu v terénu. Má také řadu luxusních prvků, jako jsou vyhřívaná sedadla a panoramatické střešní okno. Mercedes třídy G může stát více než jeho konkurenti, ale je to vozidlo, které je vyrobeno tak, aby vydrželo. Pokud hledáte vozidlo, které vás otočí a vezme vás kamkoli, třída G je perfektní volbou.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com