Toyota Yaris 2024 – Exteriér, konfigurace, konkurenti







Toyota Yaris je oblíbené subkompaktní auto. Nabízí stylový design, skvělou spotřebu paliva a spoustu funkcí. Yaris se dodává ve třech úrovních výbavy: L, LE a XLE. Každá výbava nabízí jiné funkce a možnosti. Yaris je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a cenově dostupné auto, které nabízí spoustu funkcí. Toyota Yaris 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Toyota Yaris je elegantní a stylový vůz se sportovním exteriérem. Jeho karoserie je aerodynamická a tvarovaná pro dynamický vzhled. Jeho světlomety jsou navrženy pro maximální viditelnost a maska ​​chladiče je odvážná a moderní. Jeho křivky a linie vytvářejí dynamický a atraktivní vzhled. Toyota Yaris 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Toyota Yaris je poháněna čtyřválcovým motorem o objemu 1,5 l. Poskytuje výkon 106 koní a točivý moment 103 lb-ft. Je úsporný a poskytuje hladkou a citlivou jízdu. Je také vybaven bezestupňovou převodovkou pro plynulé řazení. Toyota Yaris 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Toyoty Yaris je pohodlný a moderní. Má prostornou kabinu s dostatkem místa pro cestující i náklad. Sedadla jsou čalouněna kvalitními materiály a palubní deska je ergonomicky řešena. Je také vybaven dotykovým displejem a prémiovým zvukovým systémem.

Cena

Toyota Yaris je cenově dostupné auto s počáteční doporučenou cenou 15 650 $. Je to skvělá hodnota za peníze a nabízí spoustu funkcí za cenu. Je také k dispozici s různými úrovněmi výbavy a balíčky, takže si jej můžete přizpůsobit svým potřebám a rozpočtu.

Bezpečnost

Toyota Yaris je vybavena pokročilými bezpečnostními prvky. Disponuje sadou asistenčních technologií pro řidiče, jako je varování před opuštěním jízdního pruhu, adaptivní tempomat a automatické nouzové brzdění. Má také zesílenou strukturu karoserie a sadu airbagů pro zvýšenou ochranu.

Barvy

Toyota Yaris je k dispozici v různých barvách, včetně bílé, černé, stříbrné, modré a červené. Má také dvoubarevné možnosti, takže si můžete přizpůsobit vzhled svého vozu. Bez ohledu na to, jakou barvu si vyberete, Yaris bude vypadat skvěle a zaujme.

Výbava

Toyota Yaris je k dispozici s řadou motorů a převodovek. Základním motorem je čtyřválec 1,5 l s výkonem 106 koní. Yaris je k dispozici buď s 6stupňovou manuální nebo bezestupňovou převodovkou (CVT). CVT nabízí lepší spotřebu paliva. Yaris je také k dispozici s řadou bezpečnostních a komfortních funkcí, včetně adaptivního tempomatu, varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu.

Rozměry

Toyota Yaris je malé auto, měří pouhých 160,6 palce na délku a 66,7 palce na šířku. Má rozvor 99,4 palce a výšku 57,3 palce. Yaris má pohotovostní hmotnost 2 431 liber, což z něj dělá jeden z nejlehčích vozů ve své třídě. Má velkorysý 14,5 kubických stop nákladového prostoru. Yaris má malý poloměr otáčení pouhých 17,2 stop, což usnadňuje manévrování ve stísněných prostorech.

Konkurenti

Toyota Yaris konkuruje dalším subkompaktním vozům, jako jsou Honda Fit, Hyundai Accent a Chevrolet Sonic. Yaris má konkurenceschopnou cenu, počáteční cena je kolem 16 000 $. Nabízí dobrou hodnotu za peníze, se spoustou funkcí a dobrou spotřebou paliva. Yaris je také spolehlivé auto, s několika hlášenými problémy. Má dobré hodnocení bezpečnosti a dlouhý seznam standardních funkcí.

Závěry

Toyota Yaris je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, cenově dostupné auto se spoustou funkcí. Nabízí skvělou spotřebu paliva a dlouhý seznam bezpečnostních prvků. Yaris je spolehlivé auto s několika hlášenými problémy. Má dobré bezpečnostní hodnocení a malý poloměr otáčení, což usnadňuje manévrování ve stísněných prostorách. Yaris je skvělý poměr cena/výkon, startovací cena kolem 16 000 $. Je to dobrá volba pro ty, kteří hledají spolehlivé, cenově dostupné auto se spoustou funkcí.








Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com