Fiat 500 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Katalog známých aut






Fiat 500 je ikonický italský vůz, poprvé vyrobený v roce 1957. Stal se symbolem stylu a sofistikovanosti. 500 je k dispozici v různých konfiguracích, od dvoudveřových hatchbacků až po čtyřdveřové sedany. Nabízí také řadu možností přizpůsobení. 500 je perfektní volbou pro jízdu ve městě se svými malými rozměry a účinným motorem. Je také překvapivě cenově dostupný. Fiat 500 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Fiat 500 je klasický, ikonický design se zaobleným tvarem a klasickými křivkami. Jeho velikost je malá a kompaktní, takže je ideální pro jízdu ve městě. Má řadu barev exteriéru, od jasných a odvážných až po jemné a sofistikované. Fiat 500 je známý svým stylovým exteriérem s ikonickou mřížkou chladiče a chromovanými prvky. Má řadu designů kol, od klasických ocelových až po moderní slitiny. Má také řadu karosářských stylů, od klasického hatchbacku po sportovní Cabrio. Fiat 500 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají stylový a jedinečný vůz. Díky svým exteriérovým prvkům vyčnívá z davu a díky malým rozměrům je ideální pro jízdu ve městě. Fiat 500 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Fiat 500 je poháněn řadou motorů, od ekonomického zážehového motoru 1,2 litru až po výkonný 1,4litrový přeplňovaný zážehový motor. Motor je spolehlivý a účinný a je schopen dodat dostatek výkonu. Fiat 500 má také řadu vznětových motorů, od ekonomického 1,3 litru až po výkonný 1,6 litru. Dieselové motory jsou známé svými nízkými emisemi a spotřebou paliva, což z nich dělá skvělou volbu pro ty, kteří chtějí ušetřit peníze. Fiat 500 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivý a účinný motor. Jeho řada zážehových a vznětových motorů z něj činí skvělou volbu pro jízdu ve městě a jeho nízké emise z něj činí volbu šetrnou k životnímu prostředí. Fiat 500 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Fiat 500 má moderní a stylový interiér s řadou funkcí a technologií. Má řadu možností sezení, od klasického dvoumístného až po prostorný čtyřsedák. Interiér má řadu materiálů, od kůže po látku. Fiat 500 má také řadu technologií, od intuitivního informačního a zábavního systému Uconnect až po pokročilé asistenční systémy řidiče. Má také řadu funkcí, od klimatizace po parkovací senzory. Fiat 500 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají moderní a stylový interiér. Jeho řada funkcí a technologií z něj dělá skvělou volbu pro ty, kteří hledají pohodlný a propojený zážitek z jízdy.

Cena

Fiat 500 je dostupné auto s cenami od přibližně 13 000 liber. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají spolehlivý a cenově dostupný vůz, a jeho nízké provozní náklady z něj dělají skvělou volbu pro ty, kteří mají nízký rozpočet. Fiat 500 je také skvělou volbou pro ty, kteří hledají ojetý vůz. Má dobrou hodnotu při dalším prodeji a jeho nízké provozní náklady z něj dělají skvělou volbu pro ty, kteří hledají spolehlivý a cenově dostupný ojetý vůz. Fiat 500 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají cenově dostupné auto. Jeho nízké provozní náklady a dobrá prodejní hodnota z něj dělají skvělou volbu pro ty, kteří hledají spolehlivý a cenově dostupný vůz.

Bezpečnost

Fiat 500 je bezpečný vůz s řadou bezpečnostních prvků. Disponuje řadou asistenčních systémů řidiče, od asistenta pro jízdu v jízdním pruhu až po adaptivní tempomat. Má také řadu airbagů, od předních přes boční až po záclonové. Fiat 500 má také řadu prvků pasivní bezpečnosti, od silné konstrukce karoserie až po pokročilý systém bezpečnostních pásů. Má také řadu prvků aktivní bezpečnosti, od brzd ABS až po elektronické řízení stability. Fiat 500 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají bezpečný vůz. Jeho řada bezpečnostních prvků z něj dělá skvělou volbu pro ty, kteří hledají spolehlivý a bezpečný vůz.

Barvy

Fiat 500 má řadu barev exteriéru, od jasných a odvážných až po jemné a sofistikované. Má řadu klasických barev, od bílé přes černou až po červenou. Má také řadu moderních barev, od metalické stříbrné po metalickou modrou. Fiat 500 má také řadu barev interiéru, od klasické černé po moderní šedou. Má také řadu možností obložení, od kůže po látku. Má také řadu designů kol, od klasických ocelových až po moderní slitiny. Fiat 500 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají stylový a jedinečný vůz. Díky řadě barev exteriéru a interiéru je skvělou volbou pro ty, kteří hledají vůz, který vyčnívá z davu.

Výbava

Fiat 500 lze konfigurovat s řadou motorů, od zážehového motoru 1,2 litru po naftový motor o objemu 1,3 litru. 500 také nabízí různé úrovně výbavy, od základního Pop až po sportovní Abarth. Má také řadu možností, jako jsou litá kola a střešní okno. 500 je k dispozici s manuální i automatickou převodovkou a může být konfigurován s pohonem dvou nebo čtyř kol.

Rozměry

Fiat 500 je malé auto s délkou pouhých 3,5 metru. Je také relativně lehký, váží pouhých 1000 kilogramů. 500 má rozvor 2,3 metru a šířku 1,6 metru. Je také překvapivě prostorný se zavazadlovým prostorem o objemu až 300 litrů. 500 má světlou výšku pouhých 11,5 centimetru, takže je ideální pro jízdu ve městě.

Konkurenti

Fiat 500 má řadu konkurentů, jako je Volkswagen Up, Ford Ka a MINI Cooper. Pětistovka je cenově dostupnější než její konkurenti, ale je také méně výkonná. Postrádá také některé funkce, které lze nalézt u jeho konkurentů, jako je dotykový informační systém. 500 je také méně úsporná než její konkurenti s průměrnou spotřebou paliva 4,5 litru na 100 kilometrů.

Závěry

Fiat 500 je ikonický italský vůz se stylem a propracovaností, který obstál ve zkoušce času. Je to perfektní volba pro jízdu ve městě díky své malé velikosti a účinnému motoru. Je také překvapivě cenově dostupný, s řadou možností přizpůsobení. 500 má řadu konkurentů, ale stále je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají malé, stylové auto.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com