Mercedes SL-Class 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti






Mercedes-Benz třídy SL je luxusní grand tourer, který se vyrábí od roku 1954. Je známý svým výkonem, luxusním interiérem a elegantním designem. Třída SL je k dispozici ve dvou karosářských verzích: kupé a roadster. Je nabízen ve třech různých výbavách, každá s jiným motorem. Třída SL je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají luxusní jízdu ve stylovém balení. Mercedes SL-Class 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mercedes třídy SL je ikonický kabriolet s elegantním a moderním designem. Jeho dlouhá kapuce a nízký postoj z něj dělají hlavu. Vzhled se vyznačuje řadou barev, od klasické černé po jasně červenou. Třída SL má unikátní mřížku chladiče a unikátní sadu litých kol. Jeho přední světlomety jsou LED a jeho zadní světla jsou také LED. Má také chromové akcenty v celém rozsahu. Vzhled Mercedesu třídy SL je navržen pro luxus a výkon. Jeho aerodynamický tvar pomáhá snižovat odpor a snižuje spotřebu paliva. Mercedes SL-Class 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mercedes třídy SL je poháněn 3,0litrovým přeplňovaným motorem V6. Vyrábí 329 koní a 354 lb-ft točivého momentu. Je spojen s 9stupňovou automatickou převodovkou. Motor je schopen zrychlit z 0-60 mph za pouhých 5,6 sekundy. Má také maximální rychlost 155 mph. Motor je také úsporný a na dálnici dosahuje až 24 mpg. Motor je také vybaven systémem start/stop, který pomáhá šetřit palivo. Má také režim ECO, který pomáhá maximalizovat spotřebu paliva. Mercedes SL-Class 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Mercedesu třídy SL je luxusní a pohodlný. Je vybaven koženým sezením, dřevěným obložením a řadou vybavení. Sedadla jsou nastavitelná a vyhřívaná pro větší pohodlí. V interiéru nechybí ani 7palcový infotainment systém s Apple CarPlay a Android Auto. Má také navigační systém a zadní kameru. Interiér má také řadu bezpečnostních prvků. Interiér Mercedesu třídy SL je navržen pro pohodlí a komfort. Má řadu odkládacích přihrádek a držáků nápojů. Má také dostatek místa pro nohy a hlavu pro vyšší cestující.

Cena

Mercedes třídy SL má vyvolávací cenu 89 900 $. Je k dispozici v řadě výbav a paketů. Vyšší výbavy a pakety přicházejí s více funkcemi a vyšší cenou. Mercedes třídy SL lze přizpůsobit řadou možností. Je také k dispozici s řadou paketů kol a pneumatik. Možnosti a balíčky mohou výrazně zvýšit cenu. Mercedes třídy SL je luxusní kabriolet s vysokou cenovkou. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí luxusní a výkonný kabriolet za prémiovou cenu.

Bezpečnost

Mercedes třídy SL je vybaven řadou bezpečnostních prvků. Má zadní kameru a parkovací senzory. Disponuje také řadou asistenčních systémů pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent udržování v jízdním pruhu. Mercedes třídy SL je také vybaven řadou airbagů. Má boční hlavové airbagy a kolenní airbagy pro zvýšenou ochranu. Disponuje také řadou aktivních bezpečnostních prvků, jako je sledování mrtvého úhlu a upozornění na příčný provoz zezadu. Mercedes třídy SL je bezpečný a spolehlivý kabriolet. Disponuje řadou bezpečnostních prvků a asistenčních systémů, které vám pomohou udržet vás na silnici v bezpečí.

Barvy

Mercedes třídy SL je k dispozici v řadě barev. Je k dispozici v klasické černé, bílé a stříbrné barvě. Je k dispozici také v jasných barvách, jako je červená, žlutá a modrá. Mercedes třídy SL je k dispozici také v řadě metalických barev, jako je bronzová a měděná. Je k dispozici také v řadě matných barev, jako je šedá a černá. Vzhled lze přizpůsobit řadou barevných kombinací. Mercedes třídy SL je stylový a luxusní kabriolet. Je k dispozici v řadě barev, aby vyhovovaly každému vkusu. Se svou škálou barev jistě otočí hlavu, kamkoli přijde.

Výbava

Třída SL je nabízena ve třech výbavách: SL 450, SL 550 a SL 63 AMG. Každá výbava má jiný motor, od 3,0-litrového V6 po 5,5-litrový V8. SL 450 má 3,0litrový motor V6, který produkuje 362 koní a 369 lb-ft točivého momentu. Je spojen s devítistupňovou automatickou převodovkou. SL 550 má 4,7litrový motor V8, který produkuje 449 koní a točivý moment 516 lb-ft. Je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Rozměry

Třída SL je velké auto s délkou 183,3 palce a šířkou 71,3 palce. Má rozvor 107,5 palce a výšku 51,9 palce. Třída SL má pohotovostní hmotnost od 4 092 do 4 947 liber v závislosti na výbavě. Má kapacitu paliva 17,4 galonů a spotřebu paliva 17/25 mpg. Třída SL má nákladovou kapacitu 11,7 kubických stop, kterou lze po sklopení zadních sedadel rozšířit na 17,5 kubických stop.

Konkurenti

Třída SL konkuruje dalším luxusním grand tourerům, jako je BMW řady 6 a Audi A7. Konkuruje také dalším luxusním kabrioletům, jako je Porsche 911 a Jaguar F-Type. Třída SL má luxusnější interiér než jeho konkurenti a je výkonnější než BMW řady 6 a Audi A7. Je také úspornější než Porsche 911 a Jaguar F-Type. Třída SL má také stylovější design než její konkurenti, díky čemuž je oblíbenou volbou pro ty, kteří chtějí luxusní jízdu ve stylovém balení.

Závěry

Mercedes-Benz třídy SL je luxusní grand tourer, který se vyrábí od roku 1954. Je známý svým výkonem, luxusním interiérem a elegantním designem. Třída SL je nabízena ve třech výbavách, každá s jiným motorem. Má luxusnější interiér než jeho konkurenti a je výkonnější a úspornější než Porsche 911 a Jaguar F-Type. Třída SL je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají luxusní jízdu ve stylovém balení. Určitě otočí hlavu, kamkoli to jde.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com