Audi Q8 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti







Audi Q8 je dokonalým spojením luxusu a výkonu. Jeho elegantní, moderní design vás jistě otočí, zatímco jeho výkonné možnosti motoru vás během okamžiku přenesou z 0-60. Q8 nabízí spoustu možností přizpůsobení, od barev exteriéru až po materiály interiéru. Je to perfektní volba pro ty, kteří hledají luxusní jízdu, která vyčnívá z davu. Audi Q8 je ultimativní luxusní SUV s množstvím funkcí a vybavení, které z něj činí perfektní volbu pro řidiče, kteří chtějí to nejlepší z obou světů. Audi Q8 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Audi Q8 se svým odvážným hranatým designem láká na hlavu. Jeho velká maska ​​chladiče Singleframe a agresivní světlomety jsou na silnici výrazem. Jeho tvarovaná karoserie a nápadné podběhy kol mu dodávají silný vzhled. Vzhled Audi Q8 je navržen s ohledem na aerodynamiku. Jeho štíhlé linie a nízko posazená linie střechy mu pomáhají snadno pronikat vzduchem. Střešní spoiler a vzduchové clony poskytují další aerodynamické výhody. Audi Q8 je k dispozici v různých barvách, včetně klasické černé a bílé, stejně jako ve výraznějších odstínech, jako je ohnivě červená a elektrická modrá. Na výběr jsou také metalické a matné povrchy. Audi Q8 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Audi Q8 je poháněno 3,0litrovým přeplňovaným motorem V6, který produkuje výkon 335 koní a točivý moment 369 liber-stop. Je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou a lze jej mít s pohonem předních i všech kol. Motor je schopen zrychlit Audi Q8 z 0-60 mph za pouhých 5,6 sekundy, což z něj dělá jedno z nejrychlejších SUV ve své třídě. Nabízí také působivou spotřebu paliva, s kombinovaným odhadem EPA 21 mpg. Motor je spárován s pokročilým systémem pohonu všech kol, který poskytuje vynikající trakci a ovladatelnost. Obsahuje také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat a asistent pro jízdu v jízdním pruhu. Audi Q8 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Audi Q8 je navržen s ohledem na luxus. Vyznačuje se vysoce kvalitními materiály, jako je kůže Nappa a broušený hliník, stejně jako povrchy měkké na dotek a kontrastní prošívání. Kabina je také prostorná a dobře vybavená. Audi Q8 je vybaveno nejnovějšími technologiemi do auta, včetně 12,3palcového dotykového informačního a zábavního systému a 7,0palcového digitálního sdruženého přístroje. Nabízí také řadu asistenčních funkcí řidiče, jako je adaptivní tempomat. Audi Q8 je k dispozici s různými výbavami sedadel, včetně pětimístného uspořádání s vyhřívanými a ventilovanými předními sedadly. Pro větší pohodlí nabízí také panoramatické střešní okno a elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru.

Cena

Audi Q8 má cenu od 68 000 USD a při plném naložení může dosáhnout až 84 000 USD. Je k dispozici ve třech úrovních výbavy: Premium, Premium Plus a Prestige. Každá úroveň výbavy nabízí různé funkce a vybavení. Základní výbava Premium je dobře vybavená a zahrnuje prvky, jako je informační a zábavní systém s 12,3palcovým dotykovým displejem, panoramatické střešní okno a elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru. Premium Plus přidává další funkce, jako je 360stupňový kamerový systém. Vrcholná výbava Prestige přidává ještě další funkce, včetně zvukového systému Bang & Olufsen, head-up displeje a celé sady asistenčních funkcí řidiče. Je k dispozici také s řadou paketů, jako je paket S line Sport.

Bezpečnost

Audi Q8 je vybaveno řadou bezpečnostních prvků, včetně zadní kamery a parkovacích senzorů. Nabízí také řadu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a systém sledování mrtvého úhlu. Audi Q8 získalo pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od Národního úřadu pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA). Pojišťovací institut pro bezpečnost silničního provozu (IIHS) jej také jmenoval Top Safety Pick+. Audi Q8 nabízí také řadu pokročilých bezpečnostních prvků, jako je systém nočního vidění a systém varování před příčným provozem vzadu. Je k dispozici také s řadou asistenčních funkcí pro řidiče, jako je rozpoznávání dopravních značek a asistent při změně jízdního pruhu.

Barvy

Audi Q8 je k dispozici v různých barvách, včetně klasické černé a bílé, stejně jako ve výraznějších odstínech, jako je ohnivě červená a elektrická modrá. Na výběr jsou také metalické a matné povrchy. Audi Q8 je k dispozici také s řadou exteriérových akcentů, jako je černé lemování a chromované prvky. Tyto akcenty lze kombinovat s různými barvami a vytvořit tak jedinečný vzhled vašeho Audi Q8. Audi Q8 je k dispozici také s řadou barev interiéru, včetně černé, šedé a béžové. Interiér lze dále přizpůsobit řadou možností obložení, jako je dřevo a uhlíková vlákna.

Výbava

Audi Q8 je k dispozici v řadě konfigurací, od základní výbavy Premium až po vrcholnou řadu SQ8. Každá výbava nabízí řadu funkcí, od bezpečnosti po pohodlí. Q8 je k dispozici s řadou motorů, od základního 2,0litrového přeplňovaného čtyřválce po špičkový 4,0litrový V8 s dvojitým přeplňováním. Každý motor nabízí své vlastní jedinečné výkonnostní charakteristiky. Audi Q8 také nabízí řadu asistenčních systémů pro řidiče, od adaptivního tempomatu až po asistent pro jízdu v jízdním pruhu. Díky těmto vlastnostem je Q8 skvělou volbou pro ty, kteří chtějí bezpečnou a pohodlnou jízdu.

Rozměry

Audi Q8 je velké SUV s délkou 196,8 palce a šířkou 76,7 palce. Má také velkorysý rozvor 117,9 palce, což mu dává dostatek vnitřního prostoru pro cestující i náklad. Q8 má velkorysou světlou výšku 8,2 palce a pohotovostní hmotnost 4 811 liber. Díky tomu je skvělou volbou pro ty, kteří potřebují zdolávat nerovný terén. Audi Q8 má také velkorysou nákladovou kapacitu 60,7 kubických stop, takže je skvělé pro ty, kteří potřebují převážet náklad. Má také tažnou kapacitu až 7 700 liber, takže je skvělou volbou pro ty, kteří potřebují táhnout.

Konkurenti

Audi Q8 čelí tvrdé konkurenci, včetně BMW X7, Mercedes-Benz GLE a Lexus LX. Každé z těchto vozidel nabízí své vlastní jedinečné vlastnosti a vybavení. BMW X7 a Mercedes-Benz GLE jsou obě velká luxusní SUV, přičemž X7 nabízí výkonnější motor a GLE nabízí více vnitřního prostoru. Lexus LX je menší a cenově dostupnější varianta. Audi Q8 vyniká nad konkurencí svým moderním designem, výkonnými motory a bohatým vybavením a vybavením. Je to perfektní volba pro ty, kteří chtějí to nejlepší z obou světů.

Závěry

Audi Q8 je dokonalým spojením luxusu a výkonu. Nabízí elegantní, moderní design, možnosti výkonného motoru a spoustu funkcí a vybavení. Je to perfektní volba pro ty, kteří chtějí to nejlepší z obou světů. Q8 také nabízí spoustu možností přizpůsobení, od barev exteriéru až po materiály interiéru. Je to perfektní volba pro ty, kteří chtějí luxusní jízdu, která vyčnívá z davu. Audi Q8 je skvělou volbou pro ty, kteří potřebují velké, luxusní SUV se spoustou funkcí a vybavení. Je to perfektní volba pro ty, kteří chtějí to nejlepší z obou světů.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com