Chevy Suburban z roku 1968 v pytlích a na těle






Dlouhé, nízké a připravené na show

MIKKI VOWELL Z MESA, ARIZONA, JE NA NÁKLADNÍ SCÉNĚ JIŽ NĚKOLIK LET. No, tak nějak. Pravdou je, že sledovala svého manžela Briana, jak si doma hraje se svými náklaďáky, a často zjistila, že není nikde k nalezení, když se poblíž konalo představení. Mikki nakonec omrzelo, že Brian je ten, kdo se baví, a tak se rozhodla, že chce vlastní nákladní auto. Jak je vidět, svým prvním oficiálním vpádem na scénu nevytáhla žádnou ránu.

Zaměřila se na Chevy Suburban z roku 1968, který už byl projektem, a navrhla plán, jak překonat jízdy jejího manžela. Dobře, takže možná její plán nebyl tak zlomyslný, jak se nám zdá, ale řekněme, že v tom mohla být nějaká přátelská soutěž.

Vzhledem k tomu, že Mikki už věděla o všech skvělých obchodech v této oblasti, netrvalo dlouho a zařídila vysazení Suburbanu s Jeremym Riceem v Tre 5 Customs v Peorii v Arizoně. Jak každý ve světě nákladních aut ví, ten chlap umí boogie, když dojde na výrobu kvalitních věcí na zakázku. Jeremy a tým v Tre 5 rychle převzali kormidlo. Začali tím, že roztrhali staré SUV na kusy v rámci přípravy na nápor zakázkových kousků, které by během roku kompletně proměnily Sub ze skladu na Mikkiho vysněnou jízdu.

Postoj na úrovni terénu je zajištěn pomocí sady předních a zadních podvozků/odpružení Porterbuilt Extreme, které umožňují kolům 22×9 a 24×10 American Racing zastrčit se do blatníků a téměř skrýt velké brzdy CPP v každém rohu. Nádrže Dual Accuair CVT jsou řízeny systémem úrovně E, který dodává vzduch do airbagů Slam Specialties, což kamionu poskytuje dostatek zdvihu, kdykoli se objeví zpomalovací hrbol.

Poté, co byl podvozek nalakován práškovou barvou a smontován, se Tre 5 Customs střídal v práci na Suburbanu s Frankem Rechlinem a jeho týmem v Ikandy Paintworks, kteří měli na starosti vyrovnání karoserie. Ikandy dokončil dříve nastartované kliky dveří Kindig It, vyhladil zbytek kamionu stovkami hodin karosářské práce a poté nanesl PPG saténově modrou a saténově šedou barvu. Lakování se vztahuje i na GM LS3 z roku 2017 a tranny Tremec T-56. Jo, tohle velké staré zvíře má manuální převodovku spojenou s mlýnem o výkonu 525 koní, díky čemuž je zábava jezdit od semaforu až po stopku.

Jakmile byl Mikki’s Suburban o něco dále, zapojil se do toho Steve z Elevated Design a začal kouzlit na interiéru, přičemž jako základ použil lopaty Snowden Custom Seats vpředu a lavici Snowden vzadu. Steve použil dva odstíny odpovídajícího šedého vinylu k obalení různých vlastních panelů, které postavil pro zbytek interiéru, který je také vybaven digitálními HDX měřidly Dakota, volantem Billet Specialties a dvěma jednotkami klimatizace a topení Restomod Air Haymaker. věci pohodlné.

Jedna věc, kterou rozhodně nemůžete minout při prohlídce Mikkiho kamionu, je gigantická 42×102palcová posuvná hadrová střecha Legacy, která zabírá celou plochu střechy. Hadrové topy jsou v Arizoně jakousi zvykovou tradicí, takže je hezké vidět, že se jim stále dostává spousta lásky.

Suburban byl postaven za necelý rok, přičemž každá dílna se podílela na tom, aby každý jeho aspekt byl dokonalý, se spoustou montáží a úprav před konečnou montáží. Právě tato pozornost k detailu dělá Mikki’s Sub jedním z nejlepších kamionů v Arizoně. Když se Mikki zeptali, co se naučila ze zkušenosti se stavbou náklaďáku, řekla: „Teď už chápu, proč můj manžel tyto náklaďáky tak miluje – jsou návykové!“ Vítej v klubu, Mikki.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: cktruckmag.com