2024 Mini Countryman JCW: 312 HP a režim „Go-Kart“.






Nová generace Mini Countryman je bezesporu největším Mini všech dob, v dobrém i ve zlém. Jeho výkon roste, aby tomu odpovídalo: Mini Countryman JCW All4 2024 přináší více výkonu než kdy jindy a umožňuje kompaktnímu SUV zaklepat na dveře Subaru WRX.

Nový výkonný crossover Mini se soustředí kolem přepracovaného 2,0litrového čtyřválce s turbodmychadlem, který má zvětšené sání, dvojité turbodmychadlo a silnější písty, táhla a uložení motoru. Má výkon 312 koní a točivý moment 295 lb-ft (nápadně odpovídá BMW X1 M35i a X2 M35i) a splňuje blíže nespecifikovanou převodovku – pravděpodobně osmistupňovou automatickou. Tento výkon je pak rozdělen pohonem všech kol Mini All4, který umožňuje zrychlení z 0 na 60 mph za méně než 5,4 sekundy a maximální rychlost 155 mph.

Zajímavost: Emisní předpisy v Evropě omezují pikantní Countryman na 296 koní na té straně rybníka. Jinými slovy, severoamerická verze je náhodou nejvýkonnější ze všech a také nejvýkonnější auto, jaké kdy značka prodala.

Mini se hrdě chlubí koeficientem aerodynamického odporu Countryman JCW 0,26 a také jeho ventilovaným výfukem, který vede zvuk do kabiny. Protože to už lidi dostatečně neštve, Mini přidává umělé „závody inspirované zvuky motoru“. Skvělý.

JCW dostane červené třmeny, exkluzivní 19- a 20palcová kola (která vypadají ostře) a zvětšené pneumatiky o 245 sekcích, které zlepšují ovladatelnost. Mini však neřeklo, co JCW váží, ani neoznámilo žádné změny odpružení, i když přidalo sportovní sedadla a jízdní režim „motokáry“. Hádáte, že je stejně dobrý jako ten náš, co přesně to znamená, ačkoli automobilka slibuje, že „poskytne obzvláště sportovní zážitek z jízdy“.

Palubní deska z recyklovaného polyesteru je docela úhledná a dělá hodně pro pozměněný styl, který stále působí jako Suzuki Swift Sport, o kterém máma říká, že ho máme doma. Získává však nějakou šikovnou technologii, jako je hands-free (ale pozorný) jízdní asistent až do rychlosti 37 mph a inteligentní tempomat, který může měnit rychlost, aby se usnadnily bezpečné změny jízdního pruhu.

Očekává se, že 2024 Mini Countryman JCW All4 se dostane k prodejcům v květnu 2024 a bude začínat na ceně 47 895 USD. Za tu cenu by to měl být velký krok vpřed pro výkonové Mini, které v posledních letech nechaly hodně na stole. Zkřížené prsty.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com