Tento chlápek jel v posteli tahače během průjezdu. Změnilo se to v nepořádek






Bez ohledu na to, kolik bezpečnostních opatření bylo zavedeno, drag racing bude vždy nebezpečným sportem. To znamená, že se do toho nemusíte opírat tím, že jedete na korbě náklaďáku, který má na hlavě jen helmu, zatímco on dokončí průjezd. Přesně to někdo udělal o víkendu v Darlington Dragway v Jižní Karolíně a od té doby se schylovalo k dramatu.

Padl na akci JJ’s ArmDrop pořádanou Jonathanem Dayem, známým jako „JJ Da Boss“ z Discovery’s Memphis Street Outlaws. Ve skutečnosti to byl Day v jeho náklaďáku Chevy z 50. let s názvem „Ole Heavy“, který se s ventilátorem vzadu řítil dolů. Muž jménem Randy poté skočil před kameru, aby podal zprávu o kaskadérském kousku youtuberovi Turbo Johnovi.

„Právě jsem jel na korbě náklaďáku JJ Da Bosse,“ vysvětlil fanoušek. „Řekl, že mě může shodit, a já mu řekl, že to nedokáže. Nemožné.“

„Žádný bezpečnostní pás, na korbě náklaďáku, v posteli,“ pokračoval.

Jak to vypadá, Day jezdí v Ole Heavy, když cestuje z jedné stopy na druhou. Další video z této události ukazuje cestujícího na brokovnici uvnitř kabiny v Darlingtonu. Tento klip však jasně ukazuje něco jiného.

„Donutili mě podepsat výjimku a všechno,“ řekl fanoušek.

Na jednom videu můžete vidět muže, jak leží na náklaďáku a podepisuje žlutý papír. Zdá se, že ho nikdo neodrazuje, ale můžete slyšet, jak mu lidé říkají „vydrž“. Nakonec předá zřeknutí zpět personálu akce, než promluví o svém silném sevření.

World Drag Racing Association zachytil tento kousek poté, co se záběry začaly šířit po sociálních sítích. Organizace v reakci stáhla svou dohodu o sankcích s Darlingtonem Dragwayem s odvoláním na porušení bezpečnosti a pojištění. Někteří komentátoři tvrdili, že dohoda měla bez ohledu na to vypršet po roce 2023, ale WDRA oznámila, že její rozhodnutí je účinné od úterý.

Darlington Dragway učinil svůj vlastní veřejný komentář brzy poté, když řekl, že „téma diskuse je jasné“, než poskytl následující prohlášení:

„V souvislosti s incidentem v Darlington Dragway v sobotu večer naši zaměstnanci a vedení plně chápou obavy závodníků i fanoušků. Situace byla vyřešena a budou zavedena další opatření, aby se zajistilo, že se něco takového rozsahu nebude opakovat.“ v budoucnosti. Darlington Dragway se pyšní tím, že provozuje bezpečné zařízení pro závodníky i diváky. Díky našemu rozmanitému rozvrhu akcí chápeme, že Darlington přivádí jednotlivce ze všech aspektů, kteří sdílejí stejnou společnou lásku k závodům dragsterů. I když přejeme JJ a jeho týmu to nejlepší v jejich budoucím úsilí, Darlington Dragway již tuto událost v příštích letech nebude hostit.“

Okamžitě poté Darlington Dragway zveřejnil něco, co vypadá jako potvrzení, že jeho novým sankčním partnerem bude International Hot Rod Association.

Day nepřiznal odpor na sociálních sítích. Podle jeho facebookové stránky se další akce ArmDrop koná v Jackson Dragway v Tennessee 18. listopadu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com