Podívejte se na tuto skvělou sadu spouštěcích pružin pro vozy s adaptivními tlumiči






Americký úpravce odpružení Fortune Auto právě vydal zajímavý systém stahovacích pružin, který bude fungovat na vozech s adaptivními tlumiči, konkrétně na americkou Hondu Civic Type R a Toyotu Supra. Tento týden jsem se blíže podíval na SEMA show.

Snižovací pružiny jsou především kosmetickým modem. Snížením těžiště vozu a zvýšením tuhosti pružin může dojít k určitému zvýšení jízdního výkonu, ale to se bude u jednotlivých sad hodně lišit.

Sady pružin s proměnnou výškou spouštění (VHLS) od Fortune Auto však dokážou více než jen snížit vozidlo. Nastavení vám umožní upravit si světlou výšku v každé zatáčce, aniž byste ztratili různá nastavení (sportovní, komfortní, atd.) vašich tlumičů.

Hlavním rozdílem mezi VHLS a tradičnější spouštěcí pružinou je to, že sada Fortune Auto je dodávána s nastavitelným bidýlkem, takže jej můžete přišroubovat nebo odšroubovat a nastavit požadovanou světlou výšku před instalací. Zástupci společnosti mi řekli, že to můžete do značné míry změnit mezi výškou skladu a poklesem o 1,5 palce při zachování továrních tlumičů.

 

Čím jsou auta složitější, tím je těžší je upravit. To není nutně špatná věc, ale je to docela elegantní řešení pro lidi, kteří chtějí trochu snížit CTR nebo novou Supru, aniž by se vzdali vysoce kvalitních továrních adaptivních tlumičů nebo utráceli velké peníze za převodníky.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com