PAPEŽ F-100 | Pope’s Hot Rods Shop Tour







Pope’s Hot Rods Shop Tour

Hot rodding byl pro Briana Popea z Pope’s Hot Rods vždy více než jen koníčkem. Jeho starší bratr Keith ho do toho dostal ve velmi mladém věku. Keith měl v pubertě vždycky skvělé věci; byl opravdu na velká auta jako Chevelles, GTO, všechny ty dobré věci. Brian byl o devět let mladší než jeho bratr, takže tento věkový rozdíl umožnil Brianovi vrhnout hlavu napřed do vlastní automobilové subkultury mnohem dříve než většina ostatních.

Ve svých mladistvých letech potkal Brian chlapíka jménem Cecil Painter, který měl velké okno Ford z roku 1956. Bylo to černé a sedělo super nízko a Briana to okamžitě zaujalo! Cecil byl součástí klubu Music City F-100 a Brian se začal stýkat s těmi kluky a brzy poté začal chodit na show F-100. Chyba F-100 byla pohřbena hluboko a začala kvést.

Brian se také brzy poté stal známým jako „našeptávač kabin posádky“, který pronásledoval kabiny Ford Crew Cab ve všech letech a za všech podmínek.

Brianův obchod, jako většina, se prostě sešel. Po léta to byl vedlejší koníček, ale nakonec po něm stát požadoval, aby si udělal dealerskou licenci, protože každý rok nakláněl příliš mnoho kamionů. Takže ho to donutilo si opravdu sednout a rozjet legitimní obchod. Nejprve kupoval a prodával sběratelské vozy a nákladní vozy a nakonec kolem roku 2006 otevřel plný obchod. Když Brian poprvé otevřel své dveře zákaznickým stavbám, cítil, že chce stavět jen to, co se mu líbí, což byl klasický Ford. nákladní automobily. Každý má rád náklaďáky z 56. a starší, ale náklaďáky z 57. a vyšší ve skutečnosti nevzbudily žádnou pozornost a v polovině roku 2000 nikdo ve skutečnosti nedával nezávislé fronty pod náklaďáky z 60. let.

V té době postavil dva nákladní vozy, F-100 z roku 1964 ve stylu patiny krysích prutů a F-100 z roku 1965 s leskle černým lakem a jasně červeným interiérem, oba s nezávislými předními posazenými super nízko. Vzal je na F-100 Super Show, aby začali brnkat na byznys, a k jeho velkému překvapení byli všichni šokováni tím, co jim udělal. Začaly zvonit telefony.

Brian se také brzy poté stal známým jako „našeptávač kabin posádky“, který pronásleduje kabiny Ford Crew za všech let a podmínek. Ford nevyráběl kabinu pro posádku z továrny až do poloviny 70. let, takže všechny dřívější jsou vyráběny jako autokar, takže jsou velmi vzácné a mnohem obtížnější je najít. Brian je najde z celých Spojených států a buď je postaví, nebo přemístí pro klienty. Má také tendenci mít tyto a další modely po ruce ve svém obchodě na prodej v závislosti na jeho aktuálních zásobách zákazníků.

Úplně první kamion, který si Brian koupil, byl F-100 Big Window z roku 1956, který dostal od Jackyho Jonese Forda v Georgii. Jones má obrovskou sbírku Fordů a vyprávěl Brianově příteli ve městě o náklaďáku a Briana to rozhodně zajímalo. Jel dolů za Jonesem a rychle uzavřel dohodu a koupil 56 jako válec. Na začátku 60. let byl osazený velkým blokovým motorem Caddy, bočními trubkami a všemi zvonky a píšťalkami.

Jakmile to Brian dostal do rukou, postavil rám s nezávislou přední částí a rázovými vlnami RideTech s 22palcovými koly vzadu. Nechal na něm udělat všechny kovové práce, ale život je takový, jaký je, „ševcova dcera chodí bosa“ a Brian byl tak zaneprázdněn stavbami zákazníků, že musel svůj šestapadesátý rok odsunout stranou.

V těchto dnech jsou zákazníci obchodu na prvním místě – ale náklaďák stále sedí vzadu v obchodě a čeká na svých 15 minut slávy, a my doufáme, že to přijde brzy, protože se s námi Brian podělil o některé docela vznešené plány! Brian a tým z Pope’s Hot Rods of Smyrna, Tennessee, dělají skvělé věci pro kulturu nákladních vozů F-100 a Ford. Už se nemůžeme dočkat, co bude dál!






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: cktruckmag.com