Podívejte se, jak Nissan S13 přibíjí driftový vjezd 138 MPH do vlásenky Laguna Seca






Někteří z nás zvládnou drift jen polovinu času, když je mokro a nikdo se nedívá. Pak jsou tu lidé, jako je jezdec Formule D Matt Coffman, který to dokáže při rychlosti 138 mph projet slepou zatáčkou celou věčnost před další vlásenkou – a udržet ji na trati. To vše před davem, pro případ, že by tlak nebyl dostatečně ohromující.

Coffman se stal matkou všech pohledných lidí před více než týdnem, v Gridlife Laguna Seca. Řídil svůj vůz Formule D, Nissan 240SX první generace po faceliftu (a kouki S13, pokud víte), že MotorTrend zprávy je poháněno nečistotami upravenými V8. Konkrétně 6,7litrový Roush Yates 410. Je to motor doslova navržený pro dlouhé protáčení pneumatik, což by muselo být, aby přežilo to, co Coffman podstoupil v Laguna Seca.

Coffman při průjezdu zatáčkou 1 na rovince v boxech zatáhne hydraulickou ruční brzdu, aby zahájil drift z rychlosti 138 mph. To ho přiměje vjet do zatáčky 2 – dvouvrcholové Andretti Hairpin – bokem, což je riskantní vysokorychlostní vjezd, který by mohl při špatném zacházení srazit vůz do štěrku. Na stole bylo ošklivé převrácení, ale Coffman je profík. To je jeho práce a on vyhodnotil svůj vstup k dokonalosti.

Nejenže byla dokonalost natočena z tribuny vděčným davem, ale byla zaznamenána na palubě jedním šťastným cestujícím. Jak se neudusili kouřem z pneumatik, to se možná nikdy nedozvíme, ale projet se na takovém driftu by byl zážitek na celý život – bez ohledu na zbytek skvělého kola, které následovalo. Možná by Coffman měl prodávat lístky na brokovnici, ne?






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com