Ram Midsize pickup bude postaven v znovuotevřeném závodě Belvidere






Odborový svaz United Auto Workers konečně uzavřel předběžnou dohodu se Stellantis po 44denní stávce. Automobilový konglomerát v rámci své dohody znovu otevře svůj výrobní závod v Belvidere ve státě Illinois. Výsledkem je nové vozidlo a jak potvrdili špičkoví představitelé UAW, bude to dlouho očekávaný pickup Ram, který je menší než Ram 1500 v plné velikosti.

„Střední velikost“ bylo slovo, které popsal náklaďák viceprezident UAW Rich Boyer. Stále není jasné, zda to bude konkurent Ford Maverick nebo něco, co je více přímo zaměřeno na Ford Ranger, Chevy Colorado a Toyota Tacoma. Řekl to zasvěcenec Jízda v červnu, že Ram přiveze do Spojených států svůj kompaktní pickup Rampage, který se vyznačuje unibody konstrukcí spíše než tělem na rámu. Mopar Insiders věří, že jde o jakési oživení Dakoty.

Závod v Belvidere naposledy hostil výrobu Jeep Cherokee a v současné době není nastaven pro nákladní vozy s karoserií na rámu, což se zdá být výmluvné. Je velká šance, že bude postaven na platformě STLA Large Stellantis, která je navržena tak, aby zvládala spalovací motory i bateriové elektrické pohony. Vzhledem k tomu, že Stellantis údajně přidává do Belvidere také zařízení na baterie pro elektromobily, existuje možnost, že nákladní automobil bude nabízen pouze s plynem a elektrifikovanou variantou.

Půltunový Ram 1500 je v současné době nejmenším pickupem, který značka vyrábí, což je legrační říkat, protože v žádném případě není malý. Stellantis zase přichází o podíl na trhu v mnoha segmentech, ať už jde o skutečnou střední kategorii nebo o prostor pro kompaktní nákladní vozy. Pokud Stellantis vyrobí takové nákladní vozidlo s volitelným hybridním nebo elektrickým pohonem, pomůže to také jeho dobré umístění do budoucna, protože žádné nákladní vozidlo střední třídy nenabízí elektrifikaci a pouze Maverick v kompaktním segmentu.

Nyní, když je kočka venku, očekávejte od Stellantis včas další informace. Určitě to bude velký problém a po pravdě jsem trochu překvapený, že zpráva vyšla během oznámení UAW. Hodiny běží, aby Ram odhalil svého menšího, ale mocného bojovníka, a můžete se vsadit, že o něm najdete reportáž zde na našem webu.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com