Velmi vzácný Boschert B300 Gullwing na prodej je fantastický Frankenstein Mercedes






Jsem nadšenec jak pro mercedesy z éry Bruna Sacca, tak pro dveře s křídlovými křídly, takže spojení těchto dvou řezů je přímou cestou k mému srdci. To je důvod, proč mě tento neuvěřitelně vzácný Boschert B300 „Gullwing“ z roku 1989 přivádí do mdlob, protože je to v podstatě mashup mých dvou oblíbených designů Sacco. a dostal ten nejúžasnější možný styl dveří. Nejlepší na tom všem je, že míří do aukce RM Sotheby’s 25. listopadu.

Auto začalo jako Mercedes 300CE generace W124, jedno z nejlépe vypadajících kupé, které kdy nosilo Stříbrný šíp. Pak to německý inženýr Hartmut Boschert rozsekal. Nařízl do střešní konstrukce a podvozku vozu, zkrátil jeho rozvor téměř o 10 palců a osadil ho křídlovými dveřmi. Boschert pak narouboval na obličej Mercedesu třídy SL R129 a dal mu vlastní emblém, který náhodou připomíná obrácené logo Mercedesu. Výsledkem je auto, které vypadá skoro jako německý Autozam AZ-1. Uvnitř má B300 Gullwing přední sedadla R129 s přečalouněným fialovým interiérem.

Boschert zachoval původní 3,2litrový řadový šestimotorový motor, ale posílil jej dvěma turbodmychadly, čímž zvýšil jeho výkon na 283 koní. Veškerá tato síla jde přes pětistupňovou manuální převodovku na zadní kola.

Původně mělo být postaveno 300 těchto krás, ale Boschert dokázal vyrobit jen hrstku, díky čemuž je tento vůz neuvěřitelně vzácný. V roce 2023 prošel tento B300 rozsáhlou opravou, aby vypadal jako svěží z osmdesátých let. Měl mechanický servis za 17 159 USD, lak v hodnotě 8 236 USD a opravu kůže za 5 048 USD.

Podle RM Sotheby’s by se Boschert B300 Gullwing mohl prodávat až za 320 000 dolarů. Existuje nespočet skvělých aut, která si můžete koupit za takové peníze, ale řekl bych, že mercedes z 80. let s řadovou šestkou a pětistupňovým manuálem je chladnější než všechny. Teď jen musím odolat a zavolat svému realitnímu makléři, abych zjistil, kolik můžu dostat za svůj dům. Slyšel jsem, že je to trh prodávajícího.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com