Infiniti Vision Qe překvapivě představuje první elektromobil značky, kterým bude sedan






Zatímco téměř všichni její konkurenti – a dokonce i její mateřská společnost Nissan – mají v prodeji alespoň jeden elektromobil, Infiniti na scéně elektrických vozidel kupodivu chybí. Navzdory tomu, že Nissan je jedním z prvních výrobců automobilů, kteří uvedli na trh cenově dostupné elektrické vozidlo Leaf, Infiniti nikdy nenabízelo žádný svůj vlastní. Nyní však překvapivě skočí do elektrické hry s Infiniti Vision Qe, elegantním sedanem.

Vision Qe zatím nemá žádné specifikace, protože pouze ukazuje nový designový směr Infiniti. Vpředu Infiniti chce, abyste si všimli jeho osvětlení „Piano Key“, které vyplňuje mřížku chladiče a světlomety a vytváří jeden soudržný tah světla napříč přední částí. Nejvíce však vyniká LED osvětlená spodní přední maska, která vypadá jako Quagmireova brada.

Zadní část však vypadá elegantně, protože linie střechy se setkává se zadními světly v jednom hladkém kusu karoserie, který je konzolový přes logo Infiniti a je vybaven širokou světelnou lištou LED. Jeho svalnatá silueta vypadá sportovněji než cokoli, s čím značka v posledních letech přišla. Infiniti tento designový jazyk nazývá „Umění v pohybu“.

Doufejme, že sériový vůz si během přechodu zachová co nejvíce ze svého designu. Infiniti tvrdí, že se bude vyrábět v závodě Nissan Canton v Mississippi. To, že je postaveno ve Spojených státech, znamená, že by mohl mít nárok na daňový kredit ve výši 7 500 USD podle zákona o snížení inflace, což by drasticky pomohlo zvýšit tržby.

Vedle Vision Qe oznámilo Infiniti také další dva koncepty: QXe a QX65. První jmenovaný vypadá jako malý sportovní crossover s elektrickým pohonem a stejným stylem přední části jako Qe. QX65 je zároveň o něco větší crossover s tlumenějším designem mřížky „klavírní klávesy“. Také by se zdálo, že QX65 používá vnitřní spalování, bez „e“ v názvu a s jemnějším designem přední části.

Infiniti je asi o deset let pozdě na elektrický večírek, ale alespoň se ukazuje s úžasným konceptem.






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com

Zdroj: caranddriver.com