Volkswagen Taigo 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Volkswagen Taigo je úsporný a ekologický kompaktní vůz. Má elegantní design, moderní technologie a pohodlný interiér. Taigo je poháněno 1,0litrovým přeplňovaným motorem a je k dispozici v manuální i automatické převodovce. Má řadu funkcí včetně informačního a zábavního systému, adaptivního tempomatu a panoramatického střešního okna. Taigo je dostupné a spolehlivé auto pro ty, kteří hledají skvělou hodnotu. Je ideální pro jízdu ve městě a dlouhé cesty. Volkswagen Taigo 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Volkswagen Taigo je stylový hatchback s agresivním postojem. Díky svým elegantním liniím a ostrým úhlům vyniká v davu. Vzhled zvýrazňuje charakteristická maska ​​chladiče Volkswagen a 16palcová litá kola. Tělo je k dispozici v různých barvách, od klasické černé po zářivě modrou. Taigo má také panoramatické střešní okno a LED světlomety pro luxusní vzhled a dojem. Volkswagen Taigo 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Volkswagen Taigo má 1,5l přeplňovaný motor, který poskytuje vynikající výkon a spotřebu paliva. Zrychlí z 0 na 60 mil/h za pouhých 8,6 sekundy. Motor je spárován s 6stupňovou automatickou převodovkou, umožňující plynulé řazení a pohodlnou jízdu. Taigo má také působivou spotřebu paliva 31 mpg ve městě a 40 mpg na dálnici. Volkswagen Taigo 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Volkswagen Taigo má moderní a luxusní interiér. Má kožené čalounění, vyhřívaná přední sedadla a audiosystém se 6 reproduktory. Interiér je také vybaven 10palcovým dotykovým displejem, který umožňuje přístup k navigaci, hudbě a dalším funkcím. Taigo také nabízí spoustu nákladového prostoru s úložným prostorem až 52,7 kubických stop po sklopení zadních sedadel.

Cena

Volkswagen Taigo má vyvolávací cenu 18 995 $. Dodává se s omezenou zárukou 3 roky/36 000 mil. Taigo je k dispozici také s řadou volitelných prvků, jako je panoramatické střešní okno a prémiový audio systém. Pro ty, kteří hledají luxusní jízdu za dostupnou cenu, je Volkswagen Taigo vynikající volbou.

Bezpečnost

Volkswagen Taigo je navržen s ohledem na bezpečnost. Vyznačuje se řadou pokročilých bezpečnostních funkcí, jako je asistent udržování v jízdním pruhu a sledování mrtvého úhlu. Taigo má také působivé 5hvězdičkové hodnocení nárazových testů od National Highway Traffic Safety Administration. Taigo má také zadní kameru a parkovací senzory pro lepší viditelnost a pohodlí.

Barvy

Volkswagen Taigo je k dispozici v různých barvách, od klasické černé po zářivě modrou. Má také různé dvoubarevné kombinace barev. Taigo je k dispozici také v řadě kovových povrchů, včetně stříbrné a zlaté. Taigo je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí udělat prohlášení a vystoupit z davu.

Výbava

Volkswagen Taigo je k dispozici ve třech úrovních výbavy: S, SE a R-Line. Výbava S je nejzákladnější a přichází s 1,0litrovým přeplňovaným motorem, manuální převodovkou a základními funkcemi. Výbava SE přidává několik dalších funkcí, jako je informační a zábavní systém, adaptivní tempomat a panoramatické střešní okno. Výbava R-Line je nejluxusnější a zahrnuje výkonnější motor, sportovnější styl a další funkce. Taigo je přizpůsobitelné s řadou možností a balíčků. Je snadné najít perfektní konfiguraci pro vaše potřeby.

Rozměry

Volkswagen Taigo je kompaktní vůz s délkou 4,2 metru, šířkou 1,8 metru a výškou 1,5 metru. Má rozvor 2,6 metru a pohotovostní hmotnost 1 400 kg. Taigo má velkorysý nákladový objem 350 litrů a kapacitu pro pět cestujících. Má také kapacitu palivové nádrže 45 litrů a spotřebu paliva 4,7 litru/100 km. Taigo je skvělou volbou pro ty, kteří hledají kompaktní vůz s dostatkem prostoru a spotřebou paliva.

Konkurenti

Závěry

Volkswagen Taigo je skvělou volbou pro ty, kteří hledají úsporný, spolehlivý a cenově dostupný kompaktní vůz. Má elegantní design, moderní technologie a pohodlný interiér. Taigo je přizpůsobitelné s řadou možností a balíčků. Je ideální pro jízdu ve městě a dlouhé cesty. Má také velkorysý nákladový prostor a spotřebu paliva 4,7 l/100 km. Taigo je skvělou volbou pro ty, kteří hledají kompaktní vůz s dostatkem prostoru a spotřebou paliva. Je to dostupné a spolehlivé auto pro ty, kteří hledají skvělou hodnotu.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com