Škoda Enyaq iV 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Škoda Enyaq iV je revoluční elektrické SUV s elegantním a moderním designem. Nabízí působivý dojezd až 500 km a řadu výkonných elektromotorů. Disponuje nejmodernější asistenční technologií pro řidiče, která umožňuje pohodlnou a bezpečnou jízdu. Škoda Enyaq iV 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Škoda Enyaq iV je elegantní a stylové elektrické SUV. Díky výrazným liniím a nápadné mřížce chladiče vyčnívá z davu. Jeho panoramatické střešní okno a 19palcová litá kola dodávají nádech sofistikovanosti. Jeho vnější osvětlení je navrženo tak, aby bylo funkční i stylové. Jeho dynamické natáčecí světlomety a LED světlomety poskytují vynikající viditelnost, zatímco světelný pás mu dodává poutavý vzhled. Enyaq iV má také na výběr řadu barev exteriéru, včetně klasické černé, zářivě červené a zářivě bílé. Škoda Enyaq iV 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Škoda Enyaq iV je poháněna elektromotorem, který produkuje výkon až 225 kW a točivý moment 425 Nm. To mu umožňuje zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 7,3 sekundy. Enyaq iV také nabízí dojezd až 500 km na jedno nabití. Je to díky 82 kWh baterii, kterou lze nabít až na 80 % za pouhou hodinu. Enyaq iV má také působivou tažnou kapacitu až 1 600 kg, takže je ideální volbou pro ty, kteří potřebují táhnout přívěs nebo karavan. Škoda Enyaq iV 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér vozu Škoda Enyaq iV je navržen pro pohodlí a komfort. Jeho sedadla čalouněná kůží jsou prostorná a poskytují podporu, zatímco jeho 10palcový dotykový informační systém se snadno používá. Enyaq iV také přichází s řadou pokročilých bezpečnostních prvků, včetně adaptivního tempomatu a asistenta pro jízdu v pruzích. Má také řadu asistenčních systémů řidiče, jako je sledování mrtvého úhlu a parkovací asistent. Enyaq iV také přichází s řadou barev interiéru, včetně klasické černé, elegantní stříbrné a teplé hnědé.

Cena

Škoda Enyaq iV má cenu od 39 900 EUR. Tato cena zahrnuje vládní grant ve výši 6 000 EUR, což z něj dělá jedno z nejdostupnějších elektrických SUV na trhu. Enyaq iV má také nárok na řadu dalších pobídek, jako jsou daňové úlevy a snížená silniční daň. To z něj činí ještě atraktivnější nabídku pro ty, kteří chtějí přejít na elektrický. Enyaq iV také přichází s řadou finančních možností, včetně 0% RPSN a nízkonákladových leasingových obchodů. Díky tomu je ještě snazší usednout za volant tohoto vzrušujícího elektrického SUV.

Bezpečnost

Škoda Enyaq iV je navržena tak, aby byla jedním z nejbezpečnějších elektrických SUV na silnici. Jeho robustní konstrukce karoserie a pokročilé asistenční systémy poskytují vynikající ochranu v případě nehody. Enyaq iV také přichází s řadou prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy a předpínače bezpečnostních pásů. Má také působivé 5hvězdičkové hodnocení bezpečnosti Euro NCAP. Enyaq iV má také působivou řadu aktivních bezpečnostních prvků, jako je autonomní nouzové brzdění a asistent pro jízdu v jízdním pruhu. Díky tomu je skvělou volbou pro ty, kteří hledají bezpečné a spolehlivé elektrické SUV.

Barvy

Škoda Enyaq iV je k dispozici v řadě barev, uvnitř i venku. Na vnější straně jsou klasické barvy, jako je černá, bílá a stříbrná, a také živé barvy, jako je červená a modrá. Enyaq iV má také řadu barev interiéru, včetně klasické černé, teplé hnědé a elegantní stříbrné. Tyto barvy jsou navrženy tak, aby doplňovaly barvy exteriéru a vytvářejí stylový a soudržný vzhled. Enyaq iV má také řadu barev speciální edice, jako je nápadná zelená a žlutá. Tyto barvy zaručeně udělají pozornost a umožní Enyaq iV vyniknout z davu.

Výbava

Enyaq iV nabízí tři velikosti baterií, v rozsahu od 55 kWh do 82 kWh, s dojezdem až 500 km. Dále má na výběr ze tří elektromotorů s maximálním výkonem až 225 kW. Enyaq iV má také různé možnosti interiéru a exteriéru, které umožňují osobní zážitek z jízdy.

Rozměry

Enyaq iV je prostorné a pohodlné SUV s délkou 4 648 mm a šířkou 1 869 mm. Disponuje velkorysým vnitřním prostorem se světlou výškou 1 026 mm a objemem zavazadlového prostoru až 585 litrů. Enyaq iV má také nízko položené těžiště, díky čemuž je velmi stabilní a pohodlně se řídí.

Konkurenti

Enyaq iV má řadu konkurentů, včetně Tesla Model X a Audi e-tron. Tesla Model X má dojezd až 565 km a maximální výkon až 518 kW. Audi e-tron má dojezd až 488 km a maximální výkon až 300 kW.

Závěry

Škoda Enyaq iV je revoluční elektrické SUV s působivým dojezdem a výkonnými elektromotory. Má různé možnosti interiéru a exteriéru, což umožňuje personalizovaný zážitek z jízdy. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají pohodlnou a bezpečnou jízdu.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com