Mazda MX-5 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Mazda MX-5 je klasický roadster, který existuje již od roku 1989. Je to lehký, dvoumístný sportovní vůz s pohonem zadních kol, který přináší příjemnou a vzrušující jízdu. MX-5 je k dispozici buď jako měkká střecha, nebo jako zatahovací pevná střecha. Má na výběr řadu konfigurací, které řidičům umožňují přizpůsobit si jízdu. MX-5 je známý pro svou vynikající ovladatelnost, skvělý výkon a nízké náklady na vlastnictví. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají cenově dostupný a zábavný zážitek z jízdy. Mazda MX-5 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Mazda MX-5 je úžasně navržený vůz s uhlazenými křivkami a výraznými liniemi. Je to klasický roadster s moderním okrajem, který jistě zaujme. Jeho ikonický exteriér z něj jistě udělá nadčasovou klasiku. MX-5 má nízké těžiště a rozvor, který vytváří dokonalou rovnováhu mezi agilitou a stabilitou. Díky lehké konstrukci je extrémně citlivý a snadno se s ním manévruje. MX-5 se dodává v různých barvách, od klasické černé po zářivě červenou. Díky své klasické siluetě jistě vynikne bez ohledu na to, v jaké barvě je. Mazda MX-5 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Mazda MX-5 je poháněna 2,0litrovým motorem SKYACTIV-G, který poskytuje výkon 181 koní a točivý moment 151 lb-ft. Je to výkonný, ale účinný motor, který poskytuje hladkou a citlivou jízdu. MX-5 má 6stupňovou manuální převodovku pro ty, kteří rádi převezmou kontrolu nad řízením. Má také k dispozici 6stupňovou automatickou převodovku pro ty, kteří preferují uvolněnější jízdu. MX-5 má také dostupný režim Sport, který zvyšuje výkon motoru a točivý moment pro napínavější jízdu. Mazda MX-5 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Mazdy MX-5 je navržen s ohledem na řidiče. Má pohodlná sedadla, intuitivní informační a zábavní systém a sportovní uspořádání kokpitu. MX-5 má k dispozici audio systém Bose pro pohlcující zážitek z poslechu. Má také dostupný head-up displej, který promítá důležité informace přímo na čelní sklo. MX-5 má také kůží potažený volant a hlavici řadicí páky pro luxusní pocit.

Cena

Mazda MX-5 má počáteční doporučenou cenu 26 580 $. Je to skvělá hodnota za vůz, který nabízí vzrušující jízdu a luxusní interiér. MX-5 má řadu dostupných balíčků, které nabízejí další funkce a možnosti. Tyto balíčky se pohybují v ceně od 2 000 do 4 000 USD a lze je upravit tak, aby vyhovovaly vašim potřebám. MX-5 má také dostupný paket Grand Touring, který přidává funkce, jako jsou prémiová kožená sedadla a elektricky stahovatelná pevná střecha.

Bezpečnost

Mazda MX-5 je vybavena řadou bezpečnostních prvků, včetně zpětné kamery, sledování mrtvého úhlu a varování před opuštěním jízdního pruhu. MX-5 má také k dispozici sadu aktivní bezpečnosti, která zahrnuje adaptivní tempomat, varování před čelní srážkou a automatické nouzové brzdění. MX-5 má k dispozici systém upozornění na pozornost řidiče, který sleduje vaši jízdu a může vás upozornit, pokud zaznamená jakékoli známky únavy nebo rozptýlení.

Barvy

Mazda MX-5 je k dispozici v různých barvách, od klasické černé po zářivě červenou. K dispozici je také dvoubarevná varianta, která spojuje světlý exteriér s tmavším interiérem. MX-5 má také k dispozici bílou perleťovou slídovou barvu. Tato barva má třpytivý, perleťový povrch, který zaručeně zaujme. MX-5 má také dostupné barevné provedení Machine Grey Metallic. Tato barva je moderní, kovově šedá, která je ideální pro ty, kteří chtějí elegantní a sofistikovaný vzhled.

Výbava

MX-5 je k dispozici ve dvou úrovních výbavy: Sport a Club. Výbava Sport je základní model, zatímco výbava Club přidává další funkce zaměřené na výkon. MX-5 pohání 2,0litrový čtyřválcový motor, který produkuje 181 koní. Dodává se buď se šestistupňovou manuální nebo šestistupňovou automatickou převodovkou. MX-5 také přichází s řadou volitelných prvků, jako je audio systém Bose, vyhřívaná sedadla a diferenciál s omezenou svorností.

Rozměry

MX-5 je malé auto, měří pouhých 154,1 palce na délku, 68,3 palce na šířku a 48,2 palce na výšku. Má rozvor 90,9 palce a pohotovostní hmotnost 2 332 liber. MX-5 má prostorný interiér se spoustou místa pro hlavu a nohy pro dva dospělé. Má také velký kufr s kapacitou 4,6 kubických stop. MX-5 má spotřebu paliva 26 mpg ve městě a 34 mpg na dálnici. Má kapacitu palivové nádrže 11,9 galonu.

Konkurenti

MX-5 má na trhu sportovních vozů řadu konkurentů, včetně Fiat 124 Spider, Subaru BRZ a Toyota 86. MX-5 je nejdostupnější ze všech, s počáteční cenou 25 730 $. Za danou cenu také nabízí nejvíce funkcí, včetně manuální převodovky a samosvorného diferenciálu. MX-5 je také nejúspornější ze skupiny, s hodnocením spotřeby paliva 26 mpg ve městě a 34 mpg na dálnici.

Závěry

Mazda MX-5 je klasický roadster, který existuje již od roku 1989. Nabízí příjemnou a vzrušující jízdu se skvělým výkonem, vynikající ovladatelností a nízkými náklady na vlastnictví. MX-5 má na výběr řadu konfigurací, které řidičům umožňují přizpůsobit si jízdu. Má také řadu konkurentů na trhu sportovních vozů, ale je nejdostupnější a nejhospodárnější ze všech. Pokud hledáte cenově dostupný a zábavný zážitek z jízdy, Mazda MX-5 je vynikající volbou.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com