Renault Talisman 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Renault Talisman je sedan střední třídy, který nabízí luxusní a pohodlné svezení. Je nabitý funkcemi a nabízí skvělou hodnotu za peníze. Talisman je k dispozici v řadě konfigurací, včetně benzínových, naftových a hybridních. Má prostorný interiér se spoustou místa pro nohy i hlavu. Talisman je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, cenově dostupné a stylové vozidlo. Renault Talisman 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Renault Talisman je elegantní a stylový sedan, který se může pochlubit výraznou mřížkou chladiče, elegantní a tvarovanou kapotou a svalnatým zadním nárazníkem. Vzhled zdobí chromované akcenty a LED světlomety, které vozu dodávají sofistikovaný a moderní vzhled. Talisman je k dispozici v různých barvách, včetně černé, bílé a stříbrné. Renault Talisman 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Renault Talisman je poháněn 1,6litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem s výkonem až 200 koní a točivým momentem 221 lb-ft. Motor je spojen se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, která zajišťuje plynulé a citlivé řazení. Talisman také přichází s řadou jízdních režimů, které vám umožní přizpůsobit zážitek z jízdy vašim potřebám. Renault Talisman 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Renaultu Talisman je luxusní a pohodlný, zahrnuje kožené čalounění, vyhřívaná sedadla a panoramatické střešní okno. Talisman je také vybaven řadou technických funkcí, včetně 7palcového informačního a zábavního systému s dotykovou obrazovkou, Apple CarPlay a Android Auto a hands-free telefonního systému. Interiér také obsahuje různé odkládací přihrádky a držáky nápojů, které poskytují dostatek místa pro vaše věci.

Cena

Renault Talisman má cenu kolem 28 000 $, což z něj činí dostupnou a atraktivní volbu pro ty, kteří hledají stylový a pohodlný sedan. Talisman také nabízí řadu balíčků a možností, které vám umožní upravit si vůz přesně podle vašich potřeb. Talisman také nabízí konkurenční možnosti financování, díky čemuž je ještě snazší získat vůz svých snů.

Bezpečnost

Renault Talisman je vybaven řadou bezpečnostních prvků, včetně airbagů, sledování mrtvého úhlu a adaptivního tempomatu. Talisman je také vybaven řadou asistenčních technologií pro řidiče, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu a automatické nouzové brzdění. Talisman se také dodává s pětiletou zárukou/100 000 mil, což vám dává jistotu, že váš vůz je chráněn.

Barvy

Renault Talisman je k dispozici v různých barvách, včetně černé, bílé a stříbrné. Talisman také nabízí různé dvoubarevné barevné varianty, které vám umožní přizpůsobit si vůz přesně podle vašeho vkusu. Talisman také nabízí řadu speciálních barev, jako je limitovaná edice modré a červené.

Výbava

Talisman je k dispozici v řadě konfigurací, včetně benzínových, naftových a hybridních. Má řadu velikostí motorů, od 1,2 litru do 2,0 litru. Talisman přichází s řadou funkcí, včetně klimatizace, tempomatu, elektricky ovládaných oken a high-tech infotainment systému. Talisman také nabízí řadu bezpečnostních prvků, včetně ABS, elektronického řízení stability a šesti airbagů.

Rozměry

Talisman má délku 4,7 metru, šířku 1,8 metru a výšku 1,5 metru. Má rozvor 2,7 metru a světlou výšku 165 mm. Talisman má zavazadlový prostor o objemu 500 litrů, který lze po sklopení zadních sedadel rozšířit až na 1500 litrů. Disponuje také palivovou nádrží o objemu 65 litrů. Talisman má pohotovostní hmotnost 1 530 kg a celkovou hmotnost vozidla 2 100 kg.

Konkurenti

Mezi hlavní konkurenty Talismanu patří Volkswagen Passat, Ford Mondeo a Škoda Superb. Všechny tyto vozy nabízejí podobné vlastnosti a výkon. Talisman je také proti Toyotě Camry, Hondě Accord a Mazdě6. Všechny tyto vozy nabízejí dobrou kombinaci vlastností a výkonu. Talisman také konkuruje Hyundai Sonata, Kia Optima a Nissan Altima. Tyto vozy nabízejí dobrou hodnotu za peníze.

Závěry

Renault Talisman je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, cenově dostupné a stylové vozidlo. Je nabitý funkcemi a nabízí skvělou hodnotu za peníze. Talisman je k dispozici v řadě konfigurací, včetně benzínových, naftových a hybridních. Má prostorný interiér se spoustou místa pro nohy i hlavu. Talisman čelí silné konkurenci, ale je to skvělé auto, které nabízí dobrou kombinaci vlastností a výkonu.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com