Audi Q3 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Audi Q3 je zcela nový kompaktní crossover SUV, který nabízí skvělou kombinaci sportovní ovladatelnosti a luxusních prvků. Vyznačuje se elegantním, aerodynamickým designem exteriéru a také prostorným interiérem se spoustou místa pro cestující a náklad. Q3 také nabízí širokou škálu možností, které vám umožní přizpůsobit si jej přesně podle vašich potřeb a preferencí. Audi Q3 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Audi Q3 je stylový, kompaktní crossover SUV s elegantním designem exteriéru. Jeho charakteristická maska ​​chladiče Singleframe a LED světlomety mu dodávají ostrý a moderní vzhled. Mezi jeho vnější prvky patří také panoramatické střešní okno a elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru. Vzhled Q3 je dostupný v řadě barev, včetně Glacier White, Daytona Gray a Mythos Black. Je také vybaven 19palcovými koly a možností výběru hliníkových nebo titanových akcentů. Vzhled Q3 je navržen tak, aby byl stylový i funkční. Disponuje velkou nákladovou kapacitou a řadou asistenčních technologií pro řidiče, včetně asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a adaptivního tempomatu. Audi Q3 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Audi Q3 je poháněno 2,0litrovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem. Vyrábí 228 koní a 258 liber-stop točivého momentu a je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou. Q3 je vybaven systémem pohonu všech kol Audi Quattro a dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,3 sekundy. Má maximální rychlost 130 mph a spotřebu paliva odhadovanou podle EPA 22 mpg ve městě / 29 mpg na dálnici. Q3 je také vybavena systémem Audi Drive Select, který umožňuje řidičům vybrat si z jízdních režimů Comfort, Auto, Dynamic a Individual. K dispozici má také sportovní balíček, který zahrnuje sportovní podvozek a pádla řazení. Audi Q3 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Audi Q3 je navržen s ohledem na luxus a pohodlí. Vyznačuje se koženým čalouněním, vyhřívanými předními sedadly a panoramatickým střešním oknem. V interiéru je také 10,1palcový dotykový informační a zábavní systém s Apple CarPlay a Android Auto. Interiér Q3 je také vybaven řadou asistenčních technologií pro řidiče, včetně adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a zpětné kamery. Je také vybaven virtuálním kokpitem Audi, který umožňuje řidičům přizpůsobit si přístrojovou desku. Interiér Q3 je navržen tak, aby byl funkční i luxusní. Vyznačuje se řadou odkládacích přihrádek a držáků nápojů a prostorným nákladovým prostorem s prostorem až 48,2 kubických stop.

Cena

Audi Q3 má cenu 35 000 dolarů za základní model. Výbava Premium Plus začíná na 40 000 dolarech a výbava Prestige začíná na 45 000 dolarech. Na všechny modely se vztahuje základní záruka čtyři roky/50 000 mil. Q3 je také k dispozici s řadou paketů a možností. Patří mezi ně paket Sport, který přidává pádla pro řazení a sportovní podvozek, a balíček Technology Package, který přidává technologie pro podporu řidiče. Q3 je k dispozici také s řadou příslušenství, včetně střešních nosičů, organizérů nákladu a tažného zařízení. Ceny se liší v závislosti na zvolených možnostech a balíčcích.

Bezpečnost

Audi Q3 je vybaveno řadou bezpečnostních prvků, včetně pokročilého systému airbagů, zpětné kamery a systému Audi Pre Sense. Disponuje také řadou asistenčních technologií pro řidiče, včetně asistenta pro jízdu v jízdním pruhu a adaptivního tempomatu. Q3 je také vybaven systémem pohonu všech kol Audi Quattro, který poskytuje extra trakci a kontrolu na mokru nebo na kluzkém povrchu. Má také dostupný sportovní balíček, který přidává pádla řazení a sportovní podvozek. Q3 získalo pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od National Highway Traffic Safety Administration a je považováno za jedno z nejbezpečnějších vozidel ve své třídě. K dispozici je také paket asistence řidiče, který přidává další bezpečnostní prvky.

Barvy

Audi Q3 je k dispozici v řadě barev, včetně Glacier White, Daytona Gray a Mythos Black. Vyznačuje se také řadou hliníkových a titanových akcentů a 19palcovými koly v různých barvách. Q3 je také k dispozici s řadou exteriérových paketů a doplňků, včetně panoramatického střešního okna a elektricky ovládaných dveří zavazadlového prostoru. Má také dostupný sportovní balíček, který přidává pádla řazení a sportovní podvozek. Vzhled Q3 je navržen tak, aby byl stylový i funkční, a jeho řada barev a akcentů umožňuje řidičům přizpůsobit si vzhled svého vozidla. Má také dostupný technologický balíček, který přidává technologie pro podporu řidiče.

Výbava

Audi Q3 se dodává ve dvou úrovních výbavy: Premium a Prestige. Obě výbavy nabízejí řadu funkcí, jako je panoramatické střešní okno, vyhřívaná přední sedadla a audiosystém s 10 reproduktory. Q3 je k dispozici s řadou motorizací, včetně 2,0litrového přeplňovaného čtyřválce a 3,0litrového V6. Oba motory jsou spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou. Q3 také nabízí širokou škálu asistenčních funkcí pro řidiče, jako je adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu a asistent pro jízdu v jízdním pruhu.

Rozměry

Audi Q3 měří 183,6 palce na délku, 74,5 palce na šířku a 66,5 palce na výšku. Má rozvor 108,3 palce a světlou výšku 8,1 palce. Q3 má pohotovostní hmotnost 3 814 liber a maximální tažnou kapacitu 4 400 liber. Má také kapacitu palivové nádrže 16,9 galonu. Q3 má objem nákladu 48,2 kubických stop se sklopenými zadními sedadly a 28,8 kubických stop se zvednutými zadními sedadly.

Konkurenti

Audi Q3 konkuruje řadě dalších kompaktních crossoverů SUV, jako je BMW X1, Mercedes-Benz třídy GLA a Volvo XC40. Q3 je cenově o něco vyšší než jeho konkurenti, ale nabízí luxusnější interiér a výkonnější řadu motorů. Q3 také nabízí řadu asistenčních funkcí, které jeho konkurenti nemají, jako je asistent udržování v jízdním pruhu a adaptivní tempomat.

Závěry

Audi Q3 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají luxusní, sportovní crossover SUV. Nabízí skvělou kombinaci výkonu a funkcí a také širokou škálu možností přizpůsobení. Q3 také nabízí řadu asistenčních funkcí, které jeho konkurenti nemají, takže je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí nejnovější bezpečnostní technologie. Celkově vzato je Audi Q3 vynikající volbou pro ty, kteří hledají luxusní, sportovní crossover SUV se spoustou funkcí a možností přizpůsobení.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com