Citroen C5 2024 – Vzhled, výbava, konkurenti – Novinky automobilového průmyslu














Citroen C5 je rodinný vůz střední velikosti, navržený tak, aby poskytoval pohodlnou jízdu a skvělý výkon. Je vybaven řadou moderních technologií, jako je pokročilý informační a zábavní systém. C5 je k dispozici v různých konfiguracích, které umožňují řidičům vybrat si perfektní nastavení pro své potřeby. Od základního modelu až po nejvyšší výbavu, je tu něco pro každého. C5 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a praktické auto, které nezruinuje. Citroen C5 2024 – všechny vlastnosti tohoto vozu v našem článku.

Vzhled

Citroen C5 se vyznačuje elegantním a moderním designem. Jeho linie jsou hladké a aerodynamické a vytvářejí sportovní vzhled. Jeho chromované akcenty a výrazné světlomety mu dodávají sofistikovaný vzhled. C5 sedí na 17palcových litých kolech, které poskytují pohodlnou jízdu. Dodává se také s panoramatickou skleněnou střechou, která řidiči poskytuje jasný výhled na oblohu. Vzhled C5 je k dispozici v různých barvách, včetně černé, bílé a stříbrné. Citroen C5 2024 – všechny informace o tomto voze zde!

Motor

Citroen C5 je poháněn 1,6litrovým přeplňovaným motorem. Produkuje výkon až 130 koní a točivý moment 230 Nm, což mu dává dostatek výkonu pro jízdu ve městě. Motor je spojen se šestistupňovou automatickou převodovkou, která zajišťuje plynulé řazení a dobrou spotřebu paliva. C5 lze osadit i manuální převodovkou. Motor je navržen tak, aby byl účinný, poskytoval dobrou spotřebu paliva a nízké emise. Citroen C5 2024 – níže najdete všechny konkurenty tohoto modelu auta.

Interiér

Interiér Citroenu C5 je prostorný a pohodlný. Vyznačuje se koženým čalouněním a dřevěnými akcenty, což vytváří luxusní vzhled a dojem. C5 má spoustu úložného prostoru, včetně velké odkládací schránky a kapes ve dveřích. Dodává se také se sedmipalcovým dotykovým displejem informačního a zábavního systému. Interiér C5 je k dispozici v různých barvách, včetně černé, béžové a šedé.

Cena

Citroen C5 je k dispozici v řadě úrovní výbavy s cenami od přibližně 30 000 USD. Vyšší úrovně výbavy se vyznačují luxusnějšími prvky a materiály vyšší třídy. C5 je také k dispozici s řadou volitelných doplňků, jako je zadní kamera a parkovací senzory. Tyto doplňky mohou zvýšit cenu vozu. C5 je dobrá hodnota za peníze, nabízí spoustu funkcí a dobrou kvalitu provedení za cenu.

Bezpečnost

Citroen C5 je vybaven řadou bezpečnostních prvků, včetně šesti airbagů a aktivního bezpečnostního systému. Tento systém dokáže detekovat potenciální nebezpečí a upozornit řidiče. C5 je také vybavena systémem kontroly stability, který pomáhá udržet vůz stabilní v obtížných jízdních podmínkách. Dodává se také se systémem nouzového brzdění. C5 má od Euro NCAP pětihvězdičkové hodnocení, což z něj dělá jeden z nejbezpečnějších vozů na trhu.

Barvy

Citroen C5 je k dispozici v řadě barev, včetně černé, bílé a stříbrné. Je k dispozici také v různých odstínech modré, červené a šedé. Vzhled C5 je k dispozici v různých dvoubarevných kombinacích barev, což vám umožní přizpůsobit vzhled vašeho vozu. Interiér je také dostupný v řadě barev. C5 je k dispozici v řadě metalických a perleťových povrchů, které mu dodávají jedinečný vzhled a dojem.

Výbava

Citroen C5 je k dispozici v různých konfiguracích, od základního modelu až po vrcholnou výbavu. Základní model je dodáván s 1,2litrovým motorem, zatímco vrcholná výbava je vybavena 2,0litrovým motorem. C5 je k dispozici s řadou funkcí, jako je panoramatické střešní okno, vyhřívaná sedadla a couvací kamera. Dodává se také s řadou bezpečnostních prvků, jako je varování před opuštěním jízdního pruhu a sledování mrtvého úhlu. C5 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a praktické auto, které nezruinuje.

Rozměry

Citroen C5 je 4,48 metru dlouhý, 1,83 metru široký a 1,45 metru vysoký. Má rozvor 2,71 metru a objem zavazadlového prostoru 545 litrů. Vůz váží 1 440 kg. C5 je vybavena řadou motorů, od základního 1,2litrového zážehového motoru až po špičkový 2,0litrový vznětový motor. Benzínový motor produkuje 129 koní a dieselový motor 161 koní. C5 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a praktické auto, které nezruinuje.

Konkurenti

Citroen C5 má řadu konkurentů, včetně Fordu Mondeo, Volkswagenu Passat a Peugeotu 508. C5 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, praktické auto, které nezruinuje. C5 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a praktické auto, které nezruinuje. C5 je cenově dostupnější než jeho konkurenti, ale stále nabízí velkou škálu funkcí, jako je panoramatické střešní okno a vyhřívaná sedadla. C5 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé a praktické auto, které nezruinuje.

Závěry

Citroen C5 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají spolehlivé, praktické auto, které nezruinuje. Je k dispozici v různých konfiguracích, od základního modelu až po nejvyšší výbavu. C5 je vybavena řadou moderních technologií, jako je pokročilý informační a zábavní systém a řada bezpečnostních prvků. Je také cenově dostupnější než jeho konkurenti, což z něj dělá skvělou volbu pro řidiče s omezeným rozpočtem. Citroen C5 je skvělé auto pro ty, kteří hledají spolehlivé, praktické auto, které nezruinuje.















Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Karel Mašek
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


Zdroj: caranddriver.com, auta.cz, garaz.cz, autojournal.cz, whatcar.com